Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων.

Ερώτηση:

 

Καλησπέρα είμαι από Αίγινα έχω 4 σκυλιά 2 ελληνικά ποιμενικά και 2 pitbull!
Έχω ασχοληθεί λίγο με την εκπαίδευση με τροφή, θα ήθελα αν μπορείς και θέλεις να με βοηθήσεις σε αυτό, θα ήθελα να ασχοληθώ και πιο επαγγελματικά αρκεί να έχω κάποιον άνθρωπο να με βοηθήσει με τις γνώσεις του εάν θέλει φυσικά!
Από 5 χρονών είμαι με σκύλο μαζί!
Ευχαριστώ πολύ.

 


 


Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Νεκτάριε καλησπέρα σας,

 

Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων θα πρέπει όπως όλοι μας να απευθυνθείτε στις σχολές εκπαίδευσης που σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά με τα μαθήματα, το κόστος, την διάρκεια, τον τρόπο κλπ.
Προσωπικά δεν διαθέτω σχολή εκπαίδευσης εκπαιδευτών παρόλα αυτά αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι συγκεκριμένα πολύ ευχαρίστως.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое