Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

Πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του;

Ερώτηση:

Καλησπέρα, έχω ένα pit bull 45 ημερών και θέλω να μου πείτε πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του....περιμένω απάντησης σας.....ευχαριστώ πολύ....

 


 
Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Ηλία καλησπέρα σας,

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας! Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε στο παρακάτω link όπου υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση/απάντηση μέλους σχετικά με την εκμάθηση της τουαλέτας.

Καλό είναι να μην αναγκάσουμε το κουτάβι να λερώσει μέσα στην φωλιά του, κάτι τέτοιο πιθανότατα να μας δημιουργήσει μελλοντικά αρκετά προβλήματα.

Μερικά πιθανά προβλήματα είναι:

  • Κοπροφαγία.
  • Να λερώνει οπουδήποτε ακόμη και στο κρεβάτι του.
  • Να ξαπλώνει επάνω στις ακαθαρσίες του.

Τα σκυλιά από την φύση τους είναι καθαρά ζώα δεν λερώνουν εκεί που κοιμούνται δηλαδή στην φωλιά τους. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μαθήματα εκπαίδευσης από την μαμά προς το κουτάβι σας, εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να μάθει να λερώνει στο σωστό σημείο.
Η τουαλέτα επιτρέπετε σε αυτή την ηλικία να είναι κοντά αλλά όχι δίπλα η μέσα στην φωλιά του κουταβιού.
Αν το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο σαν δύο δωμάτια τότε μπορεί να μπει η πάνα ή η εφημερίδα μέσα στο κλουβί για τις νυχτερινές ώρες, όταν λείπουμε ή όταν δεν μπορούμε να το επιβλέπουμε και το έχουμε στον χώρο του κλουβιού.
(Σας επισυνάπτω δυο φωτογραφίες αυτοσχέδιου κλουβιού που έφτιαξε πελάτης μας για τον περιορισμό του κουταβιού του με την δυνατότητα να λερώσει αν χρειαστεί, οι διαστάσεις του οποίου είναι 2m επί 1m)
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να αμελούμε τις φυσικές ανάγκες του κουταβιού μας και την εκπαίδευση της τουαλέτας του.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое