Ασθένεια
Τι είναι;
Τι την προκαλεί
Συμπτώματα
Λεπτοσπείρωση
Άσχημη ασθένεια που προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα. Μεταδίδεται και σε ανθρώπους. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και απλώνεται σε όλο το σώμα. Πυρετός, εμετοί και απώλεια όρεξης στις ελαφρότερες περιπτώσεις, μέχρι πλήρης καταστροφή των νεφρών και πιθανόν θάνατος στις πιο σοβαρές.
Λύσσα
Ισχυρός θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα θερμόαιμα θηλαστικά. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και και απλώνεται σε όλο το σώμα. 1ο στάδιο: φόβος και αλλαγή συμπεριφοράς.
2ο στάδιο: επιθετικότερη στάση του σκύλου.
3ο στάδιο: απώλεια συντονισμού και πρόβλημα κινητικής λειτουργίας.
Παραβοϊωση
Πολύ μεταδοτικός και θανατηφόρος ιός. Μόλυνση από τον ιό που συνήθως υπάρχει στα περιττώματα των μολυσμένων σκύλων. Συνήθως έντονη διάρροια.
Επίσης εμετοί, κόπωση και έλλειψη όρεξης,
Βήχας
Μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος. Συνδυασμός ιών και βακτηριδίων. Χρόνιος βήχας.
Ζωονόσος
Ασθένεια που μόλυνε το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα. Ιός που σχετίζεται με τον ιό της ιλαράς. Είναι ήπια, όπως πυρετός, έλλειψη όρεξης και βλεννώδη περιττώματα, που εξελίσσονται σε εγκεφαλική βλάβη.
Ηπατίτιδα
Ιός που προσβάλλει κυρίως το συκώτι. Αδενοϊός σκύλων τύπου Ι (0ΑΝ/-1). Μπαίνει στο σώμα με την οσμή. Στα ήπια περιλαμβάνονται νωθρότητα, διάρροια και εμετοί. Στα σοβαρά μαύρισμα των ματιών από θύλακες του ιού.
Στεφανιαία
Ιός που προκαλεί προβλήματα πέψης. Μεταδίδεται από τα μολυσμένα κόπρανα. Στομαχικές διαταραχές με συνέπεια απώλεια όρεξης, εμετούς και διάρροια.

 

Έχω ένα pitbull 3.5 μηνών όταν το είχα πάρει ήταν 45 ημερών και είχε μπλε μάτια τώρα έχουν αλλάξει

Ερώτηση:

Γεια σας και πάλι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ..έχω ένα pitbull 3.5 μηνών όταν το είχα πάρει ήταν 45 ημερών και είχε μπλε μάτια τώρα τα μάτια του έχουν αλλάξει χρώμα έχουν γίνει πρασινωπά. διάβασα ότι άμα είναι μπλε υπάρχει πρόβλημα. ποιο είναι αυτό το πρόβλημα και πιάνει το δικό μου που έχουν αλλάξει χρώμα τώρα?


Απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Νίκο καλησπέρα σας,
 
Σε μερικά κουτάβια όπως και στα βρέφη δεν φαίνεται ξεκάθαρα το χρώμα τον ματιών τους. Αρχικά μπορεί να φαίνονται μπλε αλλά μεταξύ 3 και 5 εβδομάδων αλλάζουν, λένε ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ακόμη μελανίνη.
Όταν λέτε πρόβλημα τι εννοείτε υγείας ή κάτι άλλο;
Όσον αφορά τα pit bulls με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ότι δεν θεωρείτε αποδεκτό χρώμα.
 
EYES - Eyes are medium size, round to almond-shaped, and set well apart and low on the skull. All colors are equally acceptable except blue, which is a serious fault. Haw should not be visible.
Serious Faults: Bulging eyes; both eyes not matched in color; blue eyes.
 
Μη διστάσετε να θέσετε το ερώτημα σας στο forum του pitbull.gr πιστεύω ότι θα πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απάντηση από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλύτερα την φυλή από εμένα.
  ukcdogs link
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое