Όταν θα την πάω περίπατο δεν μπορώ να την λύσω για να τρέξει και να ευχαριστηθεί.. (1)

Ερώτηση:

Αγαπητή κυρία γεια σας. Έχω λοιπόν τη ΣΑΡΑ η οποία είναι μία κούκλα 5 ετών (περίπου σε μία εβδομάδα θα γίνει και μανούλα).
Το μόνιμο πρόβλημα που έχω μαζί της είναι ότι όταν θα την πάω περίπατο δεν μπορώ να την λύσω για να τρέξει και να ευχαριστηθεί γιατί μετά δεν μπορώ να την μαζέψω άλλο και επίσης φοβάμαι μήπως δει κανένα γάτο και τον κλαίμε γιατί δεν τους συμπαθεί καθόλου.
Πες μου σε παρακαλώ τι μπορώ να κάνω


Απάντηση:

 

Καλησπέρα σας,

Με το καλό να έρθουν τα κουτάβια και με το καλό να βρεθούν καλά σπίτια για να τα υιοθετήσουν!

Το να αλλάξουμε συνήθειες χρόνων σε ένα σκύλο δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Απαιτεί δουλεία και συνέπεια από μέρους μας.

Εμείς ως ιδιοκτήτες και γονείς ενός σκύλου είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κατοικίδιου μας αλλά και την ασφάλεια των γύρω μας είτε πρόκειται για άλλα ζώα ή για ανθρώπους.

Εφόσον γνωρίζουμε ότι ο σκύλος μας δεν θα έρθει όταν τον καλέσουμε ή αν δει κάποιο άλλο ζώο θα του προκαλέσει ζημιά δεν το αφήνουμε ελεύθερο.

Όσο λυπηρό και αν μας ακούγεται ότι ο σκύλος μας δεν θα αφεθεί ποτέ ελεύθερος είναι περισσότερο λυπηρό να βλέπουμε σκύλους να κακοποιούνται γιατί δεν επέστρεψαν ή γιατί δεν υπάκουσαν ή σκύλοι να χάνονται και να τραυματίζονται από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στο παρακάτω link σας παραθέτω την ερώτηση/απάντηση ενός μέλους για το πώς μπορούμε να μάθουμε στον σκύλο μας να έρχεται όταν τον καλούμε.

Στην περίπτωση της σκυλίτσας σας θα συμβούλευα να μην την αφήνετε ελεύθερη σε χώρους που υπάρχουν γάτες, οι πιθανότητες να μην επιστρέψει όταν την καλέσετε είναι πολλές.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα λουρί ιμάντα 10-15 μέτρων από κάποιο pet-shop ή να φτιάξετε μόνος σας αγοράζοντας ιμάντα από κάποιο κατάστημα με εργαλεία.

Έτσι θα έχει περισσότερη ελευθερία αλλά ελεγχόμενα.

 

Με εκτίμηση.

Ελένη Παράσχου

Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое