Θα έχετε ίσως ακούσει χίλιες φορές πως είμαστε ότι τρώμε. Το πιστεύετε ή όχι, είναι απολύτως αληθινό. Τα σκυλιά είναι ότι τα ταΐζουμε, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα. Ακόμα κι εκείνοι που θέλουν να δίνουν την καλύτερη τροφή στα σκυλιά τους δεν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν ξέρουν ποια τρόφιμα είναι τα καλύτερα για τους τετράποδου φίλους τους.

Οι σκυλοτροφές διακρίνονται σε τρεις βασικούς τύπους: στεγνές, υγρές και κονσέρβες. Οι στεγνές τροφές είναι οι πιο συνηθισμένες επειδή κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες. Περιέχουν όμως ελάχιστο λίπος και πολλά συντηρητικά. Οι περισσότερες κονσέρβες έχουν 60-70% νερό, ενώ οι υγρές τροφές περιέχουν τόση πολλή ζάχαρη ώστε ελάχιστοι κάτοχοι σκύλων τις προτιμούν, αν και αρέσουν στα κατοικίδια τους (όπως ακριβώς αρέσουν στα παιδιά τα γλυκά).
Όταν επιλέγουμε το είδος της δίαιτας για το σκυλί μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τρία στάδια της ανάπτυξης του: την περίοδο που είναι κουτάβι, την ενηλικίωση του και την προχωρημένη ηλικία του.

Σημείωση:

Η επιλογή της καλύτερης στεγνής τροφής για το Πιτ Μπουλ οας είναι πολύ δύσκολη,
Υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους κτηνιάτρους σχετικά με την αξία των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, λίπος, ίνες, υγρά, τέφρα, χοληστερόλη, μέταλλα, κ.λπ.).
Όλοι συμφωνούν ότι σημασία έχει η τροφή αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την ατομικότητα, τις δραστηριότητες και την ηλικία κάθε Πιτ Μπουλ. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε στις συμβουλές του γιατρού σχετικά με τη διατροφή του σκύλου μας, τις οποίες θα αλλάξει στη συνέχεια αναλόγως των αναγκών του.
Αν το Πιτ Μπουλ σας καταναλώνει αρκετή στεγνή τροφή, δεν απαιτούνται συμπληρώματα από κρέας η λαχανικά. Αυτή η ράτσα δεν χρειάζεται μεγάλη ποικιλία φαγητού. Η ίδια στεγνή τροφή καθημερινά είναι θαυμάσια εφόσον παραμένει υγιές.

Αλλαγή περιβάλλοντος και ιδιοκτητών.

Ερώτηση:

 

Πρόκειται να πάρω ένα pitbull αυτές τις μέρες αλλά είναι 7 μηνών. Θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί και να καταλάβει ότι εγώ είμαι το αφεντικό του?

 


 

Απάντηση:

 

 

Αγαπητέ κύριε Γιώργο καλημέρα σας,

 

Με το καλό να έρθει ο νέος σας φίλος!
Είναι απόλυτα λογικό όταν πάρετε τον σκύλο να είναι ένα διάστημα προσαρμογής για όλους σας.
Δώστε του χρόνο και μην είστε απαιτητικός απέναντι του, σεβαστείτε το γεγονός ότι από την μια μέρα στην άλλη χάνει ότι γνώριμο είχε μέχρι στιγμής.
Βοηθήστε το με την στάση σας (θετική) έτσι ώστε αυτό το μεταβατικό στάδιο να είναι όσο ποιο εύκολο γίνετε.
Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη που το είχε πριν από εσάς για τις συνήθειες του (καλές ή κακές), την διατροφή του, τις βόλτες κλπ.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, καλό θα ήταν πριν έρθει στο σπίτι να πάτε στον χώρο του σκύλου ή να συναντηθείτε κάπου έξω για γνωριμία.

 

 

 

 

Με εκτίμηση.

 

Ελένη Παράσχου

 

Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое