Ακολουθεί ένας πίνακας με τα κυριότερα φυτά που θεωρούνται δηλητηριώδη για τα σκυλιά. Μπορούν να προκαλέσουν δερματικά ή άλλα προβλήματα όπως, ασθένειες ή ακόμα και θάνατο.

Προσέξτε λοιπόν τα είδη των φυτών που υπάρχουν στον κήπο ή στο σπίτι σας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο καθάρισμα του κήπου από όσα είναι επικίνδυνα, αλλά και στην αποφυγή της επαφής του κουταβιού σας με όσα βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

 

Αγγλικόςκισσός

Νάρκισσος

Αγριοβατόμουρο

Νεραγκούλα

Αγριοκάοτανο

Νερόκρίνο

Αγριοςκρίνος

Οξαγκαθιά

Αγριοτριανταφυλλιά

Ορνιθόγαλο

Ακόνιτον

Παιωνία (Μάκος)

Αναρριχητικόλίλιο

Πελαργόνιο

Απρινιά

Περσικόςκισσός

Ασφόδελος

Πολϋγαλα

Γαλατσίδα

Πολυγόνατο

Γκι (καρποί)

Πουρνάρι

Γλυσίνα

Πύξος

Ελατο

Ραβέντι

Ελλέβορος

Ροδόδένδρο

Ηλίανθος

Σαμπούκο (καρποί}

Ηλιοτρόπιο

Σιβηριανηίρις

Ιαπωνικόέλατο

Στρύχνος

Ίρις (βολβοί)

Φλόμος

Κατιφές

Φτέρη

Κενταύριο

Φυτελέφας

Κληματαριά

Χελιδονόχορτο

Κρινάκιτουαγρού

Ψευδοακακία

 

 

Εμβόλια

Ερώτηση:

Καλημέρα σας. Πρόσφατα απέκτησα το δεύτερο πιτμπουλάκι μου, ένα θηλυκό το οποίο έκλεισε τον ένα μήνα ζωής. Επειδή στο μεγαλύτερο πιτμπουλ μου (αρσενικό) το οποίο είναι τώρα 3 χρονών, δεν θυμάμαι περίπου πότε του έκανα το πρώτο του εμβόλιο, θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πότε ακριβώς πρέπει να εμβολιάσω την μικρή? Ποια ακριβώς είναι η συχνότητα εμβολιασμών τους και από τι τα προστατεύει?
Οι απαντήσεις σας θα μου φανούν χρήσιμες και θα με βοηθήσουν πολύ!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...


Απάντηση

Αγαπητή κυρία Βιβή καλησπέρα σας,
 
Ο κτηνίατρος είναι κατάλληλος να σας ενημερώσει σχετικά με το πότε αλλά και για το πρόγραμμα εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων που θα ακολουθήσετε.
Στο βιβλιάριο εμβολιασμών του ενήλικου σκύλου σας αναγράφεται αναλυτικά ενάντια ποιών λοιμωδών νοσημάτων εμβολιάζεται ο σκύλος καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κατοικιδίου μας.
Η αποπαρασίτωση και ο εμβολιασμός μπορούν να ξεκινήσουν όταν έλθει το κουτάβι στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη εάν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое