Απορίες σχετικά με την εκπαίδευση κουταβιού.

Ερώτηση:

θέλω να ενημερωθώ για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης όσον αφορά ένα APBT το οποίο είναι 1.5 μηνός . Τους τρόπους εκπαίδευσης και το πως πρέπει να το εκπαιδεύσω ..... περιμένω απάντηση σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 


 

Απάντηση:Αγαπητέ κύριε Θοδωρή καλησπέρα σας,

 

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι εννοείτε όταν λέτε ότι θέλετε να ενημερωθείτε για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης και το πώς πρέπει να το εκπαιδεύσετε ; Τι κάνουμε εμείς, τι υπάρχει γενικά ή τι μπορείτε να κάνετε εσείς με το κουτάβι σας στην ηλικία που είναι;Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Θα ήθελα να μάθω πως να το εκπαιδεύσω εγώ να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ... Αφήστε το κύριε Θοδωρή δεν είμαι μεγάλος :D

 

 

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Αγαπητέ Θοδωρή καλησπέρα,

Στην ηλικία που βρίσκετε το κουτάβι έχει ανάγκη από αρκετό ύπνο.
Αρχικά προσπαθούμε με την στάση μας να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να εμπιστευτεί το καινούργιο του σπίτι αλλά και την καινούργια του οικογένεια.
Έπειτα μπορούμε να ασχοληθούμε με την τουαλέτα του, αυτό θα γίνει παρατηρώντας πόσες φορές την ημέρα έχει το κουτάβι μας την ανάγκη να λερώσει. Συνήθως μετά τον ύπνο, το φαγητό, την κατανάλωση νερού, το παιχνίδι, τις έντονες δραστηριότητες.
Αυτές τις φορές λοιπόν θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, να το καθοδηγούμε και να το ανταμείβουμε με επαίνους και λιχουδιές κάθε φορά που λερώνει στο σωστό σημείο.
Ατυχήματα θα υπάρξουν αρκετές φορές αλλά όσο ποιο προνοητικοί είμαστε τόσο λιγότερες θα είναι οι φορές που θα λερώσει κάπου αλλού.
Σε καμία περίπτωση δεν το τιμωρούμε σωματικά ή λεκτικά, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μάθει, να τρομάξει και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα ή να μην μας εμπιστεύεται.
Επίσης μπορούμε να του μάθουμε το όνομα του καλώντας το με ενθουσιώδη φωνή όταν είναι να το ταΐσουμε, να ασχοληθούμε μαζί του ή να του δώσουμε κάποια λιχουδιά.
Σταδιακά και καθώς μεγαλώνει μπορούμε να του μάθουμε βασικές συμπεριφορές όπως κάτσε, ξάπλα, έλα κλπ. επιβραβεύοντας το κάθε φορά που κάνει τα παραπάνω.
Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το ποιο σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του κουταβιού μας την κοινωνικοποίηση.
H κοινωνικοποίηση δεν είναι μια διαδικασία ανελέητου «βομβαρδισμού» τού κουταβιού με αναρίθμητες καινούριες και έντονες εμπειρίες. Είναι μια συνειδητή και ελεγχόμενη έκθεση του κουταβιού σε διάφορες καταστάσεις και ερεθίσματα με στόχο να δημιουργήσουμε θετικές εμπειρίες για αυτό.Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое