Συνεχίστε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οι σωματικές λειτουργίες μεταβάλλονται με τα χρόνια, ενώ μάτια και αφτιά δεν είναι πλέον εντελώς αποτελεσματικά.
Το ίδιο συμβαίνει με τις εσωτερικές διεργασίες του συκωτιού, των νεφρών και των εντέρων. Οι σωστές διαιτητικές αλλαγές που θα συστήσει ο γιατρός θα κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη τόσο για σας όσο και για το Πιτ Μπουλ σας που μεγαλώνει.

Σημείωση:
Η απαλλαγή των σκύλων από τα σκουλήκια είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επειδή ορισμένα από αυτά μπορούν να προσβάλουν ανθρώπους (η ταινία, τα νηματόζωο και τα αγκυλόστομα).
Δεδομένου ότι τα κουταβάκια δεν έχουν εξεταστεί μέχρι να γίνουν δύο ή τριών εβδομάδων, τα παράσιτα τους είναι εύκολο να μεταδοθούν στους ανθρώπους.
Οι εκτροφείς αρχίζουν ένα πρόγραμμα καθαρισμού παρασίτων δύο εβδομάδες μετά τον απογαλακτισμό. Η εργασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες μέχρι την ηλικία των τριών μηνών. Ο εκτροφέας από τον οποίο θα πάρετε το Πιτ Μπουλ σας θα σας εφοδιάσει με όλες τις λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος.
Ο κτηνίατρος θα ετοιμάσει και θα ελέγξει ένα ειδικό πρόγραμμα για λογαριασμό σας. Συνήθως απαιτούνται 15-20 ημέρες εφαρμογής του προγράμματος μέχρι την πλήρη απαλλαγή του κουταβιού σας.
Δεν σας συμβουλεύουμε πάντως να δώσετε στο σκύλο σας φάρμακα που δεν συνιστούν οι γιατροί.

Ο σκύλος μου τραβάει στη βόλτα – Μέθοδος δολώματος.

Ερώτηση:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΒΑΕΙ;

ΥΓ. ΈΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟ 3 ΕΤΩΝ.Απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη καλημέρα σας,

Επειδή έγινε αντίστοιχη ερώτηση από μέλος του www.pitbull.gr θα σας πρότεινα να διαβάσετε την απάντηση που δόθηκε στο παρακάτω link.

Pitbull Link

Όσον αφορά το μπισκότο που λέτε ότι κρατάτε να φανταστώ ότι το χρησιμοποιείτε σαν δόλωμα;
Σε μερικές περιπτώσεις σκύλων που τυχαίνει να είναι στρεσαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφτούν/λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να πιάσουμε/διαμορφώσουμε  μια συμπεριφορά ή όταν πρόκειται για συμπεριφορές δύσκολες όπως tricks  ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε δόλωμα για να κατευθύνουμε τον σκύλο στην επιθυμητή συμπεριφορά.  
Παρόλα αυτά η λιχουδιά με μορφή δολώματος και όχι ανταμοιβής δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές γιατί θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ο σκύλος μας να δουλεύει/εκτελεί  μια εντολή μόνο με την παρουσία της λιχουδιάς.
Επίσης το δόλωμα (μπισκότο) πρέπει να δίνεται στο σκύλο μόλις ολοκληρωθεί η συμπεριφορά που θέλαμε.
Αν πχ. βγείτε έξω και κρατάτε στο χέρι σας το μπισκότο στην αρχή θα κολλήσει επάνω σας γιατί θέλει να το φάει, εσείς συνεχίζετε την βόλτα χωρίς να του δώσετε την λιχουδιά κάποια στιγμή ο σκύλος σας θα κουραστεί και είναι φυσικό ότι θα εγκαταλείψει αφού γνωρίζει πως ότι και να κάνει δεν πρόκειται να την κερδίσει.
Στην αρχή πρέπει να ανταμείβετε λεκτικά και με λιχουδιά κάθε ένα-δύο βήματα δικά σας, όταν πλέον έχετε ένα καλό δίπλα μειώνετε τις φορές που δίνετε την λιχουδιά, σταδιακά και με την τελειοποιήσει της συμπεριφοράς σταματούν οι λιχουδιές και μένει μόνο ο έπαινος, χάδια κλπ.
Ο σκύλος έχει την δυνατότητα να συνδυάζει/συσχετίζει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του με την ίδια την άσκηση, άθελα μας τον κάνουμε να πιστεύει πως όταν υπάρχει το μπισκότο ξεκινάει το μάθημα και μόνο τότε δουλεύουμε.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να συμβεί πάρα πολλές φορές, μόλις δούμε ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι θέλουμε (μετά από 3-4 επαναλήψεις, βέβαια εξαρτάται πάντα το σκύλο) μπορούμε να κρατήσουμε το χέρι μας στην θέση που το είχαμε όταν κρατάγαμε την λιχουδιά (θα είναι το σινιάλο του δίπλα) αλλά η λιχουδιά θα παρουσιάζετε και θα δίνετε μετά από την επιθυμητή συμπεριφορά.
Τις λιχουδιές μπορείτε να τις έχετε στην τσέπη του παντελονιού σας ή στο μπουφάν σας.


Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое