Το πρόγραμμα εμβολιασμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όταν το κουταβάκι σας γίνει πέντε μηνών. Στη διάρκεια των εξετάσεων απαιτείται έρευνα για πιθανή δυσπλασία των ισχίων ή άλλων παθήσεων των κλειδώσεων του. Υπάρχουν τεστ που διευκολύνουν την γνώση αυτών των προβλημάτων. Μπορούν επίσης να γίνουν και άλλες εξετάσεις, όπως αντιβιοτικά διαλύματα για παρβοϊώσεις, που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμών.
Η στείρωση του σκύλου σας πρέπει να γίνει σε ηλικία έξι μηνών, εκτός αν τον προορίζετε για αναπαραγωγή ή αγώνες επιδείξεων. Συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας.
Όταν το Πιτ Μπουλ γίνει επτά ή οκτώ μηνών, μπορεί πλέον να εκτιμηθεί η σχέση του με τα πρότυπα της ράτσας ώστε να κριθεί η ικανότητα του για συμμετοχή σε αγώνες επιδείξεων ή να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή. Αν δεν είναι πρώτης ποιότητας και συνεπώς δεν ενδείκνυται για ένα σοβαρό πρόγραμμα εκτροφής, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τη στείρωση του. Η στείρωση έχει αποδειχτεί απολύτως ευεργετική τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά κουταβάκια. Πέρα από την προφανή αδυναμία εγκυμοσύνης, περιορίζει (χωρίς όμως να εμποδίζει πλήρως) τον καρκίνο του στήθους στα θηλυκά και τον καρκίνο του προστάτη στα αρσενικά.
Οι εξετάσεις αίματος γίνονται για παρασιτικές μολύνσεις από φιλάρια και είναι πιθανόν να χρειαστεί κάποια προληπτική θεραπεία για το κουταβάκι σας, ώστε να αποφευχθεί τόσο μια παρόμοια μόλυνση όσο και για να εντοπιστούν άλλα πιθανά εσωτερικά παράσιτα.

 Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο;

Ερώτηση:

Θα ήθελα να σας ρωτήσω από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το κάνω μπάνιο???? Ήδη το σκυλάκι μου ειναι 40 ημερών....


Απάντηση:

Καλησπέρα σας,

Καταρχάς να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Καλό είναι το πρώτο μπάνιο να γίνετε μετά τους 2 με 3 μήνες, παρόλα αυτά αν το κουτάβι σας είναι αρκετά λερωμένο μπορείτε να το πλύνετε με μία βρεγμένη πετσέτα ή βετέξ όπως θα πλένατε ένα μωρό, μια καλή λύση για τοπικό καθάρισμα είναι τα μωρομάντιλα.
Εάν επιλέξετε να του ρίξετε νερό θα πρέπει να προσέξετε την θερμοκρασία του νερού, όπως επίσης να προσέξετε να μην πάει νερό στο κεφάλι γιατί θα αναστατωθεί και θα τρομάξει.
Γενικά οι σκύλοι δεν χρειάζονται συχνά μπάνιο μιας και το τρίχωμα τούς έχει την ιδιότητα να αυτό-καθαρίζετε, επίσης το συχνό μπάνιο με σαμπουάν ευθύνεται πολλές φορές για ξηροδερμία, θαμπό τρίχωμα, ξύσιμο κλπ.

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое