1. Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.

2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.

Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240ʼΑ), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών. Aπό άρθρο της Μαριονκας Δεκαρίστου (Διεθνής κριτής όλων των φυλών)

 

Κατάλληλη ηλικία εκπαίδευσης & Κόστος εκπαίδευσης.

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Έχω ένα θηλυκό καθαρόαιμο pitbull το οποίο είναι1.5 μηνών.. φυσικά μιας και είναι μικρό κάνει τις ανάγκες του συνέχεια στο σπίτι λόγω ακράτειας.
Απλά ήθελα η μάθω πότε θα μπορώ να το πάω σε εκπαιδευτή γιατί νομίζω ότι είναι μικρό ακόμα.
Ακόμα θα ήθελα να μου πείτε, αν μπορείτε, ποια είναι η αμοιβή που δίνουμε στους εκπαιδευτές γιατί από ότι έχω ακούσει είναι λίγο ακριβή.. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Χαράλαμπε καλησπέρα σας,

Μπράβο σας που θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με την εκπαίδευση του κουταβιού σας από τώρα.
Σχετικά με την κατάλληλη ηλικία εκπαίδευσης μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που έχω παραθέσει στην ιστοσελίδα του pitbull.gr.
Λανθασμένα ορισμένοι πιστεύουν ότι εκπαίδευση είναι μόνο οι εντολές βασικής υπακοής, εκπαίδευση θεωρείτε και η τουαλέτα του κουταβιού μας, το να μη δαγκώνει, να μην κλαίει ή πρόληψη προβληματικών συμπεριφορών κ.α.
Επίσης είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα ζωής του κουταβιού μας  από την μητέρα και τα αδέρφια του και συνεχίζετε από εμάς.
Όσον αφορά το κόστος θα σας παρακαλέσω να ρίξετε μια ματιά σε πρόσφατη ερώτηση/απάντηση μέλους.

 

Για οποιαδήποτε περεταίρω απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.

 

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια Σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое