Η επιλογή κτηνιάτρου δεν πρέπει να βασίζεται στην προσωπικότητα του, αλλά στην ευκολία με την οποία μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του. Χρειάζεστε έναν γιατρό που μένει κάπου κοντά σας, επειδή θα υπάρξουν επείγουσες περιπτώσεις ή αρκετές επισκέψεις σε περίπτωση ασθένειας. Θέλετε κάποιον που μπορεί να σας προσφέρει ορισμένες υπηρεσίες τις οποίες έχετε ανάγκη, όπως η φύλαξη ή η περιποίηση του σκύλου, έναν γιατρό που είναι γνωστός για τις ικανότητες και την άμεση βοήθεια που μπορεί να δώσει όποτε χρειαστεί. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αναμονή μιας ή και περισσότερων ημερών μέχρι να πάρουμε απάντηση από κάποιον γιατρό μικρών ζώων.

Δημοσίευση Εικόνας
Όλοι οι κτηνίατροι διαθέτουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και τα διπλώματα τους πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει περισσότερες σπουδές και πρακτική εξάσκηση. Υπάρχουν ειδικοί στα καρδιακά προβλήματα (καρδιολόγοι), στα προβλήματα επιδερμίδας (δερματολόγοι), στην υγιεινή του στόματος (οδοντίατροι), στις παθήσεις των ματιών (οφθαλμίατροι), στις ακτίνες Χ (ραδιολόγοι) και άλλοι που έχουν ειδικευτεί στα οστά, στους μυς και στα υπόλοιπα όργανα. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη συνηθισμένη χειρουργική όπως η στείρωση, το κλείσιμο πληγών και το κόψιμο της ουράς στις ράτσες που είναι απαραίτητο να γίνει αυτό. Όταν ο σκύλος σας έχει σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ασυνήθιστο ή προσβλητικό να πάρετε τη γνώμη και ενός άλλου γιατρού. Η σωστή ιατρική φροντίδα και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά ακριβές. Μη διστάζετε να ρωτήσετε πόσο θα σας κοστίσει η θεραπεία. Πολλές φορές οι σημαντικές αποφάσεις εξαρτώνται από τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Ο σκύλος μου ουρλιάζει όλο το βράδυ

Ερώτηση:

Γεια σας!
Χρειάζομαι βοήθεια...ο Ηρακλής μου εδώ και 1 μήνα ουρλιάζει κάθε βράδυ.
Τον πηγαίνουμε κάθε μέρα βόλτα, κάποιες φορές και 2 φορές την ημέρα αλλά κάθε βράδυ έχουμε το ίδιο πρόβλημα, μόλις πάει μία ο Ηρακλής αρχίζει.
Έχουμε ήδη λάβει κάποια παράπονα από γείτονες και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σημειωτέων ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον έχουμε δεμένο.
Περιμένω κάποια απάντηση με ανυπομονησία.
Σας ευχαριστώ πολύ!


Απάντηση:


Αγαπητή κυρία Βούλα καλησπέρα σας,
 
Το ουρλιαχτό είναι μια μορφή επικοινωνίας για τους σκύλους και είναι παραπλήσια με αυτή των λύκων και των κογιότ.
Οι σκύλοι σπάνια ουρλιάζουν ενώ οι λύκοι ουρλιάζουν για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Το ουρλιαχτό χρησιμοποιείτε για να κρατάνε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης, να δηλώσουν το σημείο που βρίσκονται, για να συγκεντρώσουν την αγέλη σε περίπτωση κινδύνου, για να αποκρούσουν κάποιο εισβολέα που υπάρχει στην περιοχή τους ή για να συντονίσουν την ομάδα όταν κυνηγούν.
Συνήθως το ουρλιαχτό στους σκύλους είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς που νιώθουν όταν μένουν μόνοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γιατί βάριουνται ή για να προσελκύσουν κάποιο θηλυκό που είναι σε οίστρο στην περιοχή.
Επίσης ένας σκύλος μπορεί να απαντήσει ουρλιάζοντας στο ουρλιαχτό άλλων σκύλων, αυτή είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά παρόμοια με εκείνη των προγόνων του των λύκων, το ίδιο συμβαίνει όταν ουρλιάζουν επειδή ακούν σειρήνες η άλλους παραπλήσιους ήχους.
Δώστε στο σκύλο σας έξτρα παιχνίδια και κόκαλα, αφιερώστε του περισσότερο χρόνο, αυξήστε τις βόλτες, την άσκηση και τις δραστηριότητες που κάνετε μαζί.
Όταν ο σκύλος είναι δεμένος και εκτός σπιτιού δεν είναι να απορούμε γιατί ουρλιάζει. Φέρτε τον σκύλο μέσα!
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое