Πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων

 
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς και πότε ενηλικιώνεται ο σκύλος. Αν έχετε ένα κουταβάκι, συμβουλευτείτε το παρακάτω πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων για να αντιληφθείτε την πορεία της ανάπτυξης του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ σας. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει καθώς θα ασχολείστε μαζί του τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Περίοδος Ηλικία Χαρακτηριστικά
ΠΡΩΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΤΡΙΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Το κουτάβι χρειάζεται τροφή, ύπνο και ζεστασιά, ενώ ανταποκρίνεται στο απαλό άγγιγμα. Χρειάζεται τη μητέρα του για ασφάλεια, καθώς και άλλα νεογέννητα για να μάθει στη συμβίωση με άλλα ζώα. Μαθαίνει να ζει στην αγέλη και αναγνωρίζει τον αρχηγό της. Αρχίζει να συναναστρέφεται με παιδιά και μεγάλους για μικρά χρονικά διαστήματα. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ
ΔΩΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Αναπτύσσεται πλήρως ο εγκέφαλος του. Χρειάζεται την επαφή με τον έξω κόσμο. Απομακρύνεται από τη μητέρα και τα αδέρφια του. Χρειάζεται να μεταβεί από την αγέλη των σκύλων στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κυριαρχία του ανθρώπου είναι αναγκαία, Η περίοδος του φόβου κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και δεκαέξι εβδομάδων. Αποφεύγουμε να το τρομάζουμε ή να το εκφοβίζουμε.
ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση για υπακοή. Λιγότερη επαφή με άλλα σκυλιά, περισσότερη με ανθρώπους, μέρη και τοποθεσίες. Η περίοδος αυτή θα περάσει γρήγορα αν θυμάστε ότι το κουταβάκι περνάει στην εφηβεία. Να είστε σταθερός και προσεκτικός, διότι αναπτύσσεται το ένστικτο της απομάκρυνσης. Η επιμονή και η υπερπειθαρχία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Επαινέστε τη σωστή συμπεριφορά του.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Άλλη μια περίοδος φόβου μεταξύ έβδομου και όγδοου μήνα. Περνάει γρήγορα αλλά προκαλεί φόβο και πόνο. Πλησιάζει η σεξουαλική ωριμότητα. Δημιουργούνται σταθερές τάσεις. Το σκυλί πρέπει τώρα να καταλαβαίνει τις εντολές κάτσε, εκεί, κάτω και πάμε.Σημείωση:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ.

Περί προστασίας ζώων

Άρθρο1.

1.Όποιος βασανίζει ή κακοποιεί ή μεταχειρίζεται με σκληρότητα ή πέρα της φυσικής του αντοχής, ή χρησιμοποιεί προς εργασία ζώο ασθενές ή ανάπηρο, τιμωρείται με πρόστιμο ή κράτηση.
2.Βασανισμός ζώου θεωρείται:

Α) Η χρησιμοποίηση και ο εξαναγκασμός των σκύλων να σύρουν οποιοδήποτε φορτίο, ως και η πρόσδεση στην ουρά τους οποιουδήποτε αντικειμένου.

Β) Η μαστίγωση των ζώων στο κεφάλι ή στην κοιλιά, οι γροθιές, τα λακτίσματα και η χρησιμοποίηση ξύλων ή άλλων μέσων που μπορούν να τους προκαλέσουν πληγές ή πόνους, εκτός από ειδικό μαστίγιο από σχοινί.

Γ) Η χρησιμοποίηση θεραπευτικών μεθόδων από μη ειδικούς κτηνιάτρους που μπορούν να βλάψουν τα ζώα.

Δ) Η μη χορήγηση τροφής και νερού στα εργαζόμενα επί δωδεκάωρο ζώα και επί εικοσιτετράωρο στα μη εργαζόμενα.


Άρθρο 2.

1.Τα εισπραττόμενα πρόστιμα από την εφαρμογή του εν λόγω Νόμου θα διατίθενται για την ενίσχυση αναγνωρισμένων σωματείων για την προστασία των ζώων.
2.Με απόφαση του υπουργείου Υγείας μπορεί να ανατεθεί σε εταιρία προστασίας ζώων η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων, με την παροχή ετήσιας αποζημίωσης για τις δαπάνες και την αποσόβηση μολυσματικών ασθενειών.

Άρθρο 3.

Ζώο εργασίας, το οποίο καθίσταται άχρηστο λόγω ασθενείας, γήρατος, κατάγματος ή άλλης αιτίας, μπορεί να φονευθεί κατόπιν εκθέσεως του αρμοδίου κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος ορίζει και τον τρόπο θανάτωσης.


Άρθρο 4.

Οι περιπλανώμενοι στους δρόμους σκύλοι, που «συλλαμβάνονται» από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, θεωρούνται ως αδέσποτοι. (Σημειώνεται ότι με πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας προβλέπεται ότι η περισυλλογή και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων ανήκει στους Δήμους και στις Κοινότητες που υποχρεούνται να συλλέγουν, να στειρώνουν και να εμβολιάζουν, σε συνεργασία με κτηνίατρους, τα ζώα, τα οποία στη συνέχεια δίνονται για υιοθεσία ή επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Η θανάτωσή τους προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί ανίατη ασθένεια, επικίνδυνη για τον άνθρωπο.)


ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Δηλητηρίαση νομής ζώων (Άρθρο 282)

Όποιος με πρόθεση δηλητηριάσει βοσκοτόπια, λιβάδια, λίμνες ή άλλους τόπους ποτίσματος ζώων τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ αν από την πράξη του θανατώθηκαν ή δηλητηριάστηκαν ζώα αλλού, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από αμέλεια τελέσει κάποιος τα παραπάνω, τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή.

Πρόκληση κινδύνου (Άρθρο 255)

Όποιος αφήσει να περιφέρεται ελεύθερα ζώο άγριο ή επικίνδυνο, όποιος παραλείψει να πάρει τα προφυλακτικά μέτρα για αποτροπή βλαβών από τέτοια ζώα, όποιος διατηρεί επικίνδυνο ζώο χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής, τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое