Εάν είστε μπερδεμένοι με όλα τα ονόματα που βλέπετε ότι συνδέονται με το αμερικανικό πιτμπουλ τερριερ το άρθρο που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις και επίσης να ξεκαθαρίσεις τις κοινές αντιλήψεις σου.

Καταρχάς είναι μονό μια ράτσα σκυλιών που μπορεί να αποκαλείτε "Πιτμπουλ" και αυτή είναι το αμερικανικό πιτμπουλ τερριερ.

Το APBT είναι η μονή ράτσα με τις λέξεις "πιτμπουλ" στο όνομα της, ακόμα όταν κάποιος αναφέρεται σε ένα πιτμπουλ χρησιμοποιώντας κεφάλαια γράμματα μιλάνε για ένα κακοαναθρεμμένο APBT.

Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι τα ΜΜΕ και οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα πως είναι ένα κανονικό APBT αρχίζουν να προσκολλούν διάφορα ονόματα στα σκυλιά που είναι όμοια με την εμφάνισή του.


Τα ποιο συνήθης σκυλιά που αποκαλούνται "πιτμπουλ" είναι:

  • Το αμερικανικό σταρφορντσαιρ τερριερ(κοντινός "ξάδερφος" που κάποιοι θεωρούν την ιδία ράτσα με το APBT)
  • Το σταρφορντσαιρ μπουλ τερριερ(επίσης αποκαλείτε και σαν αγγλικό σταρφορντσαιρ μπουλ τερριερ)
  • Το αμερικανικό μπουλντογκ
  • Το dogo argentino
  • Το μπουλ τερριερ
  • Το presa canerio
  • Το αμερικανικο πιτμπουλ τερριερ


η οπουδήποτε διασταύρωση των παραπάνω ρατσών.

Red nose, blue nose, black nose,και άλλες μύτες.

Πως άρχισε αυτή η τρελά με τις μύτες δεν ξέρω. Παρόλα αυτά ,έχω μια ιδέα για το ποιος το ξεκίνησε.

Υπάρχουν πολλοί τύποι APBT: Υπάρχουν τα σκυλιά για επιδείξεις, εργάτες σκυλιά, και πολλούς άλλους διαφορετικούς τύπους. Ένας από τους πιο διάσημους είναι ο colby line.

Υπάρχουν επίσης τύποι ρατσών: Περισσότερα για αυτό σε άλλο άρθρο. Προς το παρών θα παραμείνουμε στη βασική κατανόηση των δυο.

Τύποι ράτσας: Το APBT είναι μεσαίου μεγέθους σκυλί που είναι καλοφτιαγμένο και μυώδες που ζυγίζει μεταξύ 35 με 65 lbs. αυτός είναι ο τύπος ράτσας.

Line type-o line type είναι αποτέλεσμα από συγκεκριμένες επιδράσεις προγραμμάτων ρατσών σε διαφόρους τύπους ράτσας. Πίσω στο παράδειγμα του colby, μετά από 100 χρόνια σε line breeding παρήγαγαν ένα ξεχωριστής εμφάνισης σκυλί. Μαύρο brindle με άσπρες ρίγες ή εντελώς άσπρο κεφάλι. Έχουν επίσης πυρρόξανθο και άσπρο/πυρρόξανθο τύπο από σκυλιά που παράγουν.

Τα sorrel σκυλιά είναι άλλο ένα παράδειγμα από line type. Τα sorrel σκυλιά είναι συνήθως πυρρόξανθα με καμία άλλη απόχρωση και μαύρη μουσούδα και μύτη. Αυτά τα σκυλιά έχουν μια μετρία εμφάνιση αλλά με τα χρόνια τα breeding παρήγαγαν μια ξεχωριστή εμφάνιση σκυλού, και μετά που θα τα κοιτάζεις για αρκετή ώρα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα colby από ένα sorrel σκυλί.

Τώρα μπαίνουμε στο νόημα από που ήρθαν οι κόκκινες και οι μπλε μύτες;

Υποψιάζομαι ότι η "παλιά οικογένεια" των rednose σκυλιών έξω από την Ιρλανδία άρχισε αυτή τη μόδα. Οι άνθρωποι άρχισαν να τους αποκαλούν "παλιά οικογένεια κόκκινων" και rednoses επειδή είχαν ξεχωριστό δέρμα με κόκκινη μύτη και χρυσά μάτια. Δεν έχω δει ποτέ αληθινό rednose "παλιάς οικογενείας" αλλά από περιγραφές είναι υπέροχα σκυλιά είμαι σίγουρος. Όποτε οι άνθρωποι άρχισαν να τα φωνάζουν ανάλογα με τη μύτη τους και μερικοί νομίζουν ότι είναι διαφορετικής ράτσας.

Αυτό είναι τρελό αν με ρωτήσεις.

Οι άνθρωποι μου λένε "Έχω rednose, τι ράτσα είναι;"

Είναι rednose APBT. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα APBT με χρωματιστές μύτες, δέρμα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι η ιδία ράτσα απλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση:

Υπάρχει μονό ένα πιτμπουλ κι αυτό είναι το APBT.

Εάν είναι red nose, blue nose, blue coat, red coat, brindle coat, cream coat, fawn με άσπρες patches ή μαύρες μάσκες, δεν έχει καμία σημασία. Όλα είναι 100% APBT (εκτός αν είναι διασταύρωση)

Όποτε την επόμενη φορά που κάποιος θα αρχίσει να μιλάει για διαφορετικές ράτσες του APBT που λέγεται "rednose" θα ξέρεις ότι δεν έχουν ιδέα για τι λένε και έχουν απλά ένα APBT με κόκκινη μύτη.

Απορίες σχετικά με την εκπαίδευση κουταβιού.

Ερώτηση:

θέλω να ενημερωθώ για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης όσον αφορά ένα APBT το οποίο είναι 1.5 μηνός . Τους τρόπους εκπαίδευσης και το πως πρέπει να το εκπαιδεύσω ..... περιμένω απάντηση σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 


 

Απάντηση:Αγαπητέ κύριε Θοδωρή καλησπέρα σας,

 

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας.
Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι εννοείτε όταν λέτε ότι θέλετε να ενημερωθείτε για τυχόν προγράμματα εκπαίδευσης και το πώς πρέπει να το εκπαιδεύσετε ; Τι κάνουμε εμείς, τι υπάρχει γενικά ή τι μπορείτε να κάνετε εσείς με το κουτάβι σας στην ηλικία που είναι;Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Θα ήθελα να μάθω πως να το εκπαιδεύσω εγώ να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ... Αφήστε το κύριε Θοδωρή δεν είμαι μεγάλος :D

 

 

 


 

 

 

Απάντηση:

 

Αγαπητέ Θοδωρή καλησπέρα,

Στην ηλικία που βρίσκετε το κουτάβι έχει ανάγκη από αρκετό ύπνο.
Αρχικά προσπαθούμε με την στάση μας να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να εμπιστευτεί το καινούργιο του σπίτι αλλά και την καινούργια του οικογένεια.
Έπειτα μπορούμε να ασχοληθούμε με την τουαλέτα του, αυτό θα γίνει παρατηρώντας πόσες φορές την ημέρα έχει το κουτάβι μας την ανάγκη να λερώσει. Συνήθως μετά τον ύπνο, το φαγητό, την κατανάλωση νερού, το παιχνίδι, τις έντονες δραστηριότητες.
Αυτές τις φορές λοιπόν θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, να το καθοδηγούμε και να το ανταμείβουμε με επαίνους και λιχουδιές κάθε φορά που λερώνει στο σωστό σημείο.
Ατυχήματα θα υπάρξουν αρκετές φορές αλλά όσο ποιο προνοητικοί είμαστε τόσο λιγότερες θα είναι οι φορές που θα λερώσει κάπου αλλού.
Σε καμία περίπτωση δεν το τιμωρούμε σωματικά ή λεκτικά, κάτι τέτοιο θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μάθει, να τρομάξει και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα ή να μην μας εμπιστεύεται.
Επίσης μπορούμε να του μάθουμε το όνομα του καλώντας το με ενθουσιώδη φωνή όταν είναι να το ταΐσουμε, να ασχοληθούμε μαζί του ή να του δώσουμε κάποια λιχουδιά.
Σταδιακά και καθώς μεγαλώνει μπορούμε να του μάθουμε βασικές συμπεριφορές όπως κάτσε, ξάπλα, έλα κλπ. επιβραβεύοντας το κάθε φορά που κάνει τα παραπάνω.
Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το ποιο σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του κουταβιού μας την κοινωνικοποίηση.
H κοινωνικοποίηση δεν είναι μια διαδικασία ανελέητου «βομβαρδισμού» τού κουταβιού με αναρίθμητες καινούριες και έντονες εμπειρίες. Είναι μια συνειδητή και ελεγχόμενη έκθεση του κουταβιού σε διάφορες καταστάσεις και ερεθίσματα με στόχο να δημιουργήσουμε θετικές εμπειρίες για αυτό.Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое