Ο Vernon Jackson αγόρασε ένα κουτάβια από τον Don Mayfield το 1971 και το ονόμασε “Hank”, ο πατέρας του Jocko και 5 ακόμα πρωταθλητών. Τότε ο Don του έδωσε πολλά ακόμα σκυλιά για να χτίσει το kennel του πάνω σε αυτή την γραμμή. Ο Ch Jocko εκτράφηκε από τον Bob Rast, όταν αυτός ζευγάρωσε την σκύλα του Queenie με τον Hank.


Ο Jocko μαζί με τον Bass Tramp Red Boy ήταν η βάση για την πιο επιτυχημένη γραμμή τα τελευταία τριάντα χρόνια, την γραμμή Red Boy/Jocko.

Ο Jocko εκτράφηκε με την κόρη του, την Tant’s Rose, και παρήγαγαν την Tant's Miss Jocko, η οποία μετά ζευγάρωσε με ένα καθαρό Red Boy σκυλί, τον Chavis Ch Yellow John ROM, για να αρχίσουν την διάσημη γραμμή.

Ο Jocko εκτός του ότι ήταν θεμέλιο σκυλί για την γραμμή Red Boy/Jocko, ήταν και ένα πρώτης τάξης σκυλί. Αγονίστικε και κέρδισε τέσσερης φορές από το 1977 μέχρι το 1980. Υπερίσχησε του Hanner’s Black Jack σε 1:08. Την δεύτερη φορά κέρδισε τον Middleton’s Bucky, έναν 2 φορές νικιτή, σε ένα άγριο 11λεπτο γεμάτο με τεχνική. Η Τρίτη του ήταν με τον Hodges’ Ch Brute, ένα σκύλο που φυμίζοταν πως είχε κερδίσει 6 ή 7 αγώνες. Την τελευταία του φορά νίκησε ένα μαύρο σκυλί του Mountain Man.

Ο Jocko αγωνίζονταν μεταξύ 46 και 48,5 λίβρες (21 και 22 κιλά) και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα σκυλιά, αν όχι το καλύτερο, εκείνης της εποχής.

Pedigree Link

Είναι καλό το βάρος του; Και τι να κάνω για να τραβάει το κορδόνι;

Ερώτηση:

Έχω ένα pitbull το οποίο είναι τώρα 6 μηνών. Είναι αρσενικός και ζυγίζει 22κιλά, είναι καλό το βάρος του?
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν δαγκώνει για να τραβάει. Του δίνω κανένα πανί να δαγκώσει, το δαγκώνει αλλά μόλις το τραβά, όχι απότομα σιγά-σιγά για να το διεκδικήσει, το αφήνει. Τι να κάνω? 


 

Απάντηση:

 Αγαπητέ κύριε Γιάννη καλησπέρα σας,

 Προσωπικά δεν θεωρώ πρόβλημα το ότι δεν διεκδικεί το πανί ή το κορδόνι όταν παίζετε.


Παρόλα αυτά μερικοί πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι:

 

  • Αλλάζει δόντια με αποτέλεσμα τα ούλα και τα δόντια του να είναι ευαίσθητα. Επίσης σε αυτή την φάση καλό είναι να μην παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια, μπορεί να προκαλέσουμε μόνιμη βλάβη στη νέα οδοντοστοιχία ή ζημιά σε κάποιο δόντι που πρόκειται να βγει.
  • Δεν του αρέσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βρείτε άλλα παιχνίδια που πιθανότατα να διασκέδαζε περισσότερο, το ότι είναι pitbull δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να τρελαίνετε γι’ αυτού του είδους τα παιχνίδια. Επίσης και αυτά τα χαρακτηριστικά μεταφέρονται σε ένα ποσοστό γονιδιακά.
  • Κάποια στιγμή που παίζατε τον τρομάξατε με την στάση ή την φωνή σας.
  • Δεν θέλει να διεκδικεί πράγματα από εσάς.

Τα κιλά και ο σωματότυπος του σκύλου σας εξαρτώνται από τα γονίδια που κληρονόμησε απ’ τους γονείς και τους προγόνους του, την διατροφή και την άσκηση.

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια Σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое