Πιστεύεις ότι δεν μπορεί ένα πιτ να γίνει κατάλληλος φύλακας?(1)

Ερώτηση:

ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ... ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΠΙΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΙΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ? ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ..? ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΙΤ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΑΩ? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΚΩΣΤΑΣ


 

Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Κώστα καλησπέρα σας,

Στο συγκεκριμένο ερώτημα είχα απαντήσει παλαιότερα σας παραθέτω το link της ερώτησης/απάντησης. Προσωπικά δεν εκπαιδεύω για φύλαξη, σωματοφυλακή κλπ. παρόλα αυτά αν δεν κάνω λάθος οι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν σκύλους για φύλαξη κλπ. τεστάρουν ιδιοκτήτη και σκύλο κατά πόσο θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αφού πρώτα προηγηθούν η βασική και η προχωρημένη υπακοή.
Επίσης κρίνετε ο ισορροπημένος χαρακτήρας του σκύλου που αυτό έχει άμεση σχέση με την κοινωνικοποίηση που δέχτηκε ως κουτάβι, όπως επίσης κρίνετε και η σταθερότητα του ιδιοκτήτη.
Αυτού του είδους οι εκπαιδεύσεις απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή του εκπαιδευτή αλλά και στο αν τελικά θέλουμε έναν σκύλο φύλακα. Από λάθος επιλογή μπορεί πολύ εύκολα ο μέχρι τότε φιλικός μας σκύλος να μετατραπεί σε έναν επιθετικό ή φοβικό σκύλο.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τις λάθος επιλογές μας τις πληρώνει τελικά ο σκύλος.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον ο σκύλος θα εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, θα είναι συνεχώς σε επιφυλακή για να φυλάξει την οικογένεια ή τον χώρο του και πιθανότατα σε μερικές περιπτώσεις που δεν κρίνεται αναγκαίο. Γι’ αυτό προσοχή!!


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое