Ασθένεια
Τι είναι;
Τι την προκαλεί
Συμπτώματα
Λεπτοσπείρωση
Άσχημη ασθένεια που προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα. Μεταδίδεται και σε ανθρώπους. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και απλώνεται σε όλο το σώμα. Πυρετός, εμετοί και απώλεια όρεξης στις ελαφρότερες περιπτώσεις, μέχρι πλήρης καταστροφή των νεφρών και πιθανόν θάνατος στις πιο σοβαρές.
Λύσσα
Ισχυρός θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα θερμόαιμα θηλαστικά. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και και απλώνεται σε όλο το σώμα. 1ο στάδιο: φόβος και αλλαγή συμπεριφοράς.
2ο στάδιο: επιθετικότερη στάση του σκύλου.
3ο στάδιο: απώλεια συντονισμού και πρόβλημα κινητικής λειτουργίας.
Παραβοϊωση
Πολύ μεταδοτικός και θανατηφόρος ιός. Μόλυνση από τον ιό που συνήθως υπάρχει στα περιττώματα των μολυσμένων σκύλων. Συνήθως έντονη διάρροια.
Επίσης εμετοί, κόπωση και έλλειψη όρεξης,
Βήχας
Μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος. Συνδυασμός ιών και βακτηριδίων. Χρόνιος βήχας.
Ζωονόσος
Ασθένεια που μόλυνε το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα. Ιός που σχετίζεται με τον ιό της ιλαράς. Είναι ήπια, όπως πυρετός, έλλειψη όρεξης και βλεννώδη περιττώματα, που εξελίσσονται σε εγκεφαλική βλάβη.
Ηπατίτιδα
Ιός που προσβάλλει κυρίως το συκώτι. Αδενοϊός σκύλων τύπου Ι (0ΑΝ/-1). Μπαίνει στο σώμα με την οσμή. Στα ήπια περιλαμβάνονται νωθρότητα, διάρροια και εμετοί. Στα σοβαρά μαύρισμα των ματιών από θύλακες του ιού.
Στεφανιαία
Ιός που προκαλεί προβλήματα πέψης. Μεταδίδεται από τα μολυσμένα κόπρανα. Στομαχικές διαταραχές με συνέπεια απώλεια όρεξης, εμετούς και διάρροια.

 

Καθάρισμα αφτιών

Πρέπει να διατηρούμε τα αφτιά του σκύλου καθαρά και να κόβουμε τις τρίχες που φυτρώνουν στο εσωτερικό τους. Αυτό γίνεται με λίγο μπαμπάκι και ειδικό καθαριστικό ή με σκόνη ειδικά φτιαγμένη για σκύλους.

Προσέξτε μήπως υπάρχουν σημάδια μόλυνσης ή παράσιτα. Αν το Πιτ Μπουλ σας κουνάει συχνά το κεφάλι του ή ξύνει τα αφτιά του, αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν τα αφτιά του έχουν ασυνήθιστη οσμή, πρόκειται για ασφαλές σημάδι μόλυνσης από παράσιτα και συνεπώς πρέπει να τ( πάτε στο γιατρό.

Σημείωση:

Η χρησιμοποίηση προϊόντων για ανθρώπους, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρο και σαπούνι, μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη για τη γούνα και το δέρμα του Πιτ Μπουλ. Τα προϊόντα αυτά είναι πολύ ισχυρά και αφαιρούν τα προστατευτικά έλαια που καλύπτουν το τρίχωμα και το δέρμα των σκυλιών, τα οποία τα κρατάνε αδιάβροχα.

Η μοναδική φορά που ένα Πιτ Μπουλ χρειάζεται μπάνιο είναι όταν λερωθεί η γούνα του ή όταν ο γιατρός συστήσει ένα θεραπευτικό λουτρό. Χρησιμοποιήστε όμως ειδικό σαμπουάν για σκύλους.

Όταν βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ξεβγάλθηκε εντελώς, διώξτε το νερό που υπάρχει στη γούνα του πιέζοντας με το χέρι σας και μετά στεγνώστε τον με μια χοντρή πετσέτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή να τον αφήσετε να στεγνώσει μόνος του. Αν ο καιρός είναι κρύος, μην αφήσετε το Πιτ Μπουλ σας να βγει έξω χωρίς να έχει στεγνώσει εντελώς. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα "στεγνού μπάνιου", όπως σπρέι και σκόνη για καθάρισμα λεκέδων, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανάμεσα στα τακτικά λουτρά του σκύλου σας. Δεν αντικαθιστούν το κανονικό μπάνιο, αλλά είναι εύκολα στη χρήση και δεν απαιτούν ειδικό στέγνωμα.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое