Πρότυπο - AKC

Γενική εντύπωση
Το αμερικανικό Staffordshire τεριέ  πρέπει να δίνει  την εντύπωση  δυνατού σκύλου  για το μέγεθός του, ένα μυώδες  αλλά ευκίνητο και χαριτωμένο σκυλί .

Κεφάλι
Μεσαίο μέγεθος ,  ευρύ κρανίο, πολύ έντονοι μύες μάγουλων, ευδιάκριτο τέλος μάγουλων  και τα αυτιά  ψηλά στο κρανίο . Τα αυτιά πρέπει να είναι μικρά  και να πέφτουν οι άκρες στα πλάγια ή μπροστα . Πλήρης πτώση αυτιών θεωρείται ελάττωμα . Μάτια – σκούρα και στρόγγυλα , χαμηλά  στο κρανίο και με απόσταση( οχι ροζ βλέφαρο) . Ρύγχος - μεσαίο μήκος, που στρογγυλεύει στην ανώτερη πλευρά και ξεκινάει   απότομα κάτω από τα μάτια. Το κάτω σαγόνι είναι δυνατό  και να έχει τη δύναμη δαγκώματος. Χείλια κοντά και ίσια χωρίς  χαλαρότητα .Τα άνω  δόντια  συναντούν απο εμπρός  τα κάτω δόντια . Μύτη μόνο  μαύρη.

Λαιμός
Βαρύς, ελαφρώς σχημα αψίδας, σταδιακά μικραίνει  από τους ώμους μέχρι το κρανίο.Το δέρμα δεν είναι χαλαρό . Μεσαίο  μήκος.

Ώμοι
Δυνατοί  και μυώδεις  , ευρύς με κλίση .

Πλάτη
Αρκετά κοντή. Με μικρή κλίση από τους ώμους ως  τους γλουτούς και με  κοντή κλίση απο τους  γλουτούς ως την βάση της ουράς. Τα λαγόνια μπαίνουν ελαφρώς προς τα μέσα .

Σώμα
Καλά αυξημένα  πλευρά, που βαθαίνουν  στο οπίσθιο μέρος . Όλα τα πλευρά είναι  κοντά μεταξύ τους . Τα μπροστινά πόδια βρίσκονται αρκετά μακριά το ένα απο το άλλο  ώστε  να επιτρέψουν τη θωρακική ανάπτυξη. Στήθος βαθύ και ευρύ.

Ουρά
Κοντή σε σύγκριση με το μέγεθος, χαμηλά στην βάση , που λεπταίνει προς την άκρη . Να  μην είναι γυριστή  ή να κρατιέται   πάνω από την πλάτη.  

Πόδια
Τα μπροστινά πόδια πρέπει να είναι ίσια , μεγάλα ή με  στρογγυλά κόκκαλα, υποκνήμια  ισια.Να μην φαίνεται οτι λυγίζουν μπροστά . Τα πίσω πόδια είναι μυώδες ,οι  ταρσοί είναι χαμηλά  και  δεν γυρίζουν ούτε μέσα ούτε έξω. Τα πόδια του μέτριου μεγέθους , συμπαγή και  σχηματίζουν αψίδα . Ο βηματισμός πρέπει να είναι ελαστικός αλλά χωρίς  ρυθμό.

Τρίχωμα
Κοντό,  σκληρό στην αφή, και στιλπνό.

Χρώμα
Οποιοδήποτε χρώμα είναι επιτρεπτό αλλά όλο λευκό, ή  περισσότερο από 80% λευκό , μαύρο και liver (καφέ σκούρο )  να μην παροτρύνεται .

Μέγεθος
Το ύψος και το βάρος πρέπει να είναι  αναλογα. Ύψος περίπου 18 έως 19 ιντσών στους ώμους για το αρσενικό και 17 έως 18 ιντσών για το θηλυκό θεωρείται  προτιμητέο.

Ελαττώματα
Τα ελαττώματα που τιμωρούνται είναι: διχρωμία στην μύτη , ανοιχτόχρωμα  ή κόκκινα μάτια,μακριά ουρά ή σηκωμένη προς τα επάνω , υπογναθισμός  ή υπεργναθισμος.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое