Τι άλλο μπορώ να ταΐζω τον σκύλο μου? Είναι μικρό ακόμα για μαγειρευτά;

Ερώτηση:

Γεια σας και πάλι!!! Έχω ένα pitbull κουταβάκι 2.5 μηνών. Θα ήθελα να ρωτήσω εκτός από ξηρά τροφή τι άλλο μπορώ να ταΐζω τον σκύλο μου?(άμα μπορείτε πείτε μου ποια κάνουν και ποια όχι). Και αν είναι μικρό ακόμα για μαγειρευτά φαγητά σε ποια ηλικία θα μπορούσα να του δίνω? Ευχαριστώ.


Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Νίκο καλησπέρα σας,

Οι καλές ξηρές τροφές θεωρούνται πλήρεις και δεν χρειάζεται να συμπληρώνουμε φαγητό ή βιταμίνες παρά μόνο αν μας το υποδείξει ο κτηνίατρος.
Υπάρχουν πολλά είδη διατροφής (μαγειρευτό για σκύλους, ξηρά τροφή, κονσέρβες, barf /ωμοφαγία) ψάξτε για το ποιο σας ταιριάζει/καλύπτει καλύτερα  και ταΐζετε μόνο με αυτό.
Το μία μαγειρευτό την άλλη ξηρά τροφή κλπ. θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν ο σκύλος μας παίρνει όλες τις θρεπτικές ουσίες/βιταμίνες  και πιθανότατα να έχει ενοχλήσεις/πρόβλημα στο στομάχι.
Το να δώσετε λίγο από το φαγητό σας μπορείτε να το κάνετε σε μορφή λιχουδιάς και όχι σαν κύρια διατροφή. Τα δικά μας φαγητά δεν ενδείκνυται για την καθημερινή σίτιση του σκύλου (πολλά λιπαρά, λίγες θρεπτικές ουσίες, μπαχαρικά και σάλτσες).
Σαν λιχουδιά μπορείτε να δώσετε φρούτα, λαχανικά, κρέας, αλλαντικά, τυρί κλπ.
Αν δεν κάνω λάθος, δεν κάνουν καλό τα κρεμμύδια, τα σταφύλια, κάποιοι ξηροί καρποί, οι πατάτες. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένες λίστες με απαγορευμένες τροφές όπως επίσης μπορείτε να ρωτήσετε και τον κτηνίατρο του κουταβιού σας.
Τέλος, δεν δίνουμε μαγειρεμένα κόκκαλα γιατί μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του σκύλου μας.
Μπορούμε να προμηθευτούμε κόκκαλα δερμάτινα από pet-shop ή να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας κρατάει όποτε μπορεί κάποιο κότσι μοσχαρίσιο (το πλένουμε και το δίνουμε όπως έχει).

 

Με εκτίμηση.

Ελένη Παράσχου

Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое