Το πρόγραμμα εμβολιασμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όταν το κουταβάκι σας γίνει πέντε μηνών. Στη διάρκεια των εξετάσεων απαιτείται έρευνα για πιθανή δυσπλασία των ισχίων ή άλλων παθήσεων των κλειδώσεων του. Υπάρχουν τεστ που διευκολύνουν την γνώση αυτών των προβλημάτων. Μπορούν επίσης να γίνουν και άλλες εξετάσεις, όπως αντιβιοτικά διαλύματα για παρβοϊώσεις, που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμών.
Η στείρωση του σκύλου σας πρέπει να γίνει σε ηλικία έξι μηνών, εκτός αν τον προορίζετε για αναπαραγωγή ή αγώνες επιδείξεων. Συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας.
Όταν το Πιτ Μπουλ γίνει επτά ή οκτώ μηνών, μπορεί πλέον να εκτιμηθεί η σχέση του με τα πρότυπα της ράτσας ώστε να κριθεί η ικανότητα του για συμμετοχή σε αγώνες επιδείξεων ή να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή. Αν δεν είναι πρώτης ποιότητας και συνεπώς δεν ενδείκνυται για ένα σοβαρό πρόγραμμα εκτροφής, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τη στείρωση του. Η στείρωση έχει αποδειχτεί απολύτως ευεργετική τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά κουταβάκια. Πέρα από την προφανή αδυναμία εγκυμοσύνης, περιορίζει (χωρίς όμως να εμποδίζει πλήρως) τον καρκίνο του στήθους στα θηλυκά και τον καρκίνο του προστάτη στα αρσενικά.
Οι εξετάσεις αίματος γίνονται για παρασιτικές μολύνσεις από φιλάρια και είναι πιθανόν να χρειαστεί κάποια προληπτική θεραπεία για το κουταβάκι σας, ώστε να αποφευχθεί τόσο μια παρόμοια μόλυνση όσο και για να εντοπιστούν άλλα πιθανά εσωτερικά παράσιτα.

Πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του;

Ερώτηση:

Καλησπέρα, έχω ένα pit bull 45 ημερών και θέλω να μου πείτε πως θα το μάθω να μην κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι αλλά μέσα στο κλουβί του....περιμένω απάντησης σας.....ευχαριστώ πολύ....

 


 
Απάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Ηλία καλησπέρα σας,

Να σας ζήση το νέο μέλος της οικογένειας σας! Θα σας παρακαλέσω να ανατρέξετε στο παρακάτω link όπου υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση/απάντηση μέλους σχετικά με την εκμάθηση της τουαλέτας.

Καλό είναι να μην αναγκάσουμε το κουτάβι να λερώσει μέσα στην φωλιά του, κάτι τέτοιο πιθανότατα να μας δημιουργήσει μελλοντικά αρκετά προβλήματα.

Μερικά πιθανά προβλήματα είναι:

  • Κοπροφαγία.
  • Να λερώνει οπουδήποτε ακόμη και στο κρεβάτι του.
  • Να ξαπλώνει επάνω στις ακαθαρσίες του.

Τα σκυλιά από την φύση τους είναι καθαρά ζώα δεν λερώνουν εκεί που κοιμούνται δηλαδή στην φωλιά τους. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μαθήματα εκπαίδευσης από την μαμά προς το κουτάβι σας, εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να μάθει να λερώνει στο σωστό σημείο.
Η τουαλέτα επιτρέπετε σε αυτή την ηλικία να είναι κοντά αλλά όχι δίπλα η μέσα στην φωλιά του κουταβιού.
Αν το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο σαν δύο δωμάτια τότε μπορεί να μπει η πάνα ή η εφημερίδα μέσα στο κλουβί για τις νυχτερινές ώρες, όταν λείπουμε ή όταν δεν μπορούμε να το επιβλέπουμε και το έχουμε στον χώρο του κλουβιού.
(Σας επισυνάπτω δυο φωτογραφίες αυτοσχέδιου κλουβιού που έφτιαξε πελάτης μας για τον περιορισμό του κουταβιού του με την δυνατότητα να λερώσει αν χρειαστεί, οι διαστάσεις του οποίου είναι 2m επί 1m)
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να αμελούμε τις φυσικές ανάγκες του κουταβιού μας και την εκπαίδευση της τουαλέτας του.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое