Ο Vernon Jackson αγόρασε ένα κουτάβια από τον Don Mayfield το 1971 και το ονόμασε “Hank”, ο πατέρας του Jocko και 5 ακόμα πρωταθλητών. Τότε ο Don του έδωσε πολλά ακόμα σκυλιά για να χτίσει το kennel του πάνω σε αυτή την γραμμή. Ο Ch Jocko εκτράφηκε από τον Bob Rast, όταν αυτός ζευγάρωσε την σκύλα του Queenie με τον Hank.


Ο Jocko μαζί με τον Bass Tramp Red Boy ήταν η βάση για την πιο επιτυχημένη γραμμή τα τελευταία τριάντα χρόνια, την γραμμή Red Boy/Jocko.

Ο Jocko εκτράφηκε με την κόρη του, την Tant’s Rose, και παρήγαγαν την Tant's Miss Jocko, η οποία μετά ζευγάρωσε με ένα καθαρό Red Boy σκυλί, τον Chavis Ch Yellow John ROM, για να αρχίσουν την διάσημη γραμμή.

Ο Jocko εκτός του ότι ήταν θεμέλιο σκυλί για την γραμμή Red Boy/Jocko, ήταν και ένα πρώτης τάξης σκυλί. Αγονίστικε και κέρδισε τέσσερης φορές από το 1977 μέχρι το 1980. Υπερίσχησε του Hanner’s Black Jack σε 1:08. Την δεύτερη φορά κέρδισε τον Middleton’s Bucky, έναν 2 φορές νικιτή, σε ένα άγριο 11λεπτο γεμάτο με τεχνική. Η Τρίτη του ήταν με τον Hodges’ Ch Brute, ένα σκύλο που φυμίζοταν πως είχε κερδίσει 6 ή 7 αγώνες. Την τελευταία του φορά νίκησε ένα μαύρο σκυλί του Mountain Man.

Ο Jocko αγωνίζονταν μεταξύ 46 και 48,5 λίβρες (21 και 22 κιλά) και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα σκυλιά, αν όχι το καλύτερο, εκείνης της εποχής.

Pedigree Link

Ο σκύλος μου ουρλιάζει όλο το βράδυ

Ερώτηση:

Γεια σας!
Χρειάζομαι βοήθεια...ο Ηρακλής μου εδώ και 1 μήνα ουρλιάζει κάθε βράδυ.
Τον πηγαίνουμε κάθε μέρα βόλτα, κάποιες φορές και 2 φορές την ημέρα αλλά κάθε βράδυ έχουμε το ίδιο πρόβλημα, μόλις πάει μία ο Ηρακλής αρχίζει.
Έχουμε ήδη λάβει κάποια παράπονα από γείτονες και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σημειωτέων ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον έχουμε δεμένο.
Περιμένω κάποια απάντηση με ανυπομονησία.
Σας ευχαριστώ πολύ!


Απάντηση:


Αγαπητή κυρία Βούλα καλησπέρα σας,
 
Το ουρλιαχτό είναι μια μορφή επικοινωνίας για τους σκύλους και είναι παραπλήσια με αυτή των λύκων και των κογιότ.
Οι σκύλοι σπάνια ουρλιάζουν ενώ οι λύκοι ουρλιάζουν για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Το ουρλιαχτό χρησιμοποιείτε για να κρατάνε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης, να δηλώσουν το σημείο που βρίσκονται, για να συγκεντρώσουν την αγέλη σε περίπτωση κινδύνου, για να αποκρούσουν κάποιο εισβολέα που υπάρχει στην περιοχή τους ή για να συντονίσουν την ομάδα όταν κυνηγούν.
Συνήθως το ουρλιαχτό στους σκύλους είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς που νιώθουν όταν μένουν μόνοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γιατί βάριουνται ή για να προσελκύσουν κάποιο θηλυκό που είναι σε οίστρο στην περιοχή.
Επίσης ένας σκύλος μπορεί να απαντήσει ουρλιάζοντας στο ουρλιαχτό άλλων σκύλων, αυτή είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά παρόμοια με εκείνη των προγόνων του των λύκων, το ίδιο συμβαίνει όταν ουρλιάζουν επειδή ακούν σειρήνες η άλλους παραπλήσιους ήχους.
Δώστε στο σκύλο σας έξτρα παιχνίδια και κόκαλα, αφιερώστε του περισσότερο χρόνο, αυξήστε τις βόλτες, την άσκηση και τις δραστηριότητες που κάνετε μαζί.
Όταν ο σκύλος είναι δεμένος και εκτός σπιτιού δεν είναι να απορούμε γιατί ουρλιάζει. Φέρτε τον σκύλο μέσα!
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое