Κατάλληλη ηλικία εκπαίδευσης.

Ερώτηση:

Καλησπέρα έχω ήδη ένα σκυλάκι την Ρόζα την οποία την έχω εκπαιδεύσει όσο μπορώ...
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι μπορώ να της μάθω πια άλλα πράγματα; Θα ήθελα να της μάθω να παίζει με μπαλάκι και να ξαπλώνει... η ηλικία της ειναι 3 χρονών.
Αυτή ειναι η μια η ερώτηση η άλλη ειναι ότι έχω και ένα κουταβάκι την Λάρα κόρη της Ρόζας από ποτέ να αρχίσω την εκπαίδευση της; Είναι ήδη 3 μηνών τι πρέπει να της μα8ω πρώτα;  

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων


Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Γιώργο καλησπέρα σας,

Σας παραθέτω ένα άρθρο μας για την κατάλληλη ηλικία εκπαίδευσης του σκύλου. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο. Για οποιαδήποτε απορία έχετε επάνω σε αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιέστε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να εκπαιδεύσετε το σκυλάκι σας.
Από την στιγμή που θα έρθει το νέο μέλος στο σπίτι μας  μπορούμε να ξεκινήσουμε και την εκπαίδευση του.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όλοι μας όμως γνωρίζουμε ότι τα «μικρό προβληματάκια» αρχίζουν σχεδόν από τις πρώτες μέρες συγκατοίκησης.
Θα πρέπει λοιπόν να διδαχτεί τους κανόνες του σπιτιού (τους οποίους δεν γνωρίζει από την φύση του) και έπειτα βασικές συμπεριφορές όπως κάτσε, ξάπλα κλπ. που θα κάνουν την δική του ζωή αλλά και την δική μας ποιο εύκολη .
Έτσι είναι σημαντικό να έχουμε την βοήθεια και την καθοδήγηση ενός θετικού εκπαιδευτή.
Θα μας  συμβουλέψει για την σωστή κοινωνικοποίηση (εμπειρίες), και για τον τρόπο αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων, που μπορεί να επηρεάσουν το χαρακτήρα του μικρού μας φίλου.
Η εκπαίδευση ενός κουταβιού είναι σαν να βάζουμε ένα σφουγγάρι μέσα στο νερό, το κουτάβι ρουφάει ότι του μαθαίνουμε και ζητάει συνεχώς καινούργια πράγματα . Έτσι εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.
Σε αυτή την ηλικία το σώμα δεν παράγει ακόμη ορμόνες και αυτός είναι ο λόγος του μεγάλου ποσοστού επιτυχίας. Το σκυλάκι μας είναι συνεχώς προσκολλημένο επάνω μας, μας ακολουθεί παντού και δεν μας αφήνει από τα μάτια του ακόμη και όταν βρισκόμαστε έξω.
Καθώς αναπτύσσεται, αρχίζει  το σώμα του να παράγει ορμόνες η φυσική του περιέργεια έρχεται στην επιφάνεια και θέλει να εξερευνήσει τον χώρο γύρω του.
Τα ενήλικα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν εξίσου καλά όπως ένα κουτάβι.
Μεγαλώνοντας ένα σκυλί δεν γίνεται «λιγότερο έξυπνο» απλά είναι ποιο εύκολο να αποθαρρύνουμε τις διάφορες «ανεπιθύμητες συμπεριφορές» σε ένα κουτάβι παρά σε έναν ενήλικο σκύλο που πλέον έχουν γίνει συνήθεια.
Η διάρκεια μάθησης εξαρτάται από την υπομονή και την συνέπεια του κάθε ιδιοκτήτη.


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое