"Κάποτε υπήρχε ένα κουτάβι από υπερήφανη κληρονομιά, τον οποίο ήταν το προϊόν ενός πατέρα με την κόρη του. Αυτό το κουτάβι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε έγγραφα για να αποδείξει ότι ήταν ένα μπουλντόγκ. Ήταν φτυστή εικόνα του πατέρα, R. Sorrell's CH. PISTOL PETE, έτσι κάλεσα τον PISTOL PETE Jr. Τον ανέθρεψα σαν να ήταν γιος μου. Όμοιος του δεν θα περάσει ποτέ ξανά.
Ήταν καφεκίτρινος και άσπρο, και ζύγιζε 35 IBS. των μυών, της καρδιάς, και αποφασιστικότητα. Hewas 15/16 PISTOL PETE-MISS SPIKE, με 1/16 BULLYSON. Πολλοί θεώρησαν ότι η αναπαραγωγή του, τον έκαναν πολύ αγνό για το λάκκο, αλλά ήταν ένα τέρας της φύσης. PETE Jr είχε τη φυσική ικανότητα, scratched όπως ένα τραίνο, φώναζε σαν μηχανή ντίζελ, αλλά αυτό που έκανε καλύτερα, σκληρό δάγκωμα!


Ο μέντορας μου, Ronnie Duhon, είπε να τον κρατήσω για ένα ζευγάρωμα. Λαχταρούσα για τη δόξα της νίκης μέσα στο λάκκο, έτσι ώστε σε 16 μήνες, άνοιξα το βάρος του στον κόσμο, σε 35 IBS. Αισθάνθηκα ότι αν δεν είχα καταφέρει να τον σταματήσω, μέχρι τώρα, τότε δεν θα μπορούσε κανένα σκυλί. Έβαλα τον PETE Jr στα χέρια ενός ανθρώπου, με αρκετή εμπειρία για να με βοηθήσει στην προετοιμασία του, ακόμα κι αν ήταν ενάντια στις συμβουλές του μέντορα μου. Μόνο οι νεαροί είναι τόσο ανόητοι.
Μετά από 8 εβδομάδες, η μέρα έφτασε. Υπήρχαν 4 γιοι του PISTOL PETE που εδείχθησαν εκείνο το βράδυ, και μου λείπει ακόμα η εποχή των μεγάλων σόου! Dogmen συγκεντρώθηκαν από μακριά και κοντά, για να βεβαιώσουν το χάος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη χώρα Cajun. Ο PETE Jr. και εγώ θα ανοίγαμε την παράσταση και μπορούσα να αισθανθώ πόσο έτοιμος ήταν.
Πλύναμε τα σκυλιά με προσοχή, για να διασφαλίσουμε ασφαλίσουμε ότι τα πάντα ήταν δίκαια, και στη συνέχεια μπήκαμε στο ring πρώτοι. Ήμουν νευρικός, αλλά PETE Jr. ήταν σταθερός σαν βράχος. Ένιωσα ότι ο Κύριος με είχε ευλογήσει που ήμουν σε θέση να κρατήσω ένα σκυλί, όπως αυτό, ανάμεσα στα πόδια μου. Ο χρόνος έμοιαζε παγωμένος καθώς φέρανε τον Turner's SAMBO, θανάσιμο εχθρός μας.
Εκεί στεκόταν ο αντίπαλος μας, στη άλλη γωνία. Δεν είχε μείνει τίποτα άλλο να κάνω, η ώρα είχε έρθει και ξαφνικά άκουσα, "Απελευθερώστε τα σκυλιά σας!" Άφησα τον PETE Jr. , το γιο μου, για να εξαπολύσει πόλεμο κατά του SAMBO. Όρμησε για το στήθος, σαν να λέει, "Είθε ο καλύτερος σκύλος κερδίσει!"
PETE Jr. Έκανε ένα καλό κράτημα, και ψιθύρισα στ 'αυτί του, το "Τίναξε τον, γιέ μου!" Άκουσα σπάσιμο οστών. Κέρδιζε το παρατσούκλι, Master of Disaster. Άκουσα τον SAMBO να κλαψουρίζει, και ένιωσα ότι ήταν η αρχή του τέλους. Προς έκπληξή μου ο SAMBO απήχε πολύ από το τέλος. Έσκυψε και γράπωσε τον PETE Jr. από το κεφάλι (γιατί δεν είχε τα αυτιά), και τίναξε με όση δύναμη είχε. Ο SAMBO ήταν μια πραγματική μπουλντόγκ! Μόλις έπιασε τον PETE Jr. Από τον κεφάλι, δεν τον άφησε ποτέ. Ήταν σαν να ήξερε ότι αν τον έπιανε ο PETE Jr. θα ήταν μεγάλο πρόβλημα.
Δεν επρόκειτο να γίνει. Εργαζόταν ο PETE Jr. τόσο σκληρά, ώστε το μόνο που είχε απομείνει ήταν καρδιά και αποφασιστικότητα. Μετά από 1 ώρα και 58 λεπτά, και τέσσερα game scratches, ήξερα ότι ήταν πολύ αργά. Ο PETE Jr. μου είχε συναντήσει τη μοίρα του. Ακόμα κι όταν το κατάλαβε αυτό, έκανε ένα ακόμα scratch για εμένα. Ήταν μόλις σε θέση να σταθεί, τυφλός, και ήδη περνούσε στη μετά θάνατον ζωή. Έπεσε (Αλλά φίλοι μου δεν στάθηκε στη γραμμή!), Και όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε πλέον να σταθεί ... Σύρθηκε, ουρλιάζοντας στον θανάσιμο εχθρό του, κατέρρευσε και 3, ή 4, βήματα μακριά από τον SAMBO. Απεβίωσε, ακριβώς μπροστά στα μάτια μου. Ο γιος μου, αγαπητέ μου PETE Jr, είχε υποκύψει στην βλακεία μου, και ο SAMBO είχε σφράγισε τη μοίρα του. Όλοι εκεί, εκείνο το βράδυ, θα πούμε ότι ήταν νεκρό παιχνίδι, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχασα ένα κομμάτι του εαυτού μου σε εκείνο το λάκκο. Τι δεν θα έδινα να ήμουν σε θέση να τον κανακέψω άλλη μια φορά, έτσι θα μπορούσα να του πω αντίο. Ήταν ένα φοβερό μπουλντόγκ και πρόσθεσε χαρά στη ζωή μου! Ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε γιατί όμοιος του δεν θα περάσει ποτέ ξανά.

T. Kennels"

Απορίες σχετικά με την εκπαίδευση κουταβιού.

Ερώτηση:

θέλω να ενημερωθώ για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης όσον αφορά ένα APBT το οποίο είναι 1.5 μηνός . Τους τρόπους εκπαίδευσης και το πως πρέπει να το εκπαιδεύσω ..... περιμένω απάντηση σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 


 

Απάντηση:Αγαπητέ κύριε Θοδωρή καλησπέρα σας,

 

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι εννοείτε όταν λέτε ότι θέλετε να ενημερωθείτε για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης και το πώς πρέπει να το εκπαιδεύσετε ; Τι κάνουμε εμείς, τι υπάρχει γενικά ή τι μπορείτε να κάνετε εσείς με το κουτάβι σας στην ηλικία που είναι;Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Θα ήθελα να μάθω πως να το εκπαιδεύσω εγώ να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ... Αφήστε το κύριε Θοδωρή δεν είμαι μεγάλος :D

 

 

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Αγαπητέ Θοδωρή καλησπέρα,

Στην ηλικία που βρίσκετε το κουτάβι έχει ανάγκη από αρκετό ύπνο.
Αρχικά προσπαθούμε με την στάση μας να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να εμπιστευτεί το καινούργιο του σπίτι αλλά και την καινούργια του οικογένεια.
Έπειτα μπορούμε να ασχοληθούμε με την τουαλέτα του, αυτό θα γίνει παρατηρώντας πόσες φορές την ημέρα έχει το κουτάβι μας την ανάγκη να λερώσει. Συνήθως μετά τον ύπνο, το φαγητό, την κατανάλωση νερού, το παιχνίδι, τις έντονες δραστηριότητες.
Αυτές τις φορές λοιπόν θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, να το καθοδηγούμε και να το ανταμείβουμε με επαίνους και λιχουδιές κάθε φορά που λερώνει στο σωστό σημείο.
Ατυχήματα θα υπάρξουν αρκετές φορές αλλά όσο ποιο προνοητικοί είμαστε τόσο λιγότερες θα είναι οι φορές που θα λερώσει κάπου αλλού.
Σε καμία περίπτωση δεν το τιμωρούμε σωματικά ή λεκτικά, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μάθει, να τρομάξει και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα ή να μην μας εμπιστεύεται.
Επίσης μπορούμε να του μάθουμε το όνομα του καλώντας το με ενθουσιώδη φωνή όταν είναι να το ταΐσουμε, να ασχοληθούμε μαζί του ή να του δώσουμε κάποια λιχουδιά.
Σταδιακά και καθώς μεγαλώνει μπορούμε να του μάθουμε βασικές συμπεριφορές όπως κάτσε, ξάπλα, έλα κλπ. επιβραβεύοντας το κάθε φορά που κάνει τα παραπάνω.
Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το ποιο σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του κουταβιού μας την κοινωνικοποίηση.
H κοινωνικοποίηση δεν είναι μια διαδικασία ανελέητου «βομβαρδισμού» τού κουταβιού με αναρίθμητες καινούριες και έντονες εμπειρίες. Είναι μια συνειδητή και ελεγχόμενη έκθεση του κουταβιού σε διάφορες καταστάσεις και ερεθίσματα με στόχο να δημιουργήσουμε θετικές εμπειρίες για αυτό.Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое