Φόλες

Η Θανάτωση των ζώων με φόλες , θεωρείται έγκλημα και τιμωρείται με χρηματική ποινή ακόμη και με φυλάκιση,
σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981.

Το συγκεκριμένο έγκλημα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές .

-Αν δούμε ή μαθουμε ότι κάποια ζώα δηλητηριάστηκαν με φόλες , μπορούμε να υποβάλλουμε μήνυση.
-Μήνυση μπορούμε να υποβάλλουμε με 2 τρόπους,
είτε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας (όπου και καταγράφεται απο τον αστυνομικό)
είτε γραπτά (μέσω δικηγόρου) στην εισαγγελία της περιοχής μας.

Αν κατατεθεί γραπτή μήνυση στην εισαγγελία θα πρέπει να προσκομήσετε μαζί με την μήνυση και στοιχεία (φωτογραφίες των ζώων, τυχόν μάρτυρες με ονοματεπώνυμο , διεύθυνση οι οποίοι και θα επιβεβαιώνουν τα λεγομενά σας ) .

Αν δεν γνωρίζετε τον δράστη θα υποβάλετε μήνυση "κατ' αγνώστου".

Αν τον γνωρίζετε θα πρέπει να τον κατονομάσετε βάση αποδείξεων πάντα ότι είναι αυτός διότι υπάρχει κίνδυνος να σας κάνει ο κατονομαζόμενος δράστης μήνυση για "ψευδή καταμήνυση" (που επίσης θεωρείται ποινικό αδίκημα).

Κατα το νόμο δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη θανάτωση των ζώων με φόλες και την ποινική αντιμετώπισή της, ανάλογα με το εάν το ζώο είναι δικό μας ή ξένο.
Αν ωστόσο το ζώο είναι δικό μας και όχι αδέσποτο, ο υπεύθυνος μπορεί να κι άλλες συνέπειες .

Κατα το αστικό δίκαιο , τα δικά μας ζώα θεωρούνται πράγματα που μας ανήκουν .Εκεί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε μήνυση στον δράστη και για "φθορά ξένης ιδιοκτησίας " (ποινικό αδίκημα) ,
καθώς και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά (αστικά) δικαστήρια, διότι μας ζημίωσε παράνομα και υπαίτια (αδικοπραξία, άρθρο 914 Αστικού Κώδικα) και διότι μας προξένησε ηθική βλάβη (άρθρο 932 Αστικού Κώδικα).

Η διαδικασία αυτή απο την ημέρα υποβολής της μήνυσης μπορεί να διαρκέσει και 2 χρόνια για να εκδικασθεί η υπόθεση , απο τη στιγμη που η μήνυση θα έχει κριθεί βάσιμη.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое