Σε μια πρόσφατη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα του gameness του Bullyson και υποσχέθηκα να το επεξεργαστώ αυτό σε ένα άρθρο που θα μπορούσε πιθανότατα να ρίξει μόνο λάδι στην φωτιά. Η ακριβής ερώτηση ήταν γιατί κάποιος να θέλει να ήθελε να αναπαράγει ένα σκυλί, όπως ο Bullyson, όταν δεν ήταν dead game; Σαν ξένος και χωρίς να είμαι στην μια ή την άλλη πλευρά, θα προσπαθήσω να ρίξω φως στο θέμα.

Για να πάρετε μια εικόνα, ο Bullyson και ο Eli Jr, ήταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι σκυλιών. Είχαν αναμφίβολο κεφάλι και ώμους πάνω στον ανταγωνισμό την εποχής τους. Μέχρι τότε, σχεδόν πάντα, οι παλοί πίστευαν τα άγρια, με σκληρό δάγκωμα και πνίξιμο ήταν curs, curs είναι τα σκυλιά που δεν είναι game. Η νέα γενιά σκυλάδων που προέκυψαν κατά την διάρκεια αυτής της εποχής εκτίμησαν ένα σκυλί που θα μπορούσε να κάνει την δουλειά γρήγορα και ακόμα και οι παλιοί άρχισαν να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης τους σε διάφορους βαθμούς. Παρόλα αυτά, ακόμα και πριν από τον χαμό του, οι περισσότερη αμφισβήτησαν το gameness του Bullyson, αλλά παρ’ όλα αυτά είχε εκτραφεί με μερικές από τις καλύτερες σκύλες στην χώρα, με αποτέλεσμα μια αρκετά σταθερή βάση.

 

Νιώθω τυχερός που έχω δει τον Bullyson να κερδίζει και να χάνει. Η νίκη του επι του Sirhan δεν ήταν τόσο καταστροφική όπως οι περισσότεροι αναμένανε, πιθανός επειδή ο Sirhan ήταν το καλύτερο σκυλί που πίστευαν πως υπάρχει τότε.

Στην ήττα του, όλοι την είδαν διαφορετικά. Ως μαθητής της φυλής δεν πιστεύω ότι αγνοώ κάποιο στοιχείο από όλα αυτά που έχουν αναφερθεί. Το να χάσει ο Bullyson από τον γιό του Benny Bob ήταν όχι μόνο ειρωνικό, αλλά και λυπητερό. Ο Benny Bob φάνηκε να εξουδετερώνει και να προσπερνά τις καλύτερες κινήσεις του πατέρα του. Πρίν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ήταν προφανές πως ο Bullyson δεν μπορούσε να νικήσει. Ένα ερασιτέχνης μπορούσε να δει τον Bullyson να γλιστράει από εδώ και από εκεί από το σοκ και το τέλος φαινόταν να φτάνει. Η ήττα του άφησε το πλήθος να ξύνει τι κεφάλι του με δυσπιστία. Ο παλιός πολεμιστής ήταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου την καυτή ημέρα του Ιουλίου, τα αγόρια από το Houston και το San Antonio που ερεύνησαν την σκηνή. Χρόνια αργότερα, ο Maurice εξακολουθεί να κρατάει κρυμμένο σε ένα σεντούκι, το οποίο θα μπορούσε να είναι η υπόθεση.

Πριν συνεχίσουμε, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι ορισμένα από τα σκυλιά που γεννήθηκαν από τον bullyson ήταν εξαίρετα, αν μη τι άλλο.υπήρχε ο Benny Bob που έχασε από τον Jimmy Boots με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο Ralph, ο άνθρωπος που προετοίμαζε και χειριζόταν τον Jimmy Boots μου είπε αργότερα πως θα ήταν περήφανος ακόμα και αν απλά έφερνε το σκυλί πίσω σπίτι. Ο Stomper, o Bullyson Jr και ο Jeremiah ήταν μερικά από αυτά που είδα και άξιζαν να τα ταϊζεις. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει στο μυαλό μου για αυτά τα Bullyson κουτάβια, μερικά από τα οποία ήταν εξαιρετικά, ενώ άλλα ήταν στο μέσο όρο, το ποσοστό τον game dogs ανάμεσα τους ήταν τόσο υψηλό όσο στην περισσότερες οικογένειες που εκτρέφονταν αυτή την περίοδο.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα σκυλιά αμφισβητήθηκαν από κάποιους πως δεν ήταν Dead Game. Ο Bullyson και ο Elli Jr δεν εξαιρούνται από αυτό.  Για εμένα, το Gameness είναι κάτι που έχει με πολλούς παράγοντες ή συνδυασμό αυτών: χρόνος, μέρος, περιβάλλον, προετοιμασία του ζώου και το στρές είναι όλα παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση του σκύλου. Πολλά σκυλιά δείχνουν να είναι φτωχά σε gameness κάποια στιγμή και έρχονται πίσω να δείξουν πως είναι dead game κάποια άλλη στιγμή, ενώ άλλα έχουν δείξει εξαιρετικό gameness μια μέρα την άλλη είναι κρύα.

Σε μια συνομιλία με τον Maurice πίσω το ’70 του είπα ότι ήμουν ανήσυχος να χρησιμοποιήσω τον Bullyson σαν επιβήτορα στο πρόγραμμα μου, ακόμα και μετά από την συμβουλή του να το κάνω. Καλά γιέ μου, είπε, θα ζευγαρώσεις αυτόν σε αυτά τα alligator σκυλιά και θα έχεις του πιο σκληρούς S.O.B.’s τα οποία ποτέ υπήρξαν. Δίστασε καθώς περίμενε την επόμενη ερώτηση μου, και ξεκίνησε να λέει, μπορεί να χάσεις λίγο gameness, αλλά ποτέ δεν θα το ξέρεις αν θα είναι τόσο σκληρά όσο σκέφτηκα πως θα είναι.

Έχουμε ακούσει όλες της ιστορίες του Bobby Hall να κρύβοντε φοβισμένος στα αυτοκίνητα και να ανεβαίνει στα δέντρα για να μην τους δαγκώσει ο Bullyson. Αν ήταν δικός μου τότε, δεν θα έπρεπε ποτέ να ανησυχεί για τον Benny Bob μην τον σκοτώσει. Αυτό επίσης είναι μια μοναδική κατάσταση καθώς ο Bullyson ποτέ δεν παρήγαγε μεγάλο ποσοστό man eaters, από όσο ξέρω.

Game  ή όχι, πιστεύω ότι είμαι συντηρητικός λέγοντας πως κάθε σκύλος από τον Diboέχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σημερινά bulldog από τον σημερινό Bullyson. Μέσο του eli Jr στην εξίσωση και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα δυο αδέρφια άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το πώς οι dogmen παντού κοίταξαν και αισθάνθηκαν την καλύτερη φυλή στην γη σήμερα. 

Garry Hammonds

Pitbullyard Link

Πιστεύεις ότι δεν μπορεί ένα πιτ να γίνει κατάλληλος φύλακας?(1)

Ερώτηση:

ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ... ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΠΙΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΙΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ? ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ..? ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΙΤ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΑΩ? ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΚΩΣΤΑΣ


 

Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Κώστα καλησπέρα σας,

Στο συγκεκριμένο ερώτημα είχα απαντήσει παλαιότερα σας παραθέτω το link της ερώτησης/απάντησης. Προσωπικά δεν εκπαιδεύω για φύλαξη, σωματοφυλακή κλπ. παρόλα αυτά αν δεν κάνω λάθος οι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν σκύλους για φύλαξη κλπ. τεστάρουν ιδιοκτήτη και σκύλο κατά πόσο θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αφού πρώτα προηγηθούν η βασική και η προχωρημένη υπακοή.
Επίσης κρίνετε ο ισορροπημένος χαρακτήρας του σκύλου που αυτό έχει άμεση σχέση με την κοινωνικοποίηση που δέχτηκε ως κουτάβι, όπως επίσης κρίνετε και η σταθερότητα του ιδιοκτήτη.
Αυτού του είδους οι εκπαιδεύσεις απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή του εκπαιδευτή αλλά και στο αν τελικά θέλουμε έναν σκύλο φύλακα. Από λάθος επιλογή μπορεί πολύ εύκολα ο μέχρι τότε φιλικός μας σκύλος να μετατραπεί σε έναν επιθετικό ή φοβικό σκύλο.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τις λάθος επιλογές μας τις πληρώνει τελικά ο σκύλος.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον ο σκύλος θα εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, θα είναι συνεχώς σε επιφυλακή για να φυλάξει την οικογένεια ή τον χώρο του και πιθανότατα σε μερικές περιπτώσεις που δεν κρίνεται αναγκαίο. Γι’ αυτό προσοχή!!


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое