Το πρόγραμμα εμβολιασμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όταν το κουταβάκι σας γίνει πέντε μηνών. Στη διάρκεια των εξετάσεων απαιτείται έρευνα για πιθανή δυσπλασία των ισχίων ή άλλων παθήσεων των κλειδώσεων του. Υπάρχουν τεστ που διευκολύνουν την γνώση αυτών των προβλημάτων. Μπορούν επίσης να γίνουν και άλλες εξετάσεις, όπως αντιβιοτικά διαλύματα για παρβοϊώσεις, που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμών.
Η στείρωση του σκύλου σας πρέπει να γίνει σε ηλικία έξι μηνών, εκτός αν τον προορίζετε για αναπαραγωγή ή αγώνες επιδείξεων. Συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας.
Όταν το Πιτ Μπουλ γίνει επτά ή οκτώ μηνών, μπορεί πλέον να εκτιμηθεί η σχέση του με τα πρότυπα της ράτσας ώστε να κριθεί η ικανότητα του για συμμετοχή σε αγώνες επιδείξεων ή να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή. Αν δεν είναι πρώτης ποιότητας και συνεπώς δεν ενδείκνυται για ένα σοβαρό πρόγραμμα εκτροφής, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τη στείρωση του. Η στείρωση έχει αποδειχτεί απολύτως ευεργετική τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά κουταβάκια. Πέρα από την προφανή αδυναμία εγκυμοσύνης, περιορίζει (χωρίς όμως να εμποδίζει πλήρως) τον καρκίνο του στήθους στα θηλυκά και τον καρκίνο του προστάτη στα αρσενικά.
Οι εξετάσεις αίματος γίνονται για παρασιτικές μολύνσεις από φιλάρια και είναι πιθανόν να χρειαστεί κάποια προληπτική θεραπεία για το κουταβάκι σας, ώστε να αποφευχθεί τόσο μια παρόμοια μόλυνση όσο και για να εντοπιστούν άλλα πιθανά εσωτερικά παράσιτα.

Εμβόλια

Ερώτηση:

Καλημέρα σας. Πρόσφατα απέκτησα το δεύτερο πιτμπουλάκι μου, ένα θηλυκό το οποίο έκλεισε τον ένα μήνα ζωής. Επειδή στο μεγαλύτερο πιτμπουλ μου (αρσενικό) το οποίο είναι τώρα 3 χρονών, δεν θυμάμαι περίπου πότε του έκανα το πρώτο του εμβόλιο, θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πότε ακριβώς πρέπει να εμβολιάσω την μικρή? Ποια ακριβώς είναι η συχνότητα εμβολιασμών τους και από τι τα προστατεύει?
Οι απαντήσεις σας θα μου φανούν χρήσιμες και θα με βοηθήσουν πολύ!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...


Απάντηση

Αγαπητή κυρία Βιβή καλησπέρα σας,
 
Ο κτηνίατρος είναι κατάλληλος να σας ενημερώσει σχετικά με το πότε αλλά και για το πρόγραμμα εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων που θα ακολουθήσετε.
Στο βιβλιάριο εμβολιασμών του ενήλικου σκύλου σας αναγράφεται αναλυτικά ενάντια ποιών λοιμωδών νοσημάτων εμβολιάζεται ο σκύλος καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κατοικιδίου μας.
Η αποπαρασίτωση και ο εμβολιασμός μπορούν να ξεκινήσουν όταν έλθει το κουτάβι στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη εάν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое