Ο Tombstone εκτράφηκε από τον μεγάλο εκτροφέα Don Maloney. Ο Maloney τον πούλησε στον R Petronelli σαν μικρό κουτάβι, ο οποίος μετά τον πούλησε ή τον αντάλλαξε με τον Don Mayfield, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Maloney’s Toot, που ήταν γιός του Tudor’s Spike από την Carver’s Black Widow. Ο Toot είχε συντριπτικά σκληρό δάγκωμα και παρήγαγε σκυλιά που πέρασαν αυτό το χαρακτηριστικό στους απογόνους τους, ένας άλλος γιός του Toot που ήταν ένα καλός παραγογός σκύλων με σκληρό στόμα ήταν ο Maloney’s Davis, ο οποίος ήταν πατέρας των Ch Our Gal Sunday, Ch Cobra και Ch Black Sabbath. Η μητέρα του Tombstone Speedy Alan Jena, ήταν μιας διάσταρτης εκτροφής σκύλα που προέρχονταν από σκυλιά από τους P Sparks, H Heinzl, J Corvino και E Tudor.Ο Tombstone έδωσε έναν αγώνα και μετά από αυτή την μια νίκη αποσύρθηκε σαν επιβήτορας, μετά ήταν διαθέσιμος για δεύτερο αγώνα αλλά δεν βρέθηκε αντίπαλος. Ο αγώνας του ήταν ενάντια στον Bobby Hall και έναν 2 φορές νικητή γιό του Bullyson, που ονομάζονταν Bullyson Jr. Ο Ed Weaver ήταν να βάλει ένα show και κοινοποίησε στον Bobby Hall ότι είχε ένα 55 λίβρες (26,9 κιλά), και ο Bobby Hall δέχτηκε την πρόκληση. Κατά ειρωνεία ο κύριος Hall προετοίμαζε τον Bullyson Jr στο σπίτι του Mayfield, την ίδια στιγμή που ο Don ετοίμαζε τον Tombstone για τον αγώνα. Ο αγώνας είχε ταχθεί από τον πρώτη ώρα με το πλευρό του Tombstone και τον Bullyson Jr να αμύνεται, στην επίθεση. Στο σήμα της ώρας φάνηκε ακόμα, στις 1:09 τα δύο σκυλιά ήταν κάτω και στις 1:14 ο Tombsone καλείτε να κάνει ένα σκληρό scratch. Ο Bobby Hall παραδέχτηκε τον αγώνα στις 1:25 κάνοντας τον Tombstone νικητή στο παιχνίδι.

Λίγο μετά από αυτόν τον αγώνα ο Pat Patrick έκανε μια επίσκεψη στον Mayfield, με την ελπίδα να αγοράσει μερικά καλά σκυλιά, αυτός του πρόσφερε τον Tombstone. Ο Pat αγόρασε τον Tombstone, αλλά τον άφησε εκεί γιατί ήταν κανονισμένο να αγωνιστεί, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Μετά από 14 μήνες που παρέμεινε στου Mayfield με την ελπίδα να αγωνιστεί ο Patrick ζήτησε από τον Mayfield να του στείλει τον σκύλο. Κατά την άφιξη του στην αυλή του Pat, ο Tombstone είχε τότε εκτραφεί με 15 σκύλες. Λόγο του γεγονότος του ότι είχε μακριά πόδια, ήταν ψιλός και σκύλος διασποράς, δεν είχε μεγάλη ζήτηση σαν επιβήτορας. Από τα λίγα ζευγαρώματα του, ένα στην κόρη του Indian Bolio που ονομάζονταν Red Baby, παρήγαγε τους πρωταθλητές Tonka, Crash και Uptown’s Snubby. Ακόμη παρήγαγε τους Ch Renzo Dozer και Gr Ch Hope για να αναφέρουμε απλά μερικούς από τους απογόνους.

Ο Tombstone απεβίωσε μερικά χρόνια μετά από το σκουλήκι της καρδιάς, όμως η θεραπεία ήταν μερικές φορές χειρότερη από την ασθένεια.

Pedigree Link

 

Προσαρμογή σκύλου με νέο κουτάβι.

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προσαρμογή του σκύλου μου με το καινούργιο σκυλί που πρόκειται να αποκτήσω.
Έχω ένα boxer που κλείνει το 11 χρόνια πλέον και είναι στείρα .Το έχουμε εκπαίδευση μόνοι μας γιατί χρόνια έχουμε σκυλιά και κάτι ξέρουμε και μας έχει βγει τέλειο.
Συνεπώς δεν έχει γνωρίσει το μητρικό ένστικτο κάτι που υποθέτω εγώ φυσικά χωρίς να ξέρω αν στέκει ετοιμάζομε να πάρω ένα δεύτερο από μέρα σε μέρα και θέλω μια γνώμη για να το δεχτεί όσο το δυνατόν πιο  ανώδυνα και να τα κάνω να συμφιλιωθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα.
Ευχαριστώ και αναμένω την απάντηση λίαν σύντομος σε δυο μέρες θα έχω το καινούργιο.

 


 

Απάντηση:

Καλησπέρα σας,


Με το καλό να δεχτείτε το κουτάβι σας!
Το ότι δεν έχει γεννήσει η σκυλίτσα σας δεν έχει να κάνει με την άφιξη του νέου κουταβιού ή με την μεταξύ τους σχέση.
Όσον αφορά την πρώτη επαφή θα μπορούσατε να κάνετε τα παρακάτω.

 

 • Επιλέξτε ένα χώρο άγνωστο και για τα δύο σκυλιά για την πρώτη τους συνάντηση.
 • Εάν είναι εφικτό ζητήστε την βοήθεια ενός φίλου για να κρατάει με λουρί το κουτάβι κι εσείς τον σκύλο σας.
 • Προσποιηθείτε μια τυχαία συνάντηση στο πάρκο.
 • Αφήστε τα να μυριστούν και να εξερευνήσουν τον χώρο γύρω τους. Μην υπερβάλετε με τις κινήσεις σας ή με τον τόνο τις φωνής σας, μια ουδέτερη και χαλαρή στάση θα βοηθούσε περισσότερο.
 • Παρατηρήστε την γλώσσα του σώματος για σημάδια επιθετικότητας.

Μερικά από αυτά είναι:

 

 • Σώμα δύσκαμπτό και επίμονο κοίταγμα στα μάτια.
 • Γρύλισμα ή επίδειξη τον δοντιών.
 • Αυτιά τοποθετημένα πίσω στο κεφάλι με σηκωμένη τρίχα κοντά στο λαιμό ή στο πίσω μέρος του σώματος.

 

Αν προσέξετε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά αποσπάστε τους την προσοχή και απομακρύνεται (όχι βίαια) το ένα από το άλλο. Δοκιμάστε πάλι αργότερα αφού έχουν χαλαρώσει.

 • Αν η συνάντηση πάει καλά πηγαίνετε και τα δυο τους μια βόλτα.

Το κλειδί για μια επιτυχή γνωριμία μεταξύ κουταβιού και ενήλικου σκύλου είναι να είστε ναι μεν σε επιφυλακή αλλά να έχετε τον έλεγχο της όποιας κατάστασης και των αντιδράσεων σας σε όλες τις στιγμές.

Όταν πλέον θα έρθουν στο σπίτι σε γενικές γραμμές πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:

 

 • Τον πρώτο καιρό επιτηρείται κουτάβι και μεγαλύτερο σκύλο όταν βρίσκονται μαζί. Όταν δεν είστε παρών καλό θα ήταν να είναι χωριστά, μαζί αφού περάσει ένας μηνάς ή όταν θα είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό.
 • Να είστε παρών όταν τους δίνετε πράγματα (κόκκαλα, φαγητό κλπ.) που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν από το ένα ή το άλλο.
 • Σεβαστείτε τις ανάγκες τους για φαγητό, ύπνο, ξεκούραση, παιχνίδι, εκπαίδευση κλπ. επίσης μη ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο και στο καθένα ξεχωριστά.
 • Αν το ένα από τα δύο γίνετε ενοχλητικό προς το άλλο χωρίστε τα  για λίγο ή δώστε τους να ασχοληθούν με κάτι.

 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια Σκύλων

 


 Ερώτηση:


Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση με διευκολύνατε αρκετά.
Τελικά τα νέα σκυλάκια είναι δυο, αρσενικό και θηλυκό.
Άρχισε η σκύλα να τα μυρίζει με το που τα φέραμε στο σπίτι λίγο από μακριά, της φάνηκαν περίεργα αφού παράτησε ακόμα και το φαγητό της  για  να προσέχει τις κινήσεις μας.
Προσπαθούμε να της δείξουμε να καταλάβει ότι την αγαπάμε και ότι θέλουμε να συμφιλιωθεί με την παρούσα κατάσταση, επειδή τυχαίνει να έχουμε αυλή και διώροφο σπίτι βάλαμε για το βράδυ  τα μικρά πάνω για λίγες μέρες και αφήσαμε την σκύλα εκεί που είναι πάντα κάτω δηλαδή .
Το πρωί να τα έχουμε μαζί έχω η πάλι ξεχωριστά?
Πότε θα μπορούμε να τα αφήσουμε μαζί στην αυλή?
Εξαρτάται από εμάς ο χρόνος προσαρμογής τους?
Θα ζηλεύει η άλλη επειδή θα είναι δυο αυτά ?
Από τι καταλαβαίνω θα παίζουνε μαζί αυτά και αν ήταν ένα και όχι δυο αναγκαστικά θα προσαρμοζόταν.
Συγγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου. Η απάντηση σας θα με διευκολύνει αρκετά.

 


 

Απάντηση:

 

Καλησπέρα σας,


Να σας ζήσουν τα νέα μέλη της οικογένειας σας!
Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα την σκυλίτσα σας και τις αντιδράσεις της.
Το πόσο διάστημα θα χρειαστεί  για να προσαρμοστούν πλήρως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ένας από αυτούς (ο σημαντικότερος) είστε εσείς.
Εσείς θα κρίνετε πότε μπορείτε να τα αφήνετε συνεχώς μαζί και μόνα τους χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αν ήδη νοιώθετε άνετα και τα πράγματα βαίνουν καλώς  δοκιμάστε να τα αφήσετε για λίγο ή όταν θα είστε μέσα στο σπίτι ώστε να παρακολουθείτε τις αντιδράσεις τους.
Οι σκύλοι δεν ζηλεύουν, εκδικούνται κλπ. αυτές είναι έννοιες που ταιριάζουν στον ανθρώπινο κόσμο.
Αυτό που βλέπουμε και το μεταφράζουμε ως ζήλεια είναι απλά μια συμπεριφορά ή η γλώσσα τους, συνήθως είναι αποτέλεσμα δικών μας αντιδράσεων που δεν έχουν συνηθίσει και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν ή που στην γλώσσα τους σημαίνει κάτι κακό και απλά με τον τρόπο τους προσπαθούν να το σταματήσουν.

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое