Το BSL είναι μια ηθική αποτυχία. Το BSL είναι μια αποτυχία για την δημόσια ασφάλεια.

Παρακάτω θα περιγράψουμε στοιχεία από άλλα κράτη που εφαρμόζεται ή έχει εφαρμοσθεί η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων, εστιάζοντας περισσότερο στις Η.Π.Α.

Περιγραφή

Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων, απαγορεύει ή περιορίζει συγκεκριμένους τύπους σκύλων και βασίζεται στην εμφάνισή για να εκληφθούν ως "επικίνδυνοι".
Μία απαγόρευση φυλής συνήθως επιβάλλει, τα σκυλιά συγκεκριμένης εμφάνισης (η “στοχευμένη φυλή”) να απομακρυνθούν από την περιοχή που ισχύει η νομοθεσία.
Οι περιορισμοί συγκεκριμένων φυλών δύναται να απαιτούν από τον ιδιοκτήτη μιας στοχευμένης φυλής να κάνει κάποιο ή όλα από τα παρακάτω ή και άλλα, αναλόγως του τι ορίζει ο νόμος.

 • Το σκυλί να κυκλοφορεί με φίμωτρο σε δημόσιους χώρους.
 • Το σκυλί να στειρώνεται.
 • Το σκυλί να περιορίζεται σε κλουβί με ειδικές προϋποθέσεις.
 • Το σκυλί να διατηρείται δεμένο με λουρί συγκεκριμένου μήκους ή/και υλικού.
 • Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να πληρώνει ασφάλεια συγκεκριμένου ποσού.
 • Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να τοποθετεί ταμπέλες άγριου σκύλου στο εξωτερικό της οικίας που κατοικεί ο σκύλος.
 • Το σκυλί θα πρέπει να φέρει ταμπελάκι άγριου σκύλου ή κάποιο άλλο αξεσουάρ αναγνώρισης.


Η Νομοθεσία προς συγκεκριμένες φυλές εφαρμόζεται μόνο σε σκυλιά συγκεκριμένης εμφάνισης, όχι σε όλα τα σκυλιά. Δεν λαμβάνει υπ όψιν το πως ο ιδιοκτήτης έχει αναθρέψει, εκπαιδεύσει ή χειριστεί το σκυλί. Δεν λαμβάνει υπ όψιν τη συμπεριφορά του σκυλιού.

Γιατί είναι λάθος η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων;

 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων δεν βελτιώνει την δημόσια ασφάλεια και δεν προλαμβάνει τις επιθέσεις σκύλων.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων αγνοεί το πρόβλημα και την ψυχολογική κατάσταση των θυμάτων και των πιθανών θυμάτων, άλλων, μη στοχευμένων φυλών.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων είναι πολυέξοδη.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων προϋποθέτει ότι κάθε σκυλί είναι ταυτοποιημένης φυλής, κάτι που αποδεδειγμένα είναι αδύνατο να γίνει με αντικειμενικότητα.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων καθιστά τις στοχευμένες φυλές ελκυστικότερες για τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες και τα εγκληματικά στοιχεία.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων δεν κάνει κάτι ούτως ώστε οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.
 • Η Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων τιμωρεί υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων.


Κανένας Κυνολογικός Φορέας δεν υποστηρίζει τη Νομοθεσία περί Συγκεκριμένων Φυλών Σκύλων.

Σκοπεύω να αγοράσω ένα κουτάβι

Ερώτηση:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ! ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Απάντηση

Αγαπητέ κύριε Γιάννη καλησπέρα σας,
 
Μπράβο σας που θέλετε να ενημερωθείτε πολύ πριν την απόκτηση ενός κουταβιού.
Θα σας πρότεινα να διαβάσετε στο παρακάτω link το άρθρο Μπορώ να έχω σκύλο; πιστεύω θα σας φανεί χρήσιμο, επίσης στην ενότητα Σας απαντά θα βρείτε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις/απαντήσεις σχετικά με την εκμάθηση της τουαλέτας του κουταβιού.
Δυστυχώς δεν υπάρχει "σύντομος" τρόπος όλα τα κουτάβια θα λερώσουν, θα μασήσουν, θα κλάψουν και θα δαγκώσουν άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο. Απλά δουλεύοντας κάποια πράγματα μέρα με την μέρα θα μειώνονται η φορές που θα συμβαίνουν ενώ σε κάποια άλλα δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμβούν.
Υιοθετώντας ένα κουτάβι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα παραπάνω και να μην εκπλαγούμε ή τσαντιστούμε με αποτέλεσμα να καταλήξει το κουτάβι εκτός σπιτιού ή να ξεσπάμε επάνω του όποτε συμβαίνει κάτι που δεν μας αρέσει.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое