Πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων

Πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων

 
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς και πότε ενηλικιώνεται ο σκύλος. Αν έχετε ένα κουταβάκι, συμβουλευτείτε το παρακάτω πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων για να αντιληφθείτε την πορεία της ανάπτυξης του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ σας. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει καθώς θα ασχολείστε μαζί του τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Περίοδος Ηλικία Χαρακτηριστικά
ΠΡΩΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΤΡΙΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Το κουτάβι χρειάζεται τροφή, ύπνο και ζεστασιά, ενώ ανταποκρίνεται στο απαλό άγγιγμα. Χρειάζεται τη μητέρα του για ασφάλεια, καθώς και άλλα νεογέννητα για να μάθει στη συμβίωση με άλλα ζώα. Μαθαίνει να ζει στην αγέλη και αναγνωρίζει τον αρχηγό της. Αρχίζει να συναναστρέφεται με παιδιά και μεγάλους για μικρά χρονικά διαστήματα. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ
ΔΩΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Αναπτύσσεται πλήρως ο εγκέφαλος του. Χρειάζεται την επαφή με τον έξω κόσμο. Απομακρύνεται από τη μητέρα και τα αδέρφια του. Χρειάζεται να μεταβεί από την αγέλη των σκύλων στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κυριαρχία του ανθρώπου είναι αναγκαία, Η περίοδος του φόβου κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και δεκαέξι εβδομάδων. Αποφεύγουμε να το τρομάζουμε ή να το εκφοβίζουμε.
ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση για υπακοή. Λιγότερη επαφή με άλλα σκυλιά, περισσότερη με ανθρώπους, μέρη και τοποθεσίες. Η περίοδος αυτή θα περάσει γρήγορα αν θυμάστε ότι το κουταβάκι περνάει στην εφηβεία. Να είστε σταθερός και προσεκτικός, διότι αναπτύσσεται το ένστικτο της απομάκρυνσης. Η επιμονή και η υπερπειθαρχία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Επαινέστε τη σωστή συμπεριφορά του.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Άλλη μια περίοδος φόβου μεταξύ έβδομου και όγδοου μήνα. Περνάει γρήγορα αλλά προκαλεί φόβο και πόνο. Πλησιάζει η σεξουαλική ωριμότητα. Δημιουργούνται σταθερές τάσεις. Το σκυλί πρέπει τώρα να καταλαβαίνει τις εντολές κάτσε, εκεί, κάτω και πάμε.Σημείωση:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое