Επιθετικός με τους ξένους.

Ερώτηση:

Γεια σας! Με λένε Νίκο και έχω ένα αρσενικό pit bull. Είναι 21 μηνών. Έχει μεγαλώσει μαζί με εμένα και με την αρραβωνιαστικιά μου μέσα στο σπίτι.
Το πρόβλημα μου ειναι ότι ειναι επιθετικός με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει (φίλους, επισκέπτες, κλπ.). Δεν γίνεται να βρίσκεται στον ίδιο χώρο ελεύθερος μαζί τους, ας είμαι και εγώ παρόν.
Τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω αυτή την κατάσταση? Κάθε πρόταση θα βοηθήσει!

Ευχαριστώ!


 Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Νίκο καλησπέρα σας,
 
Δυστυχώς αυτού του είδους τα προβλήματα δεν είναι εύκολο να επιλυθούν ειδικά όταν έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα που ο σκύλος μας παρουσιάζει κάποια επιθετική ή φοβική συμπεριφορά.
Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί ένας σκύλος να βγάλει επιθετικότητα/φοβία σε ανθρώπους ή άλλα ζώα είναι πάρα πολλοί.
Ελλιπής ή λάθος κοινωνικοποίηση,  τραυματικές εμπειρίες, η στάση η δική μας απέναντι στο πρόβλημα, γονίδια και πολλά άλλα.
Το να καταφέρετε να ελέγχετε, να χειρίζεστε το πρόβλημα και να προλαμβάνετε μια κατάσταση έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνετε είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα, και εμείς σαν εκπαιδευτές απ’ την μεριά μας αυτό θα προσπαθήσουμε σε πρώτη φάση.
Μη δοκιμάζετε μεθόδους ή μέσα εκπαίδευσης που σας υπέδειξε κάποιος φίλος, κτηνίατρος κλπ.
Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και θα πρέπει έτσι να είναι και οι χειρισμοί από μέρους σας.
Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να διαχειριστείτε μια κατάσταση, αν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και αν αυτό που κάνετε έχει σαν αποτέλεσμα να χειροτερεύει ή όχι την κατάσταση καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή με κάποιον εκπαιδευτή αν όχι για εκπαίδευση τουλάχιστον για συμβουλές.
Παρακάτω σας παραθέτω ένα άρθρο σχετικά με την φοβία και την επιθετικότητα ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.
 
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое