Επιθετικότητα

Ερώτηση:

Γεια σας! Η σκυλίτσα μου είναι 13 μηνών. Μένουμε στην Αθήνα και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη κοινωνικοποίηση με σκυλιά. Όταν ήταν πιο μικρή έπαιζε με κάποια σκυλάκια αλλά όταν πήγαιναν να την βάλουν από κάτω γρύλιζε.
Τώρα συνήθως όταν βρίσκουμε σκυλιά στη βόλτα μυρίζονται στη μύτη αλλά όταν πάνε να τη μυρίσουν στα γεννητικά όργανα κάνει επίθεση.
Μόνο έναν σκύλο είχε αφήσει ακόμα και να την γλύψει, ένα chow- chow, αλλά ήταν στην έκτη με έβδομη μέρα του οίστρου της. την 25 μέρα του οίστρου της την πήγαμε σε ένα άλλο πιτ μπουλ, αρσενικό και έγινε μάχη. Πρώτη φόρα την είδα έτσι. Ο καημένος ο αρσενικός ενώ ήμασταν σπίτι του στην αρχή μόνο γάβγιζε αλλά μετά καθότανε ήσυχος και όταν πήγαινε να ηρεμήσει λίγο η δικιά μας πήγαινε να τη μυρίσει κι αυτή ξανάρχιζε την επίθεση.
Εννοείται ότι και τα δύο σκυλιά ήταν δεμένα. Θέλω να την πάω σε εκπαιδευτή αλλά δεν ξέρω που. Μου λέγανε ότι θα κατάφερνα να την κοινωνικοποιήσω μόνη μου άλλα....!Πιστεύετε ότι ειναι πολύ αργά; Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολα αλλά είναι αδύνατον;; Με τους ανθρώπους τα πάει υπερβολικά καλά γενικά είναι πολύ χαδιάρα.Απάντηση:

Αγαπητή κυρία Μυρτώ καλησπέρα σας,
 
Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε σε παλαιότερη ερώτηση/απάντηση μέλους σχετικά με την επιθετικότητα εδώ και εδώ.
Επίσης στο παρακάτω link  μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο "ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ Η ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"
Γενικά αυτού του είδους τα προβλήματα δεν είναι εύκολο να επιλυθούν τελείως, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από πάρα πολλούς παράγοντες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσετε  και να απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή.
Μην επιμένετε και μη πιέζετε την σκυλίτσα σας να δεχτεί μια κατάσταση όπως με την περίπτωση  του αρσενικού σκύλου που αναφέρετε, όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση του προβλήματος.
 
 
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое