Ο μεταβολισμός των σκυλιών αλλάζει καθώς μεγαλώνουν. Τα μεγαλύτερα συνήθως ασκούνται λιγότερο, κινούνται πιο αργά και κοιμούνται πιο πολύ. Αυτή η αλλαγή τρόπου ζωής και φυσικής συμπεριφοράς απαιτεί επίσης αλλαγή διατροφής.

Επειδή αυτές οι αλλαγές γίνονται πολύ αργά, ίσως να μη γίνουν αντιληπτές. Εκείνο που αναγνωρίζεται εύκολα είναι η αύξηση του βάρους. Όταν δίνουμε τροφή συντήρησης σε ένα σκυλί που μειώνει το μεταβολισμό του, το κάνουμε να πάρει βάρος. Η παχυσαρκία σε ένα ηλικιωμένο σκυλί προκαλεί τα προβλήματα υγείας που ήδη συνοδεύουν την ηλικία του. Καθώς μεγαλώνει το σκυλί σας, ελάχιστα όργανα του λειτουργούν πλήρως. Οι νεφροί κουράζονται και τα έντερα γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτές οι μεταβολές αντιμετωπίζονται καλύτερα με μια αλλαγή διατροφής που περιέχει μικρότερες μερίδες οι οποίες χωνεύονται πιο εύκολα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για όλα τα ηλικιωμένα σκυλιά. Ενώ πολλά από αυτά δεν έχουν πρόβλημα με την τροφή συντήρησης, άλλα προτιμούν την τροφή των κουταβιών ή άλλου είδους ποιοτική τροφή όπως το αρνάκι και το ρύζι. Προσέξτε ιδιαιτέρως τη διατροφή του ηλικιωμένου σκύλου σας επειδή έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα που ίσως τον ταλαιπωρήσουν.

Σημείωση:

Πολλές δίαιτες ενήλικων σκύλων βασίζονται στα δημητριακά. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αρκεί να μην περιλαμβάνεται σόγια. Η διατροφή με δημητριακά συχνά προκαλεί φούσκωμα και αέρια.
Είναι όμως σχεδόν πάντα η φτηνότερη και δεν υστερεί καθόλου απέναντι στις πιο ακριβές δίαιτες που περιλαμβάνουν ζωικές πρωτεΐνες. Υπάρχουν πάντως αρκετές περιπτώσεις που το σκυλί σας μπορεί να χρειαστεί κάποια ειδική διατροφή, την οποία θα σας συστήσει αποκλειστικά και μόνο ο γιατρός σας.

Δεν τρώει από μόνος του.

Ερώτηση:

Γεια χαρά!! Λοιπόν έχω ένα pit bull με το οποίο το μόνο πρόβλημα μου ειναι να φάει. Του δίνω μόνο ξηρά τροφή η μοναδική που τρώει ειναι η
Pro plan αλλά για να φάει πρέπει να είμαι από πάνω του και να του κουνάω το πιατάκι όποτε σταματάει να τρώει, αλλιώς δεν την αγγίζει... Please help

Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Μύρων καλησπέρα σας,

Δεν γνωρίζω το διάστημα που συμβαίνει αυτό που μου αναφέρετε ούτε και τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς, όπως επίσης αν είναι κουτάβι ή ενήλικας.
Έτσι με κάθε επιφύλαξη θα έλεγα ότι πιθανότατα να του αρέσει να τον ταΐζετε και γι’ αυτό κρατάει αυτή την στάση στο φαγητό.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο προβλήματος στην υγεία του, ο κτηνίατρος που γνωρίζει τον σκύλο σας θα μπορέσει να σας πει αν συμβαίνει κάτι η όχι.
Αν πλέον δεν τίθεται  κάποιο θέμα όσον αφορά την υγεία θα μπορούσατε
·    να    δοκιμάσετε κάποια άλλη τροφή για αλλαγή μήπως και την έχει βαρεθεί πχ. άλλη γεύση, μικρότερες κροκέτες
·    να βάλετε μες την τροφή του λίγο λάδι ή μια κουταλιά από το φαγητό σας για να δείτε αν τελικά πάει να φάει
·    μη τον ξανά ταΐσετε κρατώντας του το μπολ, βάλτε του το φαγητό και αφήστε τον, αν πεινάσει θα πάει να φάει από μόνος του

Σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών που παραπονιούνται ότι το σκυλάκι τους τρώει λίγο έως καθόλου διαπιστώνουμε ότι το σκυλάκι τους κάθε άλλο παρά νηστικό μένει, στην διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει φάει μισό κουτί μπισκότα, κόκαλα και πιθανότατα και κανένα μεζέ από το μεσημεριανό τραπέζι.  Άρα είναι λογικό ο σκύλος να μην έχει όρεξη να φάει την τροφή του.
Επίσης το καλοκαίρι λόγω ζέστης μερικά σκυλιά καταναλώνουν πολύ λιγότερη τροφή απ’ ότι τον χειμώνα.


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое