Τροφή για ηλικιωμένα σκυλιά

Ο μεταβολισμός των σκυλιών αλλάζει καθώς μεγαλώνουν. Τα μεγαλύτερα συνήθως ασκούνται λιγότερο, κινούνται πιο αργά και κοιμούνται πιο πολύ. Αυτή η αλλαγή τρόπου ζωής και φυσικής συμπεριφοράς απαιτεί επίσης αλλαγή διατροφής.

Επειδή αυτές οι αλλαγές γίνονται πολύ αργά, ίσως να μη γίνουν αντιληπτές. Εκείνο που αναγνωρίζεται εύκολα είναι η αύξηση του βάρους. Όταν δίνουμε τροφή συντήρησης σε ένα σκυλί που μειώνει το μεταβολισμό του, το κάνουμε να πάρει βάρος. Η παχυσαρκία σε ένα ηλικιωμένο σκυλί προκαλεί τα προβλήματα υγείας που ήδη συνοδεύουν την ηλικία του. Καθώς μεγαλώνει το σκυλί σας, ελάχιστα όργανα του λειτουργούν πλήρως. Οι νεφροί κουράζονται και τα έντερα γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτές οι μεταβολές αντιμετωπίζονται καλύτερα με μια αλλαγή διατροφής που περιέχει μικρότερες μερίδες οι οποίες χωνεύονται πιο εύκολα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για όλα τα ηλικιωμένα σκυλιά. Ενώ πολλά από αυτά δεν έχουν πρόβλημα με την τροφή συντήρησης, άλλα προτιμούν την τροφή των κουταβιών ή άλλου είδους ποιοτική τροφή όπως το αρνάκι και το ρύζι. Προσέξτε ιδιαιτέρως τη διατροφή του ηλικιωμένου σκύλου σας επειδή έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα που ίσως τον ταλαιπωρήσουν.

Σημείωση:

Πολλές δίαιτες ενήλικων σκύλων βασίζονται στα δημητριακά. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να μην περιλαμβάνεται σόγια. Η διατροφή με δημητριακά συχνά προκαλεί φούσκωμα και αέρια.
Είναι όμως σχεδόν πάντα η φτηνότερη και δεν υστερεί καθόλου απέναντι στις πιο ακριβές δίαιτες που περιλαμβάνουν ζωικές πρωτεΐνες. Υπάρχουν πάντως αρκετές περιπτώσεις που το σκυλί σας μπορεί να χρειαστεί κάποια ειδική διατροφή, την οποία θα σας συστήσει αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός σας.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое