Ταξίδι

Αποφασίζετε να πάτε διακοπές και θέλετε να πάρετε μαζί σας όλα τα μέλη της οικογένειας. Συνήθως τακτοποιείτε όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων, αλλά αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν έχετε ένα σκυλάκι.
Ασφαλώς δεν θέλετε να σταματήσετε νύχτα σε κάποιο μέρος όπου δεν δέχονται σκυλιά, οπότε μπορεί να ταξιδέψετε πολλά χιλιόμετρα ακόμα μέχρι να βρείτε διαμονή. Επίσης δεν πρέπει να κλείσετε δωμάτιο για την οικογένεια σας χωρίς να αναφέρετε ότι έχετε σκύλο επειδή, αν οι κανονισμοί το απαγορεύουν, δεν θα έχετε πού να μείνετε. Από την άλλη, αν θέλετε να ταξιδέψετε χωρίς το Πιτ Μπουλ σας, πρέπει να κανονίσετε πού θα μείνει όσο θα λείπετε.

Οι συνηθέστερες λύσεις είναι να το αφήσετε σε ένα γείτονα, να ζητήσετε από κάποιο φίλο που εμπιστεύεστε να μείνει ή να περνάει τακτικά από το σπίτι σας για να το προσέχει ακόμα και να το πάτε σε ειδικά ιδρύματα για σκύλους. Αν καταφύγετε στη τελευταία λύση, πρέπει προηγουμένως να διαπιστώσετε πού ακριβώς θα μείνει, ώστε να είστε βέβαιοι για τη φροντίδα και την καθαριότητα του. Μιλήστε με το προσωπικό και προσέξτε πως φέρονται στα ζώα: περνάνε αρκετή ώρα κοντά τους, παίζουν μαζί τους, κ.τ.λ Ξέρετε ότι το Πιτ Μπουλ σας δεν νιώθει καλά παρά μόνο αν κάνει ζωή στην οποία έχει συνηθίσει. Όλα αυτά έχουν σχέση με την ασφάλεια των σκυλιών επειδή υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ασθένειας όταν βρίσκονται πολλά μαζί. Υπάρχουν όμως και αρκετοί κτηνίατροι που διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις γι' αυτό το σκοπό και ίσως να αποτελούν την καλύτερη λύση.

Σημείωση:
Για ταξίδια στο εξωτερικό πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων (ίσως αρκετούς μήνες πιο πριν) επειδή οι κανονισμοί σχετικά με τη μεταφορά ζώων διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ίσως χρειαστούν ειδικά πιστοποιητικά υγείας ή/και εμβόλια που πρέπει να κάνει το Πιτ Μπουλ σας πριν από το ταξίδι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε χώρες όπου έχει εξαφανιστεί η λύσσα πρέπει να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό του σχετικού εμβολιασμού και ίσως να υπάρξει ένα διάστημα καραντίνας μόλις φτάσετε εκεί.
Αν χαθεί το σκυλί σας, δεν είναι ικανό να ρωτήσει πώς θα επιστρέψει στο σπίτι σας.
Για το λόγο αυτό, οι πληροφορίες που έχετε τοποθετήσει στο περιλαίμιο του -όνομα σκύλου και κατόχου, διεύθυνση και τηλέφωνο- είναι πολύ σημαντικές. Θα διευκολύνουν όποιον τον βρει να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας τον επιστρέψει. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι πιο εύκολα πλησιάζει κάποιος ένα χαμένο σκυλί που έχει ταυτότητα στο περιλαίμιο του, αφού έτσι ξέρει ότι δεν είναι αδέσποτο αλλά απλά έχει χαθεί. Αυτή είναι η ευκολότερη και ταχύτερη μέθοδος αναγνώρισης, με την προϋπόθεση ότι η ταυτότητα βρίσκεται πάντα στο περιλαίμιο και το περιλαίμιο στο λαιμό του σκύλου.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое