Ανησυχώ γιατί έχω ένα κουτάβι 45 ημερών και μάς έχει κατασπαράξει στο δάγκωμα ...

Ερώτηση:

Καλησπέρα
Ανησυχώ γιατί έχω ένα κουτάβι 45 ημερών και μάς έχει κατασπαράξει στο δάγκωμα στην αρχή το πήραμε σαν παιχνίδι αλλά τώρα γρυλίζει συχνά και δαγκώνει αρκετά δυνατά μπορώ να πω και με την έκφραση μη που στην αρχή την ψιλό έμαθε και άκουγε τώρα αγριεύει περισσότερο. Κάποια βοήθεια?
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.


Απάντηση

Καλησπέρα σας,

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογενείας σας.
Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε σε παλαιότερες ερωτήσεις/απαντήσεις μελών σχετικές με το δάγκωμα των κουταβιών, σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια πράγματα.
Αν νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μια κατάσταση ή πρόβλημα και έχετε αμφιβολίες ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης ζητήστε την βοήθεια και την καθοδήγηση εκπαιδευτή.
Το ''μη'' και οποιαδήποτε άλλη εντολή λειτουργούν μόνο όταν ο σκύλος ή το κουτάβι μας γνωρίζει τι σημαίνει.
Στην αρχή είναι λογικό να δείχνει πως λειτουργεί μιας και είναι ένας καινούργιος ήχος που ξαφνιάζει ή τρομάζει το κουτάβι με αποτέλεσμα προς στιγμή να σταματάει αυτό που κάνει και να αναρωτιέται "αυτό τώρα που ακούστηκε τι ήταν;", στην συνέχεια όμως και μετά από αρκετές επαναλήψεις το έχει πλέον συνηθίσει δεν ενοχλείτε και ο ήχος της φωνής μας το προκαλεί να γίνει ποιο έντονο σε αυτό που κάνει γιατί πιθανά η φωνή μας να το τσιτώνει, το στρεσάρει ή του δίνει την αίσθηση σε συνδυασμό με πιθανά σπρωξίματα ότι θέλουμε το παιχνίδι να γίνει ποιο άγριο (με ότι αυτό συνεπάγετε).
Έτσι εμείς θα πρέπει πλέον να γίνουμε ακόμη ποιο έντονοι ή ποιο σκληροί για να αρχίσει και πάλι το "μη" να λειτουργεί…μέχρι την επόμενη φορά…
Δοκιμάστε σε ένα σχετικά ήρεμο παιχνίδι με το κουτάβι σας να γίνετε ποιο έντονοι σε αντιδράσεις ή σε ήχους και θα δείτε πως λειτουργεί το "μη" (που δεν γνωρίζει τι σημαίνει) όταν θέλετε να σταματήσει κάτι που κάνει.
Μερικά κουτάβια (ανάλογα την ιδιοσυγκρασία) θα γίνουν ποιο έντονα και ποιο επίμονα άλλα θα τρέξουν να κρυφτούν και με δυσκολία θα μας πλησιάσουν τα επόμενα λεπτά και άλλα θα λερώσουν.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θέλουμε να συμβεί με το κουτάβι μας γιατί τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι σωστό ή υγιές και τίποτα από τα παραπάνω δεν θα βοηθήσει στην διαμόρφωση ενός ισορροπημένου χαρακτήρα.
Σε αυτή την ηλικία η επανάληψη αυτών των αντιδράσεων από το κουτάβι και η αλόγιστη ή λάθος χρήση αυτών των ειδών τιμωρίας ή διόρθωσης από μέρους μας όσο αθώα και αν φαντάζουν μπορούν να προκαλέσουν μελλοντικά ανεπανόρθωτα προβλήματα στον χαρακτήρα του κουταβιού μας και πλέον του ενήλικου σκύλου μας.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое