Ασθένεια
Τι είναι;
Τι την προκαλεί
Συμπτώματα
Λεπτοσπείρωση
Άσχημη ασθένεια που προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα. Μεταδίδεται και σε ανθρώπους. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και απλώνεται σε όλο το σώμα. Πυρετός, εμετοί και απώλεια όρεξης στις ελαφρότερες περιπτώσεις, μέχρι πλήρης καταστροφή των νεφρών και πιθανόν θάνατος στις πιο σοβαρές.
Λύσσα
Ισχυρός θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα θερμόαιμα θηλαστικά. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και και απλώνεται σε όλο το σώμα. 1ο στάδιο: φόβος και αλλαγή συμπεριφοράς.
2ο στάδιο: επιθετικότερη στάση του σκύλου.
3ο στάδιο: απώλεια συντονισμού και πρόβλημα κινητικής λειτουργίας.
Παραβοϊωση
Πολύ μεταδοτικός και θανατηφόρος ιός. Μόλυνση από τον ιό που συνήθως υπάρχει στα περιττώματα των μολυσμένων σκύλων. Συνήθως έντονη διάρροια.
Επίσης εμετοί, κόπωση και έλλειψη όρεξης,
Βήχας
Μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος. Συνδυασμός ιών και βακτηριδίων. Χρόνιος βήχας.
Ζωονόσος
Ασθένεια που μόλυνε το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα. Ιός που σχετίζεται με τον ιό της ιλαράς. Είναι ήπια, όπως πυρετός, έλλειψη όρεξης και βλεννώδη περιττώματα, που εξελίσσονται σε εγκεφαλική βλάβη.
Ηπατίτιδα
Ιός που προσβάλλει κυρίως το συκώτι. Αδενοϊός σκύλων τύπου Ι (0ΑΝ/-1). Μπαίνει στο σώμα με την οσμή. Στα ήπια περιλαμβάνονται νωθρότητα, διάρροια και εμετοί. Στα σοβαρά μαύρισμα των ματιών από θύλακες του ιού.
Στεφανιαία
Ιός που προκαλεί προβλήματα πέψης. Μεταδίδεται από τα μολυσμένα κόπρανα. Στομαχικές διαταραχές με συνέπεια απώλεια όρεξης, εμετούς και διάρροια.

 

Απορίες σχετικά με την απόκτηση ενός κουταβιού.

Ερώτηση:

Είμαι φοιτητής 20 χρονών και θέλω να αγοράσω pit bull και έχω κάποιες απορίες. Μένω μόνος μου σε διαμέρισμα και θέλω να ξέρω αν το pit bull μπορεί να επιβιώσει σε διαμέρισμα.
Έχω και 2 μπαλκόνια από τα οποία το 1 είναι "σχετικά" μεγάλο.
Είναι κατάλληλο το περιβάλλον για ένα pit bull;


Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Εμμανουήλ καλησπέρα σας,

Καταρχάς θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο μπράβο που θέλετε να ενημερωθείτε για τις ανάγκες ενός σκύλου/κουταβιού πολύ πριν την απόκτηση του.
Τα pitbull αλλά και όλοι οι σκύλοι μπορούν και πρέπει να ζουν μαζί μας, άλλωστε ο σκύλος είναι ευτυχισμένος όταν είναι κοντά στον ιδιοκτήτη του.
Η βεράντα όσο μεγάλη και να είναι δεν είναι χώρος για διαμένει μόνιμα ο σκύλος μας, πρέπει και έχουμε την υποχρέωση να του μάθουμε να ζει αρμονικά μαζί μας μέσα στο σπίτι.
Επίσης για να είναι και αυτό αλλά και εμείς ευτυχισμένοι πρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει σε εκπαίδευση, άσκηση και φροντίδα.
Σας παραθέτω ένα άρθρο μας που πιστεύω θα σας φανεί χρήσιμο για να δείτε αν τελικά μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε έναν τετράποδο φίλο.


Μπορώ να έχω σκύλο;

 

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε ένα σκύλοΘέλετε να υιοθετήσετε σκύλο αλλά δεν ξέρετε αν μπορείτε ν’ αντεπεξέλθετε στις ανάγκες του. Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας αποτρέψει αλλά να βοηθήσει και να κατευθύνει σκέψεις, ενδοιασμούς και προβληματισμούς σας.

Πολλές φορές η χαρά και ο ενθουσιασμός να βάλουμε ένα σκύλο στην ζωή μας είναι τόσο δυνατά συναισθήματα που μας κάνουν να ενεργούμε παρορμητικά.
Έτσι όταν σταδιακά συναντούμε πρακτικές δυσκολίες για τις οποίες δεν προνοήσαμε αρχίζουν και τα προβλήματα συμβίωσης.
Και ενώ στην αρχή είχαμε τις καλύτερες προθέσεις για το γλυκό και χαριτωμένο «πλασματάκι» που δάγκωνε τις παντόφλες και τις κάλτσες μας, ξαφνικά μας προσθέτει έξοδα και καυγάδες με τους γείτονες, μας στερεί χρόνο και ελευθερία κινήσεων, μας έγινε ένα βάρος που θέλουμε να απαλλαχτούμε…

Όλα αυτά θα τα είχαμε αποφύγει αν συνειδητοποιούσαμε ότι η υιοθεσία σκύλου είναι μια σοβαρή υπόθεση και απαιτεί γνώση και ώριμη σκέψη!!

Βασική προϋπόθεση στην απόκτηση σκύλου είναι όλα τα μέλη της οικογένειας να συμφωνούν!! Οποιαδήποτε διαφωνία υπάρχει, μοιραία, κάποια στιγμή, θα έχει αντίκτυπο στο σκύλο! Και σίγουρα είναι κάτι που δεν το αξίζει!!

Ας ξεκινήσουμε με πρακτικά προβλήματα… Και όσο και αν σας φαίνονται υπερβολικά. σκεφτείτε ότι στην καθημερινότητα σας μπορεί να σας κουράσουν ή να σας διαταράξουν την ψυχική σας ηρεμία.

· Πόσο πρακτικός είναι ο χώρος που ζείτε ώστε να έχετε σκύλο; Για παράδειγμα αν μένετε στον 5ο όροφο σε μια πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ θα αντέξετε να ανεβοκατεβαίνετε με ένα κουτάβι αγκαλιά για να μάθει που να ανακουφίζεται;

· Πώς θα χαρακτηρίζατε και τι σχέσεις έχετε αναπτύξει με τους συγκάτοικους η τους γείτονες σας; Είναι άνθρωποι που θα έδειχναν κατανόηση στα μικροπροβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν;

· Είναι οι υποχρεώσεις σας τακτοποιημένες ώστε να σας μένει χρόνος να αφιερώσετε στο κουτάβι; Δεν θεωρώ ότι κατάλληλος χρόνος να πάρετε σκύλο είναι όταν δουλεύετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, γυρνάτε σπίτι αργά και το μόνο που σκέφτεστε είναι ένα μπάνιο και το κρεβατάκι σας γιατί και η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου φορτωμένη και δύσκολη!

· Αν προϋπάρχουν μωρά η παιδιά προσχολικής ηλικίας συνετό θα ήταν να μην αποκτήσετε ακόμη σκύλο. Κάντε το όταν νιώσετε ότι πλέον μπορείτε να αντεπεξέλθετε και να διαχειριστείτε την κατάσταση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα παιδιά να μεγαλώνουν με κατοικίδια. Τα αποτελέσματα ερευνών για τα οφέλη τόσο στην διάπλαση του χαρακτήρα, όσο και στην υγεία των παιδιών που συμβιώνουν με σκυλιά είναι εκπληκτικά. Ωστόσο επειδή τα παιδιά είναι υπερβολικά στις κινήσεις, στα παιχνίδια και στις αντιδράσεις τους με τα σκυλιά πρέπει πάντα όταν συνυπάρχουν να είναι κάτω από την δική σας επίβλεψη και επιτήρηση.

· Καταναλώστε χρόνο ψάξτε, διαβάστε, ρωτήστε, για το ποια ράτσα σάς ταιριάζει! Διαβάστε για τις φυλές των σκύλων. Παρόλο που η πληροφόρηση δεν είναι πάντα ακριβής μπορείτε να σχηματίσετε μια γενική άποψη των χαρακτηριστικών τής κάθε ράτσας.
· Επικοινωνήστε με θετικό εκπαιδευτή. Ακόμη και αν πρόκειται να υιοθετήσετε ημίαιμο, η εμπειρία του θα σας βοηθήσει. Ζητήστε του να σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα με ράτσες που σας ενδιαφέρουν.

· Ποια ράτσα είναι αρκετά κοντά στο τρόπο ζωής και τις συνήθειες σας; Μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για άσκηση, για το καλλωπισμό του κτλ; Ανεξάρτητα της ράτσας. οι ανάγκες ενός κουταβιού μέχρι την ηλικία των 5 μηνών είναι με ελάχιστες διαφορές ίδιες. Η ανάγκη για φυσική επαφή, για βόλτες κοινωνικοποίησης, το να διδαχθεί τους «κανόνες» της ανθρώπινης συμβίωσης, η εκμάθηση τουαλέτας θα απαιτήσουν αρκετό από το χρόνο σας. Όσο μεγαλώνει το σκυλάκι σας, αν έχετε

1) αναπτύξει ισχυρό δεσμό επικοινωνίας, κατανόησης, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αγάπης στην σχέση σας και
2) φτιάξει ένα γερό υπόβαθρο στο χαρακτήρα του, πλέον δεν θα χρειάζεται ποσότητα χρόνου αλλά ποιότητα.

· Ποιο μέγεθος σκύλου θεωρείτε κατάλληλο για σας; Θυμηθείτε ότι με την έναρξη τής περιόδου των διακοπών υπάρχει τραγική και ραγδαία αύξηση των εγκαταλειμμένων σκύλων.

· Την ηλικία του σκύλου; Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι προτιμότερη η υιοθεσία ενός ενήλικα σκύλου.

· Το φύλο του σκύλου; Ρωτήστε για τις διαφορές σε θέματα συμπεριφοράς.

· Πως αισθάνεστε για ένα σκύλο με ένστικτα φύλακα ή κυνηγού;

· Κάντε έρευνα για το από πού θα το αποχτήσετε. Από εκτροφέα, ιδιώτη, άσυλο η φιλοζωική, κατάστημα. Είναι δικαίωμα σας να ρωτήσετε και να σας δώσουν πληροφορίες για οτιδήποτε απορία σας σχετικά με το σκύλο.

· Προβληματιστείτε κατά πόσο διατίθεστε να καλύψετε τις ανάγκες τού σκύλου σε οικονομικό επίπεδο. Προσθέστε στον προϋπολογισμό σας τα έξοδα για την «προίκα» του, τη διατροφή του, τα διάφορα αξεσουάρ. Ρωτήστε τον κτηνίατρο για το αρχικό και ετήσιο κόστος εμβολίων, εξετάσεων, στείρωσης, ιατρικής παρακολούθησης κτλ.

Σας κουράσαμε;

Βασικές αρχές της θετικής εκπαίδευσης είναι:
· Η γνώση
· Η πρόληψη
· Η διαχείριση
· Η επιτυχία

Ευελπιστούμε αυτό το άρθρο να αποτελέσει έναν οδηγό οργάνωσης των σκέψεων και των προβληματισμών σας και όχι ένα κουραστικό και βαρετό κατεβατό!!

Δυστυχώς η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι τουλάχιστον στην σχέση σκύλου-ανθρώπου, η παρόρμηση, το συναίσθημα, οι «έρωτες με την πρώτη ματιά» και ο ενθουσιασμός δεν έχουν ευτυχή κατάληξη για το σκύλο. Και αυτό βέβαια δεν δίνει το χαρακτηρισμό του κακού ανθρώπου!! Απλά του ανώριμου…
Αν μετά από λογική και ώριμη σκέψη λοιπόν καταλήξετε ότι πραγματικά μπορείτε να αποχτήσετε σκύλο, με χαρά σας ευχόμαστε με το καλό και να σας ζήσει!!

Γίνετε γονιός πάνω από όλα!! Θέλετε ένα σκύλο που θα αισθάνεται ασφάλεια και αγάπη και όχι ένα υποταγμένο σκύλο που θα σας φοβάται.
Δημιουργήστε μια σχέση που θα βασίζεται στην αλληλοκατανόηση, στην συνέπεια και στο σεβασμό!

Να θυμάστε Πάντα:

Ότι η μεγαλύτερη ανάγκη κάθε σκύλου, ανεξάρτητα το μέγεθος, την ηλικία, την ράτσα η μη, είναι να ανήκει στην ανθρώπινη «αγέλη». Δεν αποτελεί διακοσμητικό αντικείμενο και πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες της οικογένειας.


Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое