Πολλοί από εμάς είμαστε αλλεργικοί στα δαγκώματα των κουνουπιών. Το σημείο του δαγκώματος μας "τρώει", πρήζεται και καμιά φορά μολύνεται. Οι σκύλοι εμφανίζουν τα ίδια συμπτώματα στους ψύλλους, στα τσιμπούρια και στα ακεραία (άκαρι). Όταν νιώθουμε το τσίμπημα του κουνουπιού που μας δαγκώνει, έχουμε την ευκαιρία να το σκοτώσουμε με το χέρι μας.
Δυστυχώς, όταν ο σκύλος μας δέχεται επίθεση από ψύλλο, τσιμπούρι ή ακάρεα μπορεί μόνο να ξυστεί ή να το διώξει. Από τη στιγμή όμως που θα δεχτεί το δάγκωμα του, η ζημιά από το παράσιτο έχει γίνει. Μπορεί επίσης να έχει αφήσει τα αβγά του, τα οποία θα προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Η φαγούρα από τα δήγματα παρασίτων οφείλεται προφανώς στο σάλιο που μένει στο σημείο του δαγκώματος όταν το παράσιτο απομυζά το αίμα του σκύλου.

Σημείωση:
Υπάρχει μια πιθανότητα στις τέσσερις να έχει το κουταβάκι σας τον μοιραίο συνδυασμό γονιδίων από δύο γονείς που είναι φορείς της ακροδερματίτιδας.

αα = ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΥΓΙΕΣ
ΑΑ = ΜΟΙΡΑΙΟ
Αα = ΦΟΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αν τόσο το θηλυκό όσο και το αρσενικό έχουν γονίδια του τύπου Αα, οι πιθανότητες να έχει το κουταβάκι σας το μοιραίο συνδυασμό ΑΑ είναι μία στις τέσσερις. Μητέρα Α α Πατέρας Α ΑΑ Αα α Αα αα

Ο κύκλος της ζωής των ψήλλων

Το παράσιτο αυτό έχει τέσσερις μορφές: αβγά, προνύμφες (λάβρες), νύμφες και ψύλλους. Για να διακρίνουμε τις τρεις πρώτες χρειαζόμαστε μικροσκόπιο ή κάποιο μεγεθυντικό φακό.
Όλες οι μορφές περνούν ολόκληρη τη ζωή τους πάνω στο Πιτ Μπουλ σας εκτός κι αν αναγκαστούν να φύγουν με γερό βούρτσισμα, μπάνιο, ξύσιμο ή δάγκωμα. Αρκετά είδη ψύλλων ταλαιπωρούν τόσο τους σκύλους όσο και τις γάτες. Οι πρώτοι είναι γνωστοί σαν ctebiceohalides canis και οι δεύτεροι σαν ctenocephalides felis. Οι ψύλλοι της γάτας είναι κοινό φαινόμενο και στους σκύλους. Οι ψύλλοι γεννούν αβγά ενώ ζουν πάνω στο σώμα του σκύλου, τα οποία δεν κολλάνε στο τρίχωμα του και πέφτουν μόλις αποξεραθούν (δεδομένου ότι αρχικά είναι κάπως υγρά). Αυτά τα αβγά αποτελούν την πηγή των μελλοντικών παρασιτικών μολύνσεων. Αν ο σκύλος σας αρχίσει να ξύνεται και καταφέρει να τα διώξει από πάνω του, το πρόβλημα αναβάλλεται μέχρι να γεννηθούν καινούργια που θα επιτεθούν τόσο στο σκύλο όσο και στους ανθρώπους. Ναι, οι ψύλλοι των σκύλων δαγκώνουν και τους ανθρώπους. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να απαλλαγεί από αυτούς όχι μόνο ο σκύλος αλλά και ολόκληρο το περιβάλλον στο οποίο ζει. Συνεπώς, πρέπει να ασχοληθείτε συγχρόνως με το σκύλο σας αλλά και με το μέρος όπου περνάει τις ώρες του.

Σημείωση:
Τα σκυλιά κανονικού μεγέθους, όπως τα Πιτ Μπουλ, απελευθερώνουν με τις κενώσεις τους περίπου 1.360.000 αβγά νηματόζωων κάθε μέρα. Με μέσο όρο ένα εκατομμύριο Πιτ Μπουλ στον κόσμο, η γη κατακλύζεται από 1.300 μετρικούς τόνους κοπράνων, τα οποία περιέχουν 15.000.000.000 αβγά νηματόζωων. Tο 7-31% των σπιτικών κήπων και των υπαίθριων χώρων όπου παίζουν μικρά παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες περιέχουν παρόμοια αβγά. Το ρίξιμο των περιττωμάτων των σκύλων στην τουαλέτα του σπιτιού μας δεν είναι ασφαλής λύση επειδή τα αβγά δεν καταστρέφονται μέσα στους σωλήνες των αποχετεύσεων. Τα μολυσμένα κουταβάκια Πιτ Μπουλ αρχίζουν να απορρίπτουν αβγά νηματόζωων σε ηλικία τριών περίπου εβδομάδων. Η μόλυνση τους πιθανόν να προέρχεται από το γάλα της μητέρας τους.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое