Είναι καλό το βάρος του; Και τι να κάνω για να τραβάει το κορδόνι;

Ερώτηση:

Έχω ένα pitbull το οποίο είναι τώρα 6 μηνών. Είναι αρσενικός και ζυγίζει 22κιλά, είναι καλό το βάρος του?
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν δαγκώνει για να τραβάει. Του δίνω κανένα πανί να δαγκώσει, το δαγκώνει αλλά μόλις το τραβά, όχι απότομα σιγά-σιγά για να το διεκδικήσει, το αφήνει. Τι να κάνω? 


 

Απάντηση:

 Αγαπητέ κύριε Γιάννη καλησπέρα σας,

 Προσωπικά δεν θεωρώ πρόβλημα το ότι δεν διεκδικεί το πανί ή το κορδόνι όταν παίζετε.


Παρόλα αυτά μερικοί πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι:

 

  • Αλλάζει δόντια με αποτέλεσμα τα ούλα και τα δόντια του να είναι ευαίσθητα. Επίσης σε αυτή την φάση καλό είναι να μην παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια, μπορεί να προκαλέσουμε μόνιμη βλάβη στη νέα οδοντοστοιχία ή ζημιά σε κάποιο δόντι που πρόκειται να βγει.
  • Δεν του αρέσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βρείτε άλλα παιχνίδια που πιθανότατα να διασκέδαζε περισσότερο, το ότι είναι pitbull δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να τρελαίνετε γι’ αυτού του είδους τα παιχνίδια. Επίσης και αυτά τα χαρακτηριστικά μεταφέρονται σε ένα ποσοστό γονιδιακά.
  • Κάποια στιγμή που παίζατε τον τρομάξατε με την στάση ή την φωνή σας.
  • Δεν θέλει να διεκδικεί πράγματα από εσάς.

Τα κιλά και ο σωματότυπος του σκύλου σας εξαρτώνται από τα γονίδια που κληρονόμησε απ’ τους γονείς και τους προγόνους του, την διατροφή και την άσκηση.

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια Σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое