Κρατώντας το Pitbull σας ασφαλές και υγιές μαθαίνοντας πως να προλάβετε την θερμοπληξία.

Μαθαίνοντας να εντοπίζετε σημάδια θερμοπληξίας στο Pitbull σας μπορεί να του σώσει τη ζωή κάποτε.

Η κοινή λογική μας λέει οτι κατά την διάρκεια των θερμών μηνών θα πρέπει να προσέχουμε τους σκύλους μας και να φροντίζουμε να μην βρσίσκονται σε πολύ ζέστη. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσέχουμε και κατά την διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια επεξήγηση του τι εστί θερμοπληξία και πως μπορούμε να εντοπίσουμε τα σημάδια της έγκαιρα.

Η θερμοπληξία μπορεί να επηρεάσει τον σκύλο σας σε κάθε κλίμα. Προφανώς όσο πιο ζεστό είναι το κλίμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο της θερμοπληξίας. Βέβαια, δεν πρέπει να θεωρείτε πως επειδή ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα οτι το κατοικίδιο σας είναι ασφαλές. Δεν είναι.

Οι σκύλοι διώχνουν την σωματική τους θερμότητα ανασαίνοντας. Η αναπνοή είναι η φυσική τους αντίδραση και μέσω της αναπνοής ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματός τους.

Η θερμοπληξία συμβαίνει όταν δεν μπορεί το σώμα τους να αποβάλει την θερμότητα μέσω του τινάγματος. Όταν συμβαίνει αυτό, θα αρχίσουν να τινάζονται γρηγορότερα και εντονότερα. Μπορεί να αρχίσουν να τους τρέχουν τα σάλια και εφόσον η θερμοκρασία σώματος είναι πολύ υψηλή μπορεί να αποπροσανατολίζοντε. Αυτά είναι όλα σημάδια θερμοπληξίας και άμεσση δράση πρέπει να λαμβάνεται ώστε να τα σταματήσουμε απο το να ανεβάσουν θερμοκρασία.

Πως να δροσίσετε γρήγορα τον σκύλο σας.

  • Ρίξτε γρήγορα νερό πάνω απο την περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς. Η χρησιμοποιήση λάστιχου με νερό είναι η ιδανική αλλά εάν το μόνο που έχετε είναι εμφιαλωμένο νερό, ρίξτε το αρμονικά στην προαναφερθείσα περιοχή. Έπειτα κάντε τους αέρα με μια πετσέτα ή μια μπλούζα.
  • Τοποθετήστε τον σκύλο σας κοντά σε air condition. Εάν είστε σε εξωτερικό χώρο, βάλτε το σκύλο στο αυτοκίνητό σας και τοποθετήστε τον αμέσως μπροστά απο το air condition.
  • Τρίφτε οινόπνευμα εντριβής στην κοιλιά του σκύλου σας. Όπως εξατμίζεται το οινόπευμα, θα τον δροσίσει. Σκουπίστε με οινόπνευμα εντατικά γύρω απο την κοιλιά του σκύλου σας.
  • Δροσίστε τον και βάλτε τον στην σκιά. Μπορείτε να τον βρέξετε παντού και να τον βάλετε να ξαπλώσει στην σκιά βοηθώντας έτσι στο να δροσιστεί.

Εάν υποπτευθείτε οτι ο σκύλος σας ανεβάζει θερμοκρασία υπερβολικά, πηγαίνετέ τον στον κτηνίατρο άμεσσα. Βάλτε τον στο αυτοκίνητο, κατεβάστε τα παράθυρα, ανοίχτε το air condition στο μέγιστο και τοποθετήστε τον σκύλο μπροστά στο air condition για να αρχίσει να δροσίζεται.

Πάρτε προληπτικά μέτρα και αποφύγετε την θερμοπληξία.

Κρατήστε αυτές τις συμβουλές κατα νου ώστε να αποφύγετε την θερμοπληξία:

  • Κάνοντας συχνά διαλείμματα βοηθάτε τον σκύλο σας να επανέλθει και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την θερμότητα που έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει στον οργανισμό του.
  • Τρίβοντας νερό στην κοιλιά του σκύλου σας θα τον βοηθήσει να κρατηθεί δροσερός, όσο ο αέρας ρέει γύρω του κατα την κίνηση του σκύλου.
  • Δοκιμάστε να εξασκείτε τον σκύλο σας κατα τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας όπως πχ. νωρίς το πρωί Η' το απόγευμα.

Μάθετε περισσότερα για την Θερμοπληξία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφυγει ο σκύλος σας την θερμοπληξία είναι να μάθετε περισσότερα για αυτήν. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας και ζητήστε περισσότερες πληροφορίες. Οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν ενημερωτικά φυλλάδια αναφορικα με την θερμοπληξία, οπότε δείτε αν έχει και ο δικός σας κάποιο.

Όπως γνωρίζετε, το Internet είναι ένας άψογος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες για όλα τα θέματα. Η θερμοπληξία στους σκύλους είναι ένα απο αυτά τα θέματα.

Κάντε μια αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης για "heat exhaustion in dogs" ή για "canine heat exhaustion information" για να βρείτε πιο αναλυτικές και συναφείς πληροφορίες για τα θέματα αυτά.

Μαθαίνοντας περισσότερα για την θερμοπληξία θα σας επιτρέψει να έχετε αρκετές στιγμές σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να ανησυχείτε εαν το Pitbull σας θα είναι ασφαλές και υγιές.

Εμπρός λοιπόν για ασφαλές και ευτυχισμένο παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους!

πηγή: Pitbulllovers Link

7 συμβουλές για υπεύθυνους ιδιοκτήτες

1.Ασκήστε το σκύλος σας κάθε μέρα.Τα pitbull είναι σκυλιά με πολή ενέργεια και πρέπει με κάποιο τρόπο να την εκτονώσουν.Ακόμα και μια μικρή βόλτα 15-20 λεπτών τουλάχιστων, με τα πόδια ή παιχνίδι  βοηθάει να εκτονωθούν κάπως, και να είναι πιο ήρεμα στο σπίτι.Οσο πιο πολύ διαρκεί η βόλτα τόσο το καλύτερο,γι΄αυτά αλλά και για μας.

2.Ποτέ μην αφήνετε το pitbull σας μόνο του με άλλα σκυλιά ή άλλα ζώα.Ακόμα και αν το σκυλί σας 99.9% παιρνάει το χρόνο του με άλλα σκυλιά ή ζώα.Τα pitbull είναι γνωστά για την επιθετικότητα τους σε άλλα ζώα.Μια καλή συμβουλή  είναι ποτέ μην εφησυχαστείτε ότι το pitbull σας δεν θα επιτεθεί ποτέ σε άλλο σκυλί ή ζώο.

3.Πάντοτε να έχετε στο σκυλί σας λούρι ιδίως όταν είναι ανάμεσα σε κόσμο.Αυτό βοηθάει τον κόσμο να δει με θετικό μάτι το pitbull,και αποτρέπει από πολλά όπως  να χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο.

4.Επιτηρείτε πάντα τα σκυλιά σας και μην τα αφήνετε ποτέ να γυρίζουν ελεύθερα.Πολλά σκυλιά έχουν κτυπηθεί χωρίς λόγο από κακούς ανθρώπους, ή έχουν κτυπηθεί από αυτοκίνητα.

5.Εποπτεύετε το σκύλο σας πάντα όταν είναι με μικρά παιδιά. Πολλά μικρά παιδιά εχουν τραυματιστεί από σκυλιά, όχι από επίθεση αλλά  από το παιχνίδι,δηλ. όπως σπρώξιμο,γρατζούνισμα,πάτημα κτλ.

6.Εκπαιδεύετε τα σκυλιά σας. Εκπαιδεύτε τα σκυλια σας σε υπακουή.Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ιδιοκτήτες pitbull.Αν δεν μπορείτε να ελέγχεται το σκύλο σας πολλά  δυσάρεστα μπορούν να συμβούν.

7.Κοινωνικοποιήστε το σκυλι σας.Πάρτε το σκυλί μαζί σας όπου μπορείτε.Γνωρίστε νέους ανθρώπους και όσο ειναι μικρά γνωρίστε τα όσο γίνεται με περισσότερα σκυλιά.Η κοινωνικοποίηση του pitbull σας θα σας γλυτώσει απο μελλοντικά προβλήματα.

Η υπεύθυνη ιδιοκτησία ξεκινάει από τη στιγμή που έρχεται το pitbull στο σπίτι μας.Ο ανεύθυνος ιδιοκτήτης είναι μία από τις κυριότερες αιτίες για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει η φυλή τους σήμερα.

Προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα ,πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τις πράξεις μας,και πως αυτές επιδρούν στο περιβάλον μας.Μέχρι όμως να γίνει αυτό τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое