Τα σκυλιά είναι αλλεργικά σε πολλές αγαπητές τροφές, τις οποίες συνιστούν οι εκτροφείς και οι κτηνίατροι. Η αλλαγή όμως του είδους της τροφής μπορεί να μη λύσει το πρόβλημα επειδή το στοιχείο που προκαλεί την αλλεργία ίσως να υπάρχει και στη νέα μάρκα που θα αγοράσετε.
Ο εντοπισμός μιας αλλεργίας από τρόφιμα είναι δύσκολος. Οι άνθρωποι κάνουν εμετό ή βγάζουν εξανθήματα όταν τρώνε κάτι στο οποίο είναι αλλεργικοί. Με χα σκυλιά όμως δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Αντιθέτως, ξύνονται και δαγκώνουν το σημείο που τα ενοχλεί, κάνοντας έτσι πολύ δύσκολη τη διάγνωση. Ενώ οι αλλεργίες της γύρης και τα δαγκώματα των παρασίτων είναι συνήθως εποχικά, οι τροφικές αλλεργίες αποτελούν μόνιμο πρόβλημα.Σημείωση:
Τροφική δυσανεξία είναι η ανικανότητα να χωνέψει πλήρως ο σκύλος ορισμένες τροφές. Τα κουταβάκια που τρέφονταν κανονικά με το γάλα της μητέρας τους μπορεί να έχουν πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα. Συνέπειες της τροφικής δυσανεξίας είναι χαλάρωση των εντέρων, αέρια και στομαχόπονοι. Αυτά είναι τα μοναδικά συμπτώματα του προβλήματος, κάτι που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση.

 Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο;

Ερώτηση:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο???? Ήδη το σκυλάκι μου ειναι 40 ημερών....


Απάντηση:

Καλησπέρα σας,

Καταρχάς να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Καλό είναι το πρώτο μπάνιο να γίνετε μετά τους 2 με 3 μήνες, παρόλα αυτά αν το κουτάβι σας είναι αρκετά λερωμένο μπορείτε να το πλύνετε με μία βρεγμένη πετσέτα ή βετέξ όπως θα πλένατε ένα μωρό, μια καλή λύση για τοπικό καθάρισμα είναι τα μωρομάντιλα.
Εάν επιλέξετε να του ρίξετε νερό θα πρέπει να προσέξετε την θερμοκρασία του νερού, όπως επίσης να προσέξετε να μην πάει νερό στο κεφάλι γιατί θα αναστατωθεί και θα τρομάξει.
Γενικά οι σκύλοι δεν χρειάζονται συχνά μπάνιο μιας και το τρίχωμα τούς έχει την ιδιότητα να αυτό-καθαρίζετε, επίσης το συχνό μπάνιο με σαμπουάν ευθύνεται πολλές φορές για ξηροδερμία, θαμπό τρίχωμα, ξύσιμο κλπ.

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое