Τα κουτάβια έχουν το ένστικτο να βυζαίνουν γάλα από το στήθος της μητέρας τους. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει από την πρώτη ημέρα της ζωής τους. αν δεν το κάνουν μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να τα βάλουμε πάνω στο στήθος της μητέρας τους. Η αδυναμία να τραφούν μόνα τους σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε εμείς κάτω από τις συμβουλές και τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι και μια ειδική συνταγή. Το μητριό γάλα είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε συνταγή επειδή περιέχει πρωτόγαλα, ένα είδος αντιβιοτικού γάλατος που προστατεύει τα κουτάβια κατά τις οκτώ με δέκα πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Τα μικρά σκυλιά πρέπει να τρέφονται από τη μητέρα τους επί έξι εβδομάδες, αλλά σιγά-σιγά τα απομακρύνουμε από αυτήν δίνοντας τους και μικρές μερίδες κονσερβοποιημένου κρέατος μόλις γίνουν ενός μηνός.
Όταν συμπληρώσουν τις οκτώ εβδομάδες πρέπει να αποκοπούν τελείως από τη μητέρα τους και να τρέφονται αποκλειστικά με στεγνές σκυλοτροφές. Σε αυτή την περίοδο η διατροφή τους είναι πολύ σημαντική επειδή μεγαλώνουν ταχύτατα στη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους. Ο γιατρός σας θα σας υποδείξει ειδικές τροφές, τις οποίες θα δίνετε στο κουταβάκι σας μέχρι να γίνει 18 μηνών.
Γενικά, η τροφή των μικρών σκυλιών πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς να χρειάζονται απαραιτήτως συμπληρώματα από βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες.

Πρόβλημα κοινωνικοποίησης.

Ερώτηση:

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΦΙΝΤΕΛ. ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ.
ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ, ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΦΥΛΗ Κ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ  ΠΟΛΥ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΣΕΣ ΒΟΛΤΕΣ Κ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ''ΚΟΚΟΝΑΚΙΑ'' Η' ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ.
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ??


Απάντηση:

Καλησπέρα σας,
 
Πιθανότατα ένας από του λόγους να είναι αυτός που αναφέρετε δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει και που οφείλεται.
Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι όντως επιθετικότητα ή απλά το κουτάβι προσεγγίζει απότομα ή άγαρμπα σκυλιά του ίδιου μεγέθους λόγο απειρίας ή λάθους χειρισμού δικούς σας.
Σίγουρα το να το χτυπήσετε ή το να του φωνάξετε όπως πολύ σωστά λέτε δεν πρόκειται να βοηθήσει, όπως η ανταμοιβή έτσι και η τιμωρία μπορεί να δυναμώσει μια συμπεριφορά.
Αν νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να διαχειριστούμε μια κατάσταση απλά αποχωρούμε από τον χώρο καλώντας το κουτάβι να μας ακολουθήσει. Χωρίς ένταση, φωνές, τραβήγματα λουριού κλπ.
Προσωπικά θα το έφερνα σε ελεγχόμενη/σωστή επαφή αρχικά με σκύλους που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα το αντάμειβα κάθε φορά που θα χρησιμοποιούσε την γλώσσα του σώματος του σωστά.
Έπειτα θα δοκίμαζα με σκύλους ίδιου μεγέθους, ίδιας ηλικίας κλπ. αρχικά για πολύ λίγο και ανάλογα την πρόοδο θα αυξανόταν ο χρόνος και η απόσταση.
Θα ξεκινούσα  να του μαθαίνω εναλλακτικές συμπεριφορές για να χρησιμοποιεί αντί αυτών που δεν θέλω και για να έχω και εγώ από κάπου να πιαστώ. Αρχικά σε περιβάλλον που μπορεί να αποδώσει και σταδιακά θα πρόσθετα παρενοχλήσεις, καινούργιους χώρους κλπ.
Αν υποθέσουμε ότι έχει συνδυάσει για κάποιο λόγο αρνητικά αυτού του είδους τους σκύλους θα προσπαθούσα να το αντιστρέψω (απευαισθητοποίηση) ανταμείβοντας τον και παίζοντας μαζί του κάθε φορά που θα βρισκόταν άλλος σκύλος στον χώρο. Σκύλος =  παιχνίδι, λιχουδιές κλπ.
Επίσης το να καταφέρουμε να έχουμε την προσοχή του σκύλου μας επάνω μας είναι σημαντικό σε όλες τις περιπτώσεις ανεξάρτητα προβλήματος ή μη, ένας τρόπος είναι ο παραπάνω.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω για το λόγο ότι οι ισορροπίες σε αυτού του είδους τα προβλήματα είναι αρκετά λεπτές είναι σημαντικό να έχουμε την βοήθεια και την καθοδήγηση από εκπαιδευτή ειδικό σε θέματα συμπεριφοράς.
 
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων
 
 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое