Πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων

 
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς και πότε ενηλικιώνεται ο σκύλος. Αν έχετε ένα κουταβάκι, συμβουλευτείτε το παρακάτω πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων για να αντιληφθείτε την πορεία της ανάπτυξης του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ σας. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει καθώς θα ασχολείστε μαζί του τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Περίοδος Ηλικία Χαρακτηριστικά
ΠΡΩΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΤΡΙΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Το κουτάβι χρειάζεται τροφή, ύπνο και ζεστασιά, ενώ ανταποκρίνεται στο απαλό άγγιγμα. Χρειάζεται τη μητέρα του για ασφάλεια, καθώς και άλλα νεογέννητα για να μάθει στη συμβίωση με άλλα ζώα. Μαθαίνει να ζει στην αγέλη και αναγνωρίζει τον αρχηγό της. Αρχίζει να συναναστρέφεται με παιδιά και μεγάλους για μικρά χρονικά διαστήματα. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ
ΔΩΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Αναπτύσσεται πλήρως ο εγκέφαλος του. Χρειάζεται την επαφή με τον έξω κόσμο. Απομακρύνεται από τη μητέρα και τα αδέρφια του. Χρειάζεται να μεταβεί από την αγέλη των σκύλων στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κυριαρχία του ανθρώπου είναι αναγκαία, Η περίοδος του φόβου κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και δεκαέξι εβδομάδων. Αποφεύγουμε να το τρομάζουμε ή να το εκφοβίζουμε.
ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση για υπακοή. Λιγότερη επαφή με άλλα σκυλιά, περισσότερη με ανθρώπους, μέρη και τοποθεσίες. Η περίοδος αυτή θα περάσει γρήγορα αν θυμάστε ότι το κουταβάκι περνάει στην εφηβεία. Να είστε σταθερός και προσεκτικός, διότι αναπτύσσεται το ένστικτο της απομάκρυνσης. Η επιμονή και η υπερπειθαρχία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Επαινέστε τη σωστή συμπεριφορά του.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Άλλη μια περίοδος φόβου μεταξύ έβδομου και όγδοου μήνα. Περνάει γρήγορα αλλά προκαλεί φόβο και πόνο. Πλησιάζει η σεξουαλική ωριμότητα. Δημιουργούνται σταθερές τάσεις. Το σκυλί πρέπει τώρα να καταλαβαίνει τις εντολές κάτσε, εκεί, κάτω και πάμε.Σημείωση:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ.

5 Λάθη που κάνετε στην εκπαίδευση του σκύλου σας

Ποιά από αυτά τα 5 λάθη κάνετε στην εκπαίδευση του σκύλου σας?

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το να έχεις ένα σκυλί που είναι υπάκουο και υπό τον ελεγχό μας σε δημόσιους χώρους, είναι απαραίτητο. Σκυλιά εκτός ελέγχου παρουσιάζουν μια κακή εικόνα προς τον κόσμο. Η εκπαίδευση του σκύλου είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ιδιοκτήτες Pitbull και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αυτό το άρθρο καλύπτει πεντε συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι εκπαιδεύουν μονοι τους τους σκύλους τους και τις λύσεις τους.

5 ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ


ΛΑΘΟΣ 1ο: Δεν είστε συνεπής.

Συνεπής εκπαίδευση είναι απαραίτητη αν περιμένετε κάποτε να έχετε εναν αξι’οπιστα εκπαιδευμένο σκύλο. Η επανάληψη είναι το κλειδί. Χωρίς αμφιβολία, η νούμερο 1 ερώτηση που δέχομαι από ανθρώπους που εκπαιδεύουν μόνοι τους τους σκύλους είναι “πως κάνεις τον σκύλο να σε ακούσει?”. Μετά από έρευμα ανακάλυψα οτι πολυ απλά προσπαθούν να τους μάθουν υπερβολικά πράγματα.

ΛΥΣΗ:

Σπάστε τον χρόνο εκπαίδευσης σε 5-10-15λεπτες ενότητες, δύο με τρείς φορές τη μέρα. Αυτό θα βοηθήσει εσάς και τον σκύλο σας να προοδέυσετε γρηγορότερα.

ΛΑΘΟΣ 2ο: Είστε ανυπόμονος.

Ας το παραδεχτείτε. Η εκπαίδευση του σκύλου δεν είναι κατι που γίνετε σε μια νύχτα.Χρειάζεται χρόνος, επανάληψη και πάνω απ'ολα υπομονή.Δεν μπορεί το σκυλί σας να μάθε να στέκεται, να κάθεται, να ξαπλώνει, να σας φέρνει coca cola απο το ψυγειο και όλα αυτα μέσα σε 10 λεπτά. Πολύ απλά, ζητάτε υπερβολικά πράγματα. ταν εσείς το θέλετε, γιατι πολύ απλά του ζητάτε πάρα πολλά. Παρόλα αυτά, βλέπω οτι καθημερινά κάποιοι α΄νθρωποι συγχύζονται τόσο πολύ που σχεδόν καταφεύγουν σε επιθετική συμπεριφορά με τους σκύλους τους.Απλά επειδή τα σκυλία δεν έκατσαν την πρώτη φορά που τους είπαν να κάτσουν.

ΛΥΣΗ:

Πάρτε το αργά. Μην περιμένετε πολλά απο το σκυλί σας. Βοηθήστε τα να επιτύχουν και όχι να αποτύχουν. Πάντα η εκπαίδευση να τελειώνει θετικά. Να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Να είστε ήρεμοι. Με άλλα λόγια εαν βρεθειτε σε απόγνωση αφήστε τον σκύλο να κάνει μία ακόμα επανάληψη. Αφήστε τον να επιτύχει. Σε εκείνο το σημείο σταματήστε την εκπαίδευση έως ότου ηρεμήσετε. Επανέλθετε στο ίδιο θέμα αργότερα.

ΛΑΘΟΣ 3ο: Δεν υπάρχει συνεργασία με το σκυλί.

Aαυτό που εννοώ είναι η προσέγγιση της εκπαίδευσης με το στυλ “Καλύτερα να ακούσεις, αλλιώς....!”. Αυτό το σκεπτικό είναι ηττοπαθές και ελικρινά , αν το καλοσκεφτείτε, εσείς θα ήσασταν έτοιμοι να μάθετε κάτι νέο αν ήσασταν σε ένα τέτοιο περιβάλλον? Διαφωνώ. Οι μέρες του “πόνος = αποφυγή = υπακοή” τελέιωσαν. Αρχίζει η συνεργασία με τον σκύλο σας και η προσπάθεια από μέρους σας να προλαμβάνετε το κάθε πιθανό πρόβλημα.

ΛΥΣΗ:


Αφήστε το σκυλί σας να μάθει.Το να επιβάλετε μια συμπεριφορά, άσχετα αν το κάνουν, δεν τους δίνει την αίσθηση μιας θετικής διαδικασίας. Με άλλα λόγια, ναι μπορεί να κάτσουν αν το έχουν μάθει με εξουσία. Αλλά το να αφήσετε τον σκύλο να μάθει το κάθισμα όταν το ζητάτε με θετικό και καλοσυνάτο τρόπο, θα σας αποφέρει ενα πιο αξιόπιστο κάθισμα.

ΛΑΘΟΣ 4ο: Δεν έχετε ανοιχτό μυαλό

Όταν μιλ’αω με ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στην εκπαιδευση του σκύλου τους, πάντα ψάχνω σε βάθος για να αναλύσω το πρόβλημα. Συνήθως, κάποιος είτε (Α) πήγε σε μάθημα εκπαίδευσης και χρησμιποιεί τις μεθόδους τους Η’ (Β) αγόρασε κάποιο βιβλίο – έψαξε στο Internet κλπγια να βρεί πληροφορίες πως να εκπαιδεύσει καλυτερα τον σκύλο του. Στην αναζήτησή τους για την καλύτερη μέθοδο, χάνουν την προσήλωση. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος εκπαίδευσης σκύλου που να πετυχαίνει κάθε φορά.

ΛΥΣΗ:

Να είστε ανοιχτόμυαλοι και να δοκιμάζετε διαφορες τεχνικές. ΝΑ έχετε πάντα την υγεία την δική σας και του σκύλου σας στο νου σας. Διαλέχτε τεχνικές που έιστε άνετα με αυτές και που σας βοηθούν να αποκτήσετε ένα δέσιμο με τον σκύλο σας. ΝΑ θυμάστε, η εκπαίσδευση πρέπει να είναι παιχνίδι.Είναι δική σας δουλειά να το κάνετε ενδιαφέρον για το σκυλί σας.

ΛΑΘΟΣ 5ο: Να γίνεται η εκπαίδευση αγγαρεία.

Κουραστικό, βαρετό, σκληρό, απογοητευτικό,εκνευριστικό και άλλες λέξεις έχουν ειπωθεί απο ιδιοκτήτες σκύλων για τις προσπάθειές τους για εκπαίδευση. Κάνοντας την εκπαίδευση του σκύλου αγγαρεία ή δουλειά, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σκοτώσετε κάθε ελπίδα για να έχετε ένα αξιόπιστα εκπαιδευμένο σκύλο.

ΛΥΣΗ:

Καντε το διασκεδαστικό. Αλλάχτε το. Χρησιμοποιηστε το μυαλό σας. Γίνετε δημιουργικοί Μην μένετε σε ένα είδος εκπαίδευσης. Δεν εκπαιδέυουμε πρωταθλητές υπακοής εδώ. Απλά και βασικά πράγματα. Βρείτε ενδιαφέροντες τρόπους να ανταμείβετε τον σκύλο σας. Μάθετε του νέα κόλπα και ενσωματώστε την βασική υπακοή μέσα σε αυτά. Για παράδειγμα, μάθετε στον σκύλο σας να σας φέρνει την εφημερίδα ή το περιοδικό σας. Κοινώς, κάντε το διασκεδαστικό και ενδιαφέρον και εσείς αλλα και ο σκύλος σας θα κάνετε μεγαλυτερη πρόοδο.

ΣΥΝΟΨΗ


Μερικές φορές όλα όσα χρειάζεται για να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η ανεκτικότητα. Θυμηθείτε πως είναι απλά σκύλοι. Απλά πλάσματα που αποζητούν την αγάπη και το ενδιαφέρον. Πάρτε τον χρόνο σας, μείνετε υπομονετικοί, κάντε το χαρούμενο και ενδιαφέρον και σας εγγυώμαι οτι θα δείτε αλλαγές. Η εκπαίδευση δεν γίνεται μονομιάς. Γίνεται με μικρά κομμάτια όσο περνάει ο χρόνος μαζί με τον τετράποδο φίλο σας.

Πηγή:  Pitbulllovers Link

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое