Όλα ξεκίνησαν όταν ο NO NAME JAY πήγε στο SOUTHERN KENNELS YARD και είδε τον BARRACUDA ως 11 μηνών κουτάβι.Ο VICTOR είπε JAY ότι το κουτάβι αυτό σταμάτησε ένα 2Χ winner σε ένα kennel accident.Ο JAY ήταν εντυπωσιασμένος με τον τρόπο που έμοιαζε ο ΣΚΥΛΟΣ και τον αγόρασε επί τόπου.
Σύντομα ξεκίνησε να έχει ‘ανοικτό’ τον Barracuda σε άλλα σκυλιά. Μετά από 4 νίκες ο JAY επικοινώνησε με το SOUTHERN KENNELS YARD και ζήτησε τα έγγραφα σχετικά με BARRACUDA (PED). Ο VIC είχε πει, αν θέλουν ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή για να γίνει και επίσημα Ch. Εδώ λοιπόν ξεκινάει η ιστορία του Barracuda ως ο ‘μύθος του Νότου’..


Η πρώτη του φορά τελείωσε προτού καλά καλά ξεκινήσει. Ο BARRACUDA έμοιαζε σαν να είχε βγεί από κανόνι και ο Thug’s Chinaman ήταν το πρώτο του θύμα. Τώρα όλοι μιλούσαν για τον BARRACUDA και αμέσως μετά ήταν στο δρόμο για την Georgia με σκοπό την δεύτερη νίκη του.
Εκεί είχε 5 dog show με τέσσερις Ch, ένας εκ τον οποίων ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του Barracuda CH600. Ο πρώτος αγώνας ήταν μεταξύ του Barracuda και του Ch. Fatty. O Ch. Fatty, γιός του Gr. Ch. Yellow, είχε την φήμη ενός ισχυρού game dog. Έχοντας κάνει δύο αγώνες πάνω από 2 ώρες η καθεμία ήξερα ότι θα αντιμετώπιζε ένα γνήσιο Bulldog εκείνη την νύχτα. Και όμως ο Barracuda όρμησε γρήγορα και δυνατά στον αντίπαλο του κάνοντας την πιο game προσπάθεια που έχω δει.
Λίγους μήνες αργότερα ‘κλείστηκε’ για τον τρίτο του αγώνα σε ένα σόου στο Tennessee. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας του Barracuda. Ήταν στήθος με στήθος για μια ώρα και πενήντα λεπτά, τα δύο σκυλιά φάνηκαν να γνωρίζουν ότι εάν ένα ανοιγόκλεινε τα μάτια το άλλο θα ήταν από πάνω. Ο Barracuda βρήκε το δρόμο του προς τα πίσω μέρος του αντιπάλου του, έτσι σε μία ώρα και πενήντα τέσσερα λεπτά ο Soldier σταμάτησε και χάρισε στον Barracuda τον τίτλο του Ch.
Λίγο μετά από αυτό o NO NAME JAY βρέθηκε σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ήταν μια και μοναδική ευκαιρία να αγοράσω τον BARRACUDA. Δεν ήρθε φθηνά, αλλά ήταν το καλύτερο πράγμα θα μπορούσαν να αγοράσουν τα χρήματα. Έτσι, για το επόμενο ενάμιση έτος ο Barracuda ήταν ανοικτός στον κόσμο χωρίς takers.
Τότε έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον καλό μου φίλο COWBOY και μου είπε ότι υπάρχει αυτό το ‘κακό’ σκυλί CH. Big Daddy που μόλις σταμάτησε τον περίφημο Ch. Red, από τον τίτλο του Gr. Gh. O Ch. Big Daddy είχε ξεπεραστεί εντελός τον Ch. Red(4X) κάνοντας όλους να λένε ότι συνδυάζει το συνολικό πακέτο.

Ο ιδιοκτήτης του ήταν υπεύθυνος για την διάδοση της φήμης ότι ήταν το καλύτερο 55 στην χώρα, και ότι αν ο Barracuda ήθελε τον τίτλο θα έπρεπε να ταξιδέψει Βόρεια για να τον διεκδικήσει. Κάλεσα τον φίλο μου COWBOY που ήξερε τους ιδιοκτήτες του Big Daddy και του είπε ότι ήμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε.
Πριν το ταξίδι αυτό υπήρχε ένα άλλο μικρό θέμα που πρέπει να ληθεί. Ήταν ένας τύπος που ισχυρίζονται ότι έχει το σκυλί που θα νικήσει τον Barracuda και μάλιστα στην γειτονία μου το Miami. Κανονίσαμε την συνάντηση και μέσα σε 30 λεπτά ο Black Boy (3X) είχε τακτοποιηθεί χωρίς ο Barracuda να χύσει καν ιδρώτα.
Ο Barracuda ήταν πια (4Χ) νικήτης και το μόνο που τον χώριζε από τον τίτλο του Gr. Ch ήταν ένα σκυλί με το όνομα Ch. Big Daddy.
Τρείς μήνες μετά ήμουν στην αυλή του Ch. Big Daddy και όπως αποδείχθηκε ήταν ο ευκολότερος αγώνας του Barracuda. Ακόμα μια φόρα έκανε μια δυναμική παρουσία και μέσα σε 30 λεπτά όλα είχαν τελειώσει.
Ένας νέος μύθος είχε γεννηθεί: Latin Force Kennel’s Gr. Ch. Barracuda the dog of the year 2002.

Ο σκύλος μου τραβάει στη βόλτα – Μέθοδος δολώματος.

Ερώτηση:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΒΑΕΙ;

ΥΓ. ΈΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟ 3 ΕΤΩΝ.Απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη καλημέρα σας,

Επειδή έγινε αντίστοιχη ερώτηση από μέλος του www.pitbull.gr θα σας πρότεινα να διαβάσετε την απάντηση που δόθηκε στο παρακάτω link.

Pitbull Link

Όσον αφορά το μπισκότο που λέτε ότι κρατάτε να φανταστώ ότι το χρησιμοποιείτε σαν δόλωμα;
Σε μερικές περιπτώσεις σκύλων που τυχαίνει να είναι στρεσαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφτούν/λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να πιάσουμε/διαμορφώσουμε  μια συμπεριφορά ή όταν πρόκειται για συμπεριφορές δύσκολες όπως tricks  ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε δόλωμα για να κατευθύνουμε τον σκύλο στην επιθυμητή συμπεριφορά.  
Παρόλα αυτά η λιχουδιά με μορφή δολώματος και όχι ανταμοιβής δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές γιατί θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ο σκύλος μας να δουλεύει/εκτελεί  μια εντολή μόνο με την παρουσία της λιχουδιάς.
Επίσης το δόλωμα (μπισκότο) πρέπει να δίνεται στο σκύλο μόλις ολοκληρωθεί η συμπεριφορά που θέλαμε.
Αν πχ. βγείτε έξω και κρατάτε στο χέρι σας το μπισκότο στην αρχή θα κολλήσει επάνω σας γιατί θέλει να το φάει, εσείς συνεχίζετε την βόλτα χωρίς να του δώσετε την λιχουδιά κάποια στιγμή ο σκύλος σας θα κουραστεί και είναι φυσικό ότι θα εγκαταλείψει αφού γνωρίζει πως ότι και να κάνει δεν πρόκειται να την κερδίσει.
Στην αρχή πρέπει να ανταμείβετε λεκτικά και με λιχουδιά κάθε ένα-δύο βήματα δικά σας, όταν πλέον έχετε ένα καλό δίπλα μειώνετε τις φορές που δίνετε την λιχουδιά, σταδιακά και με την τελειοποιήσει της συμπεριφοράς σταματούν οι λιχουδιές και μένει μόνο ο έπαινος, χάδια κλπ.
Ο σκύλος έχει την δυνατότητα να συνδυάζει/συσχετίζει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του με την ίδια την άσκηση, άθελα μας τον κάνουμε να πιστεύει πως όταν υπάρχει το μπισκότο ξεκινάει το μάθημα και μόνο τότε δουλεύουμε.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να συμβεί πάρα πολλές φορές, μόλις δούμε ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι θέλουμε (μετά από 3-4 επαναλήψεις, βέβαια εξαρτάται πάντα το σκύλο) μπορούμε να κρατήσουμε το χέρι μας στην θέση που το είχαμε όταν κρατάγαμε την λιχουδιά (θα είναι το σινιάλο του δίπλα) αλλά η λιχουδιά θα παρουσιάζετε και θα δίνετε μετά από την επιθυμητή συμπεριφορά.
Τις λιχουδιές μπορείτε να τις έχετε στην τσέπη του παντελονιού σας ή στο μπουφάν σας.


Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.
 
Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое