Πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του;

Ερώτηση:

Καλησπέρα, έχω ένα pit bull 45 ημερών και θέλω να μου πείτε πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του....περιμένω απάντησης σας.....ευχαριστώ πολύ....

 


 
Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Ηλία καλησπέρα σας,

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας! Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε στο παρακάτω link όπου υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση/απάντηση μέλους σχετικά με την εκμάθηση της τουαλέτας.

Καλό είναι να μην αναγκάσουμε το κουτάβι να λερώσει μέσα στην φωλιά του, κάτι τέτοιο πιθανότατα να μας δημιουργήσει μελλοντικά αρκετά προβλήματα.

Μερικά πιθανά προβλήματα είναι:

  • Κοπροφαγία.
  • Να λερώνει οπουδήποτε ακόμη και στο κρεβάτι του.
  • Να ξαπλώνει επάνω στις ακαθαρσίες του.

Τα σκυλιά από την φύση τους είναι καθαρά ζώα δεν λερώνουν εκεί που κοιμούνται δηλαδή στην φωλιά τους. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μαθήματα εκπαίδευσης από την μαμά προς το κουτάβι σας, εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να μάθει να λερώνει στο σωστό σημείο.
Η τουαλέτα επιτρέπετε σε αυτή την ηλικία να είναι κοντά αλλά όχι δίπλα η μέσα στην φωλιά του κουταβιού.
Αν το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο σαν δύο δωμάτια τότε μπορεί να μπει η πάνα ή η εφημερίδα μέσα στο κλουβί για τις νυχτερινές ώρες, όταν λείπουμε ή όταν δεν μπορούμε να το επιβλέπουμε και το έχουμε στον χώρο του κλουβιού.
(Σας επισυνάπτω δυο φωτογραφίες αυτοσχέδιου κλουβιού που έφτιαξε πελάτης μας για τον περιορισμό του κουταβιού του με την δυνατότητα να λερώσει αν χρειαστεί, οι διαστάσεις του οποίου είναι 2m επί 1m)
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να αμελούμε τις φυσικές ανάγκες του κουταβιού μας και την εκπαίδευση της τουαλέτας του.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое