Όλα ξεκίνησαν όταν ο NO NAME JAY πήγε στο SOUTHERN KENNELS YARD και είδε τον BARRACUDA ως 11 μηνών κουτάβι.Ο VICTOR είπε JAY ότι το κουτάβι αυτό σταμάτησε ένα 2Χ winner σε ένα kennel accident.Ο JAY ήταν εντυπωσιασμένος με τον τρόπο που έμοιαζε ο ΣΚΥΛΟΣ και τον αγόρασε επί τόπου.
Σύντομα ξεκίνησε να έχει ‘ανοικτό’ τον Barracuda σε άλλα σκυλιά. Μετά από 4 νίκες ο JAY επικοινώνησε με το SOUTHERN KENNELS YARD και ζήτησε τα έγγραφα σχετικά με BARRACUDA (PED). Ο VIC είχε πει, αν θέλουν ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή για να γίνει και επίσημα Ch. Εδώ λοιπόν ξεκινάει η ιστορία του Barracuda ως ο ‘μύθος του Νότου’..


Η πρώτη του φορά τελείωσε προτού καλά καλά ξεκινήσει. Ο BARRACUDA έμοιαζε σαν να είχε βγεί από κανόνι και ο Thug’s Chinaman ήταν το πρώτο του θύμα. Τώρα όλοι μιλούσαν για τον BARRACUDA και αμέσως μετά ήταν στο δρόμο για την Georgia με σκοπό την δεύτερη νίκη του.
Εκεί είχε 5 dog show με τέσσερις Ch, ένας εκ τον οποίων ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του Barracuda CH600. Ο πρώτος αγώνας ήταν μεταξύ του Barracuda και του Ch. Fatty. O Ch. Fatty, γιός του Gr. Ch. Yellow, είχε την φήμη ενός ισχυρού game dog. Έχοντας κάνει δύο αγώνες πάνω από 2 ώρες η καθεμία ήξερα ότι θα αντιμετώπιζε ένα γνήσιο Bulldog εκείνη την νύχτα. Και όμως ο Barracuda όρμησε γρήγορα και δυνατά στον αντίπαλο του κάνοντας την πιο game προσπάθεια που έχω δει.
Λίγους μήνες αργότερα ‘κλείστηκε’ για τον τρίτο του αγώνα σε ένα σόου στο Tennessee. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας του Barracuda. Ήταν στήθος με στήθος για μια ώρα και πενήντα λεπτά, τα δύο σκυλιά φάνηκαν να γνωρίζουν ότι εάν ένα ανοιγόκλεινε τα μάτια το άλλο θα ήταν από πάνω. Ο Barracuda βρήκε το δρόμο του προς τα πίσω μέρος του αντιπάλου του, έτσι σε μία ώρα και πενήντα τέσσερα λεπτά ο Soldier σταμάτησε και χάρισε στον Barracuda τον τίτλο του Ch.
Λίγο μετά από αυτό o NO NAME JAY βρέθηκε σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ήταν μια και μοναδική ευκαιρία να αγοράσω τον BARRACUDA. Δεν ήρθε φθηνά, αλλά ήταν το καλύτερο πράγμα θα μπορούσαν να αγοράσουν τα χρήματα. Έτσι, για το επόμενο ενάμιση έτος ο Barracuda ήταν ανοικτός στον κόσμο χωρίς takers.
Τότε έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον καλό μου φίλο COWBOY και μου είπε ότι υπάρχει αυτό το ‘κακό’ σκυλί CH. Big Daddy που μόλις σταμάτησε τον περίφημο Ch. Red, από τον τίτλο του Gr. Gh. O Ch. Big Daddy είχε ξεπεραστεί εντελός τον Ch. Red(4X) κάνοντας όλους να λένε ότι συνδυάζει το συνολικό πακέτο.

Ο ιδιοκτήτης του ήταν υπεύθυνος για την διάδοση της φήμης ότι ήταν το καλύτερο 55 στην χώρα, και ότι αν ο Barracuda ήθελε τον τίτλο θα έπρεπε να ταξιδέψει Βόρεια για να τον διεκδικήσει. Κάλεσα τον φίλο μου COWBOY που ήξερε τους ιδιοκτήτες του Big Daddy και του είπε ότι ήμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε.
Πριν το ταξίδι αυτό υπήρχε ένα άλλο μικρό θέμα που πρέπει να ληθεί. Ήταν ένας τύπος που ισχυρίζονται ότι έχει το σκυλί που θα νικήσει τον Barracuda και μάλιστα στην γειτονία μου το Miami. Κανονίσαμε την συνάντηση και μέσα σε 30 λεπτά ο Black Boy (3X) είχε τακτοποιηθεί χωρίς ο Barracuda να χύσει καν ιδρώτα.
Ο Barracuda ήταν πια (4Χ) νικήτης και το μόνο που τον χώριζε από τον τίτλο του Gr. Ch ήταν ένα σκυλί με το όνομα Ch. Big Daddy.
Τρείς μήνες μετά ήμουν στην αυλή του Ch. Big Daddy και όπως αποδείχθηκε ήταν ο ευκολότερος αγώνας του Barracuda. Ακόμα μια φόρα έκανε μια δυναμική παρουσία και μέσα σε 30 λεπτά όλα είχαν τελειώσει.
Ένας νέος μύθος είχε γεννηθεί: Latin Force Kennel’s Gr. Ch. Barracuda the dog of the year 2002.

Φοβάται να βγει βόλτα.

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Έχω ένα Pitbull 5 μηνών τώρα μόλις ολοκληρώνει την σειρά των εμβολίων του, καθώς όταν το πήρα ήταν 3μισι μηνών και δεν του είχαν κάνει κανένα εμβόλιο.
Το πρόβλημα μου ειναι πως φοβάται πολύ όταν πάω να του βάλω λουρί (το άτομο που το είχε δεν του το έχει δημιουργήσει αυτό). Και επίσης όταν δοκίμασα 2-3 φορές να τον βγάλω βόλτα έμεινε κάγκελο στο πεζοδρόμιο και δεν κουνήθηκε για κανένα 5 λεπτό, δοκίμασα να το χαϊδέψω και να του παίξω αλλά παρέμεινε φοβισμένο..
Πείτε μου την γνώμη σας για το τι πρέπει να κάνω.. καθώς τώρα που συμπληρώνει τα εμβόλια πρέπει να βγαίνει βόλτες. Ευχαριστώ πολύ :)


Απάντηση:

 

Καλησπέρα σας,

Αν δεν έχει μάθει το λουρί είναι λογικό να φοβάται όταν του το βάζετε όπως επίσης αν το έχει συνδυάσει με κάτι αρνητικό. Το γεγονός ότι καθυστέρησε τόσο πολύ να βγει την πρώτη του βόλτα είναι ένας παράγοντας για την φοβία που εκδηλώνει έξω.
Τα παρακάτω βήματα για το πώς θα μάθουμε στο κουτάβι το λουρί προϋποθέτουν ότι ήδη γνωρίζει να φοράει περιλαίμιο ή σαμαράκι.
·    Προτιμήστε ένα ελαφρύ λουρί.
·    Ξεκινήστε να του το φοράτε μέσα στο σπίτι όταν είναι να τον ταΐσετε, να του δώσετε το αγαπημένο του κόκκαλο, να παίξετε κλπ. έτσι ώστε να το συνδυάσει θετικά.
·    Βγάλτε το αμέσως μετά την όποια δραστηριότητα.
·    Τις πρώτες φορές μη το κρατάτε απλά αφήστε τον να το σέρνει.
·    Μετά από αρκετές επαναλήψεις και αφού το κουτάβι δείχνει να χαίρετε στην παρουσία του λουριού φορέστε το του και κρατήστε την άλλη άκρη απασχολώντας το με κάτι ευχάριστο όπως λιχουδιά, παιχνίδι κλπ.
·    Οι πρώτες φορές που θα το κρατήσετε επιλέξτε να είναι σύντομες, ευχάριστες και διασκεδαστικές.
·    Αφού δείτε ότι δεν αντιδρά στο παραπάνω βήμα πιάστε το λουρί και παρακινήστε το να σας ακολουθήσει χωρίς να τραβήξετε το κουτάβι σας με το λουρί.
·    Επιβραβεύστε το με λιχουδιές, χάδια και επαίνους που περπατάει μαζί σας ακόμη και αν αυτό είναι για μερικά μέτρα ή βήματα.
Όσον αφορά το έξω στη αρχή τα περισσότερα κουτάβια δείχνουν φοβισμένα, σαστισμένα και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και προς τα πού να πάνε.
Μη ξεχνάτε το εξωτερικό περιβάλλον είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν και δεν τους παρέχει την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Έτσι τις πρώτες φορές δεν θα πρέπει να έχουμε την απαίτηση να περπατά δίπλα μας, να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις, να βρεθούμε σε διάφορα σημεία θορυβώδη, να λερώσει έξω κλπ.
·    Αρχικά καθίστε/περπατήστε μπροστά στο σπίτι σας
·    Αφήστε το να μυρίσει και να εξερευνήσει το περιβάλλον γύρω του.
·    Επιβραβεύστε λεκτικά και με λιχουδιές για κάθε μικρό βήμα που κάνει.
·    Μη το τραβάτε από το λουρί, μη κάνετε απότομες κινήσεις και μην αγχώνεστε.
·    Μην κανακεύετε τον φόβο του. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να του λέτε μπράβο που φοβάσαι. Άλλο ενθαρρύνω και άλλο κανακεύω.
·    Επιλέξτε ώρες της ημέρας που έχετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε τα παραπάνω όπως επίσης ώρες με λιγότερη κίνηση και φασαρία σε περίπτωση που διαμένετε σε πολυσύχναστο σημείο.
·    Όταν πλέον ξεπεράσει την ανασφάλεια του έξω καταφερθείτε και σε άλλα σημεία με περισσότερες παρενοχλήσεις.
·    Μη ξεχνάτε να επιβραβεύετε κάθε του σωστό βήμα και κάθε του σωστή συμπεριφορά πχ. μυρίζω τον περαστικό ή τον αγνοώ , παρακολουθώ την γάτα χωρίς να αντιδρώ αρνητικά, μυρίζομε με άλλους σκύλους κλπ.
 
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое