Το παράσιτο αυτό έχει τέσσερις μορφές: αβγά, προνύμφες (λάβρες), νύμφες και ψύλλους. Για να διακρίνουμε τις τρεις πρώτες χρειαζόμαστε μικροσκόπιο ή κάποιο μεγεθυντικό φακό.
Όλες οι μορφές περνούν ολόκληρη τη ζωή τους πάνω στο Πιτ Μπουλ σας εκτός κι αν αναγκαστούν να φύγουν με γερό βούρτσισμα, μπάνιο, ξύσιμο ή δάγκωμα. Αρκετά είδη ψύλλων ταλαιπωρούν τόσο τους σκύλους όσο και τις γάτες. Οι πρώτοι είναι γνωστοί σαν ctebiceohalides canis και οι δεύτεροι σαν ctenocephalides felis. Οι ψύλλοι της γάτας είναι κοινό φαινόμενο και στους σκύλους. Οι ψύλλοι γεννούν αβγά ενώ ζουν πάνω στο σώμα του σκύλου, τα οποία δεν κολλάνε στο τρίχωμα του και πέφτουν μόλις αποξεραθούν (δεδομένου ότι αρχικά είναι κάπως υγρά). Αυτά τα αβγά αποτελούν την πηγή των μελλοντικών παρασιτικών μολύνσεων. Αν ο σκύλος σας αρχίσει να ξύνεται και καταφέρει να τα διώξει από πάνω του, το πρόβλημα αναβάλλεται μέχρι να γεννηθούν καινούργια που θα επιτεθούν τόσο στο σκύλο όσο και στους ανθρώπους. Ναι, οι ψύλλοι των σκύλων δαγκώνουν και τους ανθρώπους. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγεί από αυτούς όχι μόνο ο σκύλος αλλά και ολόκληρο το περιβάλλον στο οποίο ζει. Συνεπώς, πρέπει να ασχοληθείτε συγχρόνως με το σκύλο σας αλλά και με το μέρος όπου περνάει τις ώρες του.

Σημείωση:
Τα σκυλιά κανονικού μεγέθους, όπως τα Πιτ Μπουλ, απελευθερώνουν με τις κενώσεις τους περίπου 1.360.000 αβγά νηματόζωων κάθε μέρα. Με μέσο όρο ένα εκατομμύριο Πιτ Μπουλ στον κόσμο, η γη κατακλύζεται από 1.300 μετρικούς τόνους κοπράνων, τα οποία περιέχουν 15.000.000.000 αβγά νηματόζωων. Tο 7-31% των σπιτικών κήπων και των υπαίθριων χώρων όπου παίζουν μικρά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες περιέχουν παρόμοια αβγά. Το ρίξιμο των περιττωμάτων των σκύλων στην τουαλέτα του σπιτιού μας δεν είναι ασφαλής λύση επειδή τα αβγά δεν καταστρέφονται μέσα στους σωλήνες των αποχετεύσεων. Τα μολυσμένα κουταβάκια Πιτ Μπουλ αρχίζουν να απορρίπτουν αβγά νηματόζωων σε ηλικία τριών περίπου εβδομάδων. Η μόλυνση τους πιθανόν να προέρχεται από το γάλα της μητέρας τους.

Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων.

Ερώτηση:

 

Καλησπέρα είμαι από Αίγινα έχω 4 σκυλιά 2 ελληνικά ποιμενικά και 2 pitbull!
Έχω ασχοληθεί λίγο με την εκπαίδευση με τροφή, θα ήθελα αν μπορείς και θέλεις να με βοηθήσεις σε αυτό, θα ήθελα να ασχοληθώ και πιο επαγγελματικά αρκεί να έχω κάποιον άνθρωπο να με βοηθήσει με τις γνώσεις του εάν θέλει φυσικά!
Από 5 χρονών είμαι με σκύλο μαζί!
Ευχαριστώ πολύ.

 


 


Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Νεκτάριε καλησπέρα σας,

 

Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων θα πρέπει όπως όλοι μας να απευθυνθείτε στις σχολές εκπαίδευσης που σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά με τα μαθήματα, το κόστος, την διάρκεια, τον τρόπο κλπ.
Προσωπικά δεν διαθέτω σχολή εκπαίδευσης εκπαιδευτών παρόλα αυτά αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένα πολύ ευχαρίστως.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое