Πήρα ένα pitbull 1-1/2 χρονών θηλυκό και δεν ακούει σε τίποτα. (3)

Ερώτηση:

Καλησπέρα,
Έχουμε ξαναμιλήσει αρκετές φορές για τη σκυλίτσα που έχω πάρει είναι 1 ετών και σιγά-σιγά προσαρμόζεται στο καινούργιο της σπίτι με τα "καινούργια" της αφεντικά, την έχω 15 μέρες και θα ήθελα να ασχολούμαι πιο ειδικά με το σκυλί. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο εκπαίδευσης για να μπορέσω να μάθω; Πιστεύεις πως είναι νωρίς και αν ναι μετά από πόσο καιρό να κάνω τη κίνηση εκπαίδευσης;Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη καλησπέρα σας,

Εύχομαι σύντομα να προσαρμοστεί πλήρως η σκυλίτσα σας.
Έχω να σας προτείνω μερικά βιβλία αλλά όπως έχω αναφέρει και σε άλλη μου ερώτηση-απάντηση τα βιβλία αλλά και κάθε είδους πληροφορία είναι για να μας κατευθύνουν και να κατανοούμε σε ένα βαθμό καλύτερα τις ανάγκες ή τις όποιες συμπεριφορές του σκύλου μας.
Σε καμία περίπτωση δεν λύνουν προβλήματα ή αντικαταστούν τον εκπαιδευτή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον σκύλο μας και θα προσαρμόσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κατάλληλο για την δική μας περίπτωση.
Η εκπαίδευση δεν δημιουργεί μόνο συμπεριφορές, βοηθά σκύλο και ιδιοκτήτη να αναπτύξουν ένα είδος επικοινωνίας, στην περίπτωση ενός επιφυλακτικού σκύλου βοηθά να ανέβει η αυτοπεποίθηση του, ο ιδιοκτήτης μαθαίνει πώς να χειρίζεται διάφορες καταστάσεις και πώς να διαβάζει τον σκύλο του και πολλά άλλα.
Εάν θέλετε να της μάθετε κάποια πράγματα θα παρακαλέσω να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος βίας. Επίσης μη χρησιμοποιήσετε πνίχτη ή ηλεκτρικό κολάρο.
Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην σκυλίτσα σας αλλά και στην μεταξύ σας σχέση πιθανότατα να είναι ανεπανόρθωτα.

Να θυμάστε!!

· Κρατήστε τη διάρκεια των μαθημάτων σύντομη και τη διάθεση σας ευχάριστη. Μερικά λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να έχετε σταθερή πρόοδο. Τελειώστε το μάθημα με κάτι εύκολο και διασκεδαστικό που ο σκύλος ήδη γνωρίζει. Με αυτό τον τρόπο ο σκύλος σας αποκτά αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί για το επόμενο μάθημα.
· Αν δίνετε την προσοχή σας (ματιά, επίπληξη, τιμωρία,) στις ανεπιθύμητες συμπεριφορές τότε ενισχύετε αυτές τις συμπεριφορές με αποτέλεσμα να τις ξανακάνει.
· Στην πραγματικότητα μπορείτε να τιμωρήσετε το σκύλο σας…και οι θετικοί εκπαιδευτές «τιμωρούν» αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Η αδιαφορία, η στέρηση για μερικά λεπτά της πρόσβασης σε παιχνίδια, η στέρηση για πολύ λίγο του να βρίσκεται μαζί μας στο χώρο σε ένα σκύλο που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση βοηθάει στο να πέσουν οι τόνοι. Στην συνέχεια επιβραβεύοντας μια επιθυμητή συμπεριφορά δίνουμε έναν εναλλακτικό δρόμο στο σκύλο.
· Μην επιδιώκετε να δημιουργήσετε το φόβο!! Η σωματική και ψυχολογική τιμωρία διδάσκει το σκύλο να σας φοβάται! Ο φόβος είναι η βασική και κύρια αιτία δημιουργίας της επιθετικότητας.

Προτεινόμενα βιβλία:

· ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ – ΓΚΟΥΕΝ ΜΠΕΪΛΙ –ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΚΕΔΡΟΣ –
· Η Συμπεριφορά του Σκύλου – Ian Dunbar , Ph.D , MRCVS –ΕΚΔΟΣΕΙΣ – Βασδέκης –
· ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ , ΣΗΜΑΤΑ ΗΡΕΜΙΑΣ – TURID RUGAAS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ – Star Dogs Positive Training –


Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εκπαίδευση και την συμπεριφορά της σκυλίτσα σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое