Οι περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται με ένεση και είναι έργο αποκλειστικά του κτηνιάτρου. Τόσο εσείς όσο και ο γιατρός πρέπει να τηρείτε αρχείο με τις ημερομηνίες, το είδος και την ποσότητα των εμβολιασμών.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών σχεδιάζεται για έναν κύκλο 15 ημερών. Οι πρώτοι πρέπει να γίνουν όταν το κουταβάκι είναι 6-8 εβδομάδων. Ύστερα, 15 ημέρες αργότερα όταν γίνει 10-12 εβδομάδων και ακόμα 15 ημέρες πιο αργά σε ηλικία 14-16 εβδομάδων. Οι εμβολιασμοί δεν πρέπει να γίνονται ΠΟΤΕ χωρίς την πάροδο 15 ημερών ανάμεσα στις ενέσεις. Οι περισσότεροι ανοσοποιούν το σκυλάκι απέναντι στους ιούς.


Τα συνηθισμένα εμβόλια περιέχουν τις κατάλληλες δόσεις για αρκετούς διαφορετικούς ιούς, όπως οξεία μολυσματική ζωονόσο, παραβίωση, γρίπη και ηπατίτιδα. Υπάρχουν άλλα εμβόλια σε περιπτώσεις κινδύνου για τα κουταβάκια, αλλά πρέπει πάντα να βασιζόμαστε στις συμβουλές των ειδικών και κυρίως μάλιστα στις περιπτώσεις των επανεμβολιασμών. Τα περισσότερα προγράμματα απαιτούν αναμνηστικό εμβολιασμό (επανεμβολιασμό) όταν το κουταβάκι γίνει ενός έτους και στη συνέχεια μια φορά το χρόνο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν ακόμα συχνότεροι εμβολιασμοί.
Ο βήχας των σκύλων, πιο επίσημα γνωστός σαν τραχειοβρογχίτιδα, αντιμετωπίζεται με εμβόλιο που ψεκάζεται στα ρουθούνια του ζώου.
Η αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της παρβοΐωσης απαιτεί ειδικό έλεγχο για την εξασφάλιση της προστασίας που πρέπει να προσφέρει. Με τις σχετικές λεπτομέρειες θα ασχοληθεί ο κτηνίατρος σας, ο οποίος θα σας εξηγήσει οτιδήποτε χρειαστεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 10η 12η 14η 16η 20η-24η
Έλεγχος σκουληκιών
* * * * * * * *
Στείρωση
              *
Φιλάρια   *           *
Παρβοϊωση
  *   *   *   *
Ζωονόσος
    *   *   *  
Ηπατίτιδα
    *   *   *  
Λεπτοσπείρωση
  *   *   *    
Γρίπη   *   *   *    
Έλεγχος δοντιών     *         *
Γενικών έλεγχος
    *         *
Έλεγχος ιδιοσυγκρασίας
    *          
Ίωση στεφανιαίας         *      
Βήχας
  *            
Δυσπλασία ισχίων
            *  
Λύσσα
              *

 

Οι εμβολιασμοί δεν είναι άμεσα αποτελεσματικοί. Το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου
χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες για να δημιουργήσει αντισώματα.
Οι περισσότεροι εμβολιασμοί απαιτούν αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο.
Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο γιατρός του σκύλου σας.

Τον έχω στην ταράτσα, το χειμώνα θα έχει πρόβλημα με το κρύο;

Ερώτηση:


Γεια σας και πάλι. Έχω ένα pit bull 7 μηνών και τον έχω στην ταράτσα, του έχω βάλει και ένα σπιτάκι. Το χειμώνα θα έχει πρόβλημα με το κρύο;


Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Νίκο καλησπέρα σας,

Καλό θα ήταν να μάθετε στο κουτάβι σας να ζει μέσα στο σπίτι, η ταράτσα και το μπαλκόνι του σπιτιού μας δεν κάνουν για μόνιμη κατοικία του σκύλου, ο σκύλος σαν αγελαίο ζώο θέλει και πρέπει να βρίσκετε με την αγέλη του.
Μερικές φυλές έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο και την ζέστη από κάποιες άλλες παρόλα αυτά τις νύχτες του χειμώνα κάνει αρκετό κρύο και είναι κρίμα να έχουμε το φιλαράκι μας έξω.
Σε μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω:Living conditions:
This dog breed will do fine living the apartment life. They require a medium sized yard and plenty of exercise each day. American Pit Bull terriers do NOT do well in cold weather!

associatedcontent.com

Living Conditions
A Pit Bull will do fine in an apartment if it is sufficiently exercised. They are very active indoors and will do alright without a yard provided they get enough exercise. The breed prefers warm climates.

wikifido.com


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια Σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое