1. Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.

2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.

Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240ʼΑ), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών. Aπό άρθρο της Μαριονκας Δεκαρίστου (Διεθνής κριτής όλων των φυλών)

 

Καθάρισμα αφτιών

Πρέπει να διατηρούμε τα αφτιά του σκύλου καθαρά και να κόβουμε τις τρίχες που φυτρώνουν στο εσωτερικό τους. Αυτό γίνεται με λίγο μπαμπάκι και ειδικό καθαριστικό ή με σκόνη ειδικά φτιαγμένη για σκύλους.

Προσέξτε μήπως υπάρχουν σημάδια μόλυνσης ή παράσιτα. Αν το Πιτ Μπουλ σας κουνάει συχνά το κεφάλι του ή ξύνει τα αφτιά του, αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν τα αφτιά του έχουν ασυνήθιστη οσμή, πρόκειται για ασφαλές σημάδι μόλυνσης από παράσιτα και συνεπώς πρέπει να τ( πάτε στο γιατρό.

Σημείωση:

Η χρησιμοποίηση προϊόντων για ανθρώπους, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρο και σαπούνι, μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη για τη γούνα και το δέρμα του Πιτ Μπουλ. Τα προϊόντα αυτά είναι πολύ ισχυρά και αφαιρούν τα προστατευτικά έλαια που καλύπτουν το τρίχωμα και το δέρμα των σκυλιών, τα οποία τα κρατάνε αδιάβροχα.

Η μοναδική φορά που ένα Πιτ Μπουλ χρειάζεται μπάνιο είναι όταν λερωθεί η γούνα του ή όταν ο γιατρός συστήσει ένα θεραπευτικό λουτρό. Χρησιμοποιήστε όμως ειδικό σαμπουάν για σκύλους.

Όταν βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ξεβγάλθηκε εντελώς, διώξτε το νερό που υπάρχει στη γούνα του πιέζοντας με το χέρι σας και μετά στεγνώστε τον με μια χοντρή πετσέτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή να τον αφήσετε να στεγνώσει μόνος του. Αν ο καιρός είναι κρύος, μην αφήσετε το Πιτ Μπουλ σας να βγει έξω χωρίς να έχει στεγνώσει εντελώς. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα "στεγνού μπάνιου", όπως σπρέι και σκόνη για καθάρισμα λεκέδων, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανάμεσα στα τακτικά λουτρά του σκύλου σας. Δεν αντικαθιστούν το κανονικό μπάνιο, αλλά είναι εύκολα στη χρήση και δεν απαιτούν ειδικό στέγνωμα.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое