Σε μια πρόσφατη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα του gameness του Bullyson και υποσχέθηκα να το επεξεργαστώ αυτό σε ένα άρθρο που θα μπορούσε πιθανότατα να ρίξει μόνο λάδι στην φωτιά. Η ακριβής ερώτηση ήταν γιατί κάποιος να θέλει να ήθελε να αναπαράγει ένα σκυλί, όπως ο Bullyson, όταν δεν ήταν dead game; Σαν ξένος και χωρίς να είμαι στην μια ή την άλλη πλευρά, θα προσπαθήσω να ρίξω φως στο θέμα.

Για να πάρετε μια εικόνα, ο Bullyson και ο Eli Jr, ήταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι σκυλιών. Είχαν αναμφίβολο κεφάλι και ώμους πάνω στον ανταγωνισμό την εποχής τους. Μέχρι τότε, σχεδόν πάντα, οι παλοί πίστευαν τα άγρια, με σκληρό δάγκωμα και πνίξιμο ήταν curs, curs είναι τα σκυλιά που δεν είναι game. Η νέα γενιά σκυλάδων που προέκυψαν κατά την διάρκεια αυτής της εποχής εκτίμησαν ένα σκυλί που θα μπορούσε να κάνει την δουλειά γρήγορα και ακόμα και οι παλιοί άρχισαν να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης τους σε διάφορους βαθμούς. Παρόλα αυτά, ακόμα και πριν από τον χαμό του, οι περισσότερη αμφισβήτησαν το gameness του Bullyson, αλλά παρ’ όλα αυτά είχε εκτραφεί με μερικές από τις καλύτερες σκύλες στην χώρα, με αποτέλεσμα μια αρκετά σταθερή βάση.

 

Νιώθω τυχερός που έχω δει τον Bullyson να κερδίζει και να χάνει. Η νίκη του επι του Sirhan δεν ήταν τόσο καταστροφική όπως οι περισσότεροι αναμένανε, πιθανός επειδή ο Sirhan ήταν το καλύτερο σκυλί που πίστευαν πως υπάρχει τότε.

Στην ήττα του, όλοι την είδαν διαφορετικά. Ως μαθητής της φυλής δεν πιστεύω ότι αγνοώ κάποιο στοιχείο από όλα αυτά που έχουν αναφερθεί. Το να χάσει ο Bullyson από τον γιό του Benny Bob ήταν όχι μόνο ειρωνικό, αλλά και λυπητερό. Ο Benny Bob φάνηκε να εξουδετερώνει και να προσπερνά τις καλύτερες κινήσεις του πατέρα του. Πρίν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ήταν προφανές πως ο Bullyson δεν μπορούσε να νικήσει. Ένα ερασιτέχνης μπορούσε να δει τον Bullyson να γλιστράει από εδώ και από εκεί από το σοκ και το τέλος φαινόταν να φτάνει. Η ήττα του άφησε το πλήθος να ξύνει τι κεφάλι του με δυσπιστία. Ο παλιός πολεμιστής ήταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου την καυτή ημέρα του Ιουλίου, τα αγόρια από το Houston και το San Antonio που ερεύνησαν την σκηνή. Χρόνια αργότερα, ο Maurice εξακολουθεί να κρατάει κρυμμένο σε ένα σεντούκι, το οποίο θα μπορούσε να είναι η υπόθεση.

Πριν συνεχίσουμε, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι ορισμένα από τα σκυλιά που γεννήθηκαν από τον bullyson ήταν εξαίρετα, αν μη τι άλλο.υπήρχε ο Benny Bob που έχασε από τον Jimmy Boots με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο Ralph, ο άνθρωπος που προετοίμαζε και χειριζόταν τον Jimmy Boots μου είπε αργότερα πως θα ήταν περήφανος ακόμα και αν απλά έφερνε το σκυλί πίσω σπίτι. Ο Stomper, o Bullyson Jr και ο Jeremiah ήταν μερικά από αυτά που είδα και άξιζαν να τα ταϊζεις. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει στο μυαλό μου για αυτά τα Bullyson κουτάβια, μερικά από τα οποία ήταν εξαιρετικά, ενώ άλλα ήταν στο μέσο όρο, το ποσοστό τον game dogs ανάμεσα τους ήταν τόσο υψηλό όσο στην περισσότερες οικογένειες που εκτρέφονταν αυτή την περίοδο.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα σκυλιά αμφισβητήθηκαν από κάποιους πως δεν ήταν Dead Game. Ο Bullyson και ο Elli Jr δεν εξαιρούνται από αυτό.  Για εμένα, το Gameness είναι κάτι που έχει με πολλούς παράγοντες ή συνδυασμό αυτών: χρόνος, μέρος, περιβάλλον, προετοιμασία του ζώου και το στρές είναι όλα παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση του σκύλου. Πολλά σκυλιά δείχνουν να είναι φτωχά σε gameness κάποια στιγμή και έρχονται πίσω να δείξουν πως είναι dead game κάποια άλλη στιγμή, ενώ άλλα έχουν δείξει εξαιρετικό gameness μια μέρα την άλλη είναι κρύα.

Σε μια συνομιλία με τον Maurice πίσω το ’70 του είπα ότι ήμουν ανήσυχος να χρησιμοποιήσω τον Bullyson σαν επιβήτορα στο πρόγραμμα μου, ακόμα και μετά από την συμβουλή του να το κάνω. Καλά γιέ μου, είπε, θα ζευγαρώσεις αυτόν σε αυτά τα alligator σκυλιά και θα έχεις του πιο σκληρούς S.O.B.’s τα οποία ποτέ υπήρξαν. Δίστασε καθώς περίμενε την επόμενη ερώτηση μου, και ξεκίνησε να λέει, μπορεί να χάσεις λίγο gameness, αλλά ποτέ δεν θα το ξέρεις αν θα είναι τόσο σκληρά όσο σκέφτηκα πως θα είναι.

Έχουμε ακούσει όλες της ιστορίες του Bobby Hall να κρύβοντε φοβισμένος στα αυτοκίνητα και να ανεβαίνει στα δέντρα για να μην τους δαγκώσει ο Bullyson. Αν ήταν δικός μου τότε, δεν θα έπρεπε ποτέ να ανησυχεί για τον Benny Bob μην τον σκοτώσει. Αυτό επίσης είναι μια μοναδική κατάσταση καθώς ο Bullyson ποτέ δεν παρήγαγε μεγάλο ποσοστό man eaters, από όσο ξέρω.

Game  ή όχι, πιστεύω ότι είμαι συντηρητικός λέγοντας πως κάθε σκύλος από τον Diboέχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σημερινά bulldog από τον σημερινό Bullyson. Μέσο του eli Jr στην εξίσωση και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα δυο αδέρφια άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το πώς οι dogmen παντού κοίταξαν και αισθάνθηκαν την καλύτερη φυλή στην γη σήμερα. 

Garry Hammonds

Pitbullyard Link

Πήρα ένα pitbull 1-1/2 χρονών θηλυκό και δεν ακούει σε τίποτα. (3)

Ερώτηση:

Καλησπέρα,
Έχουμε ξαναμιλήσει αρκετές φορές για τη σκυλίτσα που έχω πάρει είναι 1 ετών και σιγά-σιγά προσαρμόζεται στο καινούργιο της σπίτι με τα "καινούργια" της αφεντικά, την έχω 15 μέρες και θα ήθελα να ασχολούμαι πιο ειδικά με το σκυλί. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο εκπαίδευσης για να μπορέσω να μάθω; Πιστεύεις πως είναι νωρίς και αν ναι μετά από πόσο καιρό να κάνω τη κίνηση εκπαίδευσης;Απάντηση:


Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη καλησπέρα σας,

Εύχομαι σύντομα να προσαρμοστεί πλήρως η σκυλίτσα σας.
Έχω να σας προτείνω μερικά βιβλία αλλά όπως έχω αναφέρει και σε άλλη μου ερώτηση-απάντηση τα βιβλία αλλά και κάθε είδους πληροφορία είναι για να μας κατευθύνουν και να κατανοούμε σε ένα βαθμό καλύτερα τις ανάγκες ή τις όποιες συμπεριφορές του σκύλου μας.
Σε καμία περίπτωση δεν λύνουν προβλήματα ή αντικαταστούν τον εκπαιδευτή που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον σκύλο μας και θα προσαρμόσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κατάλληλο για την δική μας περίπτωση.
Η εκπαίδευση δεν δημιουργεί μόνο συμπεριφορές, βοηθά σκύλο και ιδιοκτήτη να αναπτύξουν ένα είδος επικοινωνίας, στην περίπτωση ενός επιφυλακτικού σκύλου βοηθά να ανέβει η αυτοπεποίθηση του, ο ιδιοκτήτης μαθαίνει πώς να χειρίζεται διάφορες καταστάσεις και πώς να διαβάζει τον σκύλο του και πολλά άλλα.
Εάν θέλετε να της μάθετε κάποια πράγματα θα παρακαλέσω να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος βίας. Επίσης μη χρησιμοποιήσετε πνίχτη ή ηλεκτρικό κολάρο.
Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην σκυλίτσα σας αλλά και στην μεταξύ σας σχέση πιθανότατα να είναι ανεπανόρθωτα.

Να θυμάστε!!

· Κρατήστε τη διάρκεια των μαθημάτων σύντομη και τη διάθεση σας ευχάριστη. Μερικά λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να έχετε σταθερή πρόοδο. Τελειώστε το μάθημα με κάτι εύκολο και διασκεδαστικό που ο σκύλος ήδη γνωρίζει. Με αυτό τον τρόπο ο σκύλος σας αποκτά αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί για το επόμενο μάθημα.
· Αν δίνετε την προσοχή σας (ματιά, επίπληξη, τιμωρία,) στις ανεπιθύμητες συμπεριφορές τότε ενισχύετε αυτές τις συμπεριφορές με αποτέλεσμα να τις ξανακάνει.
· Στην πραγματικότητα μπορείτε να τιμωρήσετε το σκύλο σας…και οι θετικοί εκπαιδευτές «τιμωρούν» αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Η αδιαφορία, η στέρηση για μερικά λεπτά της πρόσβασης σε παιχνίδια, η στέρηση για πολύ λίγο του να βρίσκεται μαζί μας στο χώρο σε ένα σκύλο που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση βοηθάει στο να πέσουν οι τόνοι. Στην συνέχεια επιβραβεύοντας μια επιθυμητή συμπεριφορά δίνουμε έναν εναλλακτικό δρόμο στο σκύλο.
· Μην επιδιώκετε να δημιουργήσετε το φόβο!! Η σωματική και ψυχολογική τιμωρία διδάσκει το σκύλο να σας φοβάται! Ο φόβος είναι η βασική και κύρια αιτία δημιουργίας της επιθετικότητας.

Προτεινόμενα βιβλία:

· ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ – ΓΚΟΥΕΝ ΜΠΕΪΛΙ –ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΚΕΔΡΟΣ –
· Η Συμπεριφορά του Σκύλου – Ian Dunbar , Ph.D , MRCVS –ΕΚΔΟΣΕΙΣ – Βασδέκης –
· ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ , ΣΗΜΑΤΑ ΗΡΕΜΙΑΣ – TURID RUGAAS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ – Star Dogs Positive Training –


Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εκπαίδευση και την συμπεριφορά της σκυλίτσα σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χαρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ.


Με εκτίμηση.
Ελένη Παράσχου
Εκπαιδεύτρια σκύλων

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое