Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

 Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο;

Ερώτηση:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο???? Ήδη το σκυλάκι μου ειναι 40 ημερών....


Απάντηση:

Καλησπέρα σας,

Καταρχάς να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Καλό είναι το πρώτο μπάνιο να γίνετε μετά τους 2 με 3 μήνες, παρόλα αυτά αν το κουτάβι σας είναι αρκετά λερωμένο μπορείτε να το πλύνετε με μία βρεγμένη πετσέτα ή βετέξ όπως θα πλένατε ένα μωρό, μια καλή λύση για τοπικό καθάρισμα είναι τα μωρομάντιλα.
Εάν επιλέξετε να του ρίξετε νερό θα πρέπει να προσέξετε την θερμοκρασία του νερού, όπως επίσης να προσέξετε να μην πάει νερό στο κεφάλι γιατί θα αναστατωθεί και θα τρομάξει.
Γενικά οι σκύλοι δεν χρειάζονται συχνά μπάνιο μιας και το τρίχωμα τούς έχει την ιδιότητα να αυτό-καθαρίζετε, επίσης το συχνό μπάνιο με σαμπουάν ευθύνεται πολλές φορές για ξηροδερμία, θαμπό τρίχωμα, ξύσιμο κλπ.

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое