Συνεχίστε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οι σωματικές λειτουργίες μεταβάλλονται με τα χρόνια, ενώ μάτια και αφτιά δεν είναι πλέον εντελώς αποτελεσματικά.
Το ίδιο συμβαίνει με τις εσωτερικές διεργασίες του συκωτιού, των νεφρών και των εντέρων. Οι σωστές διαιτητικές αλλαγές που θα συστήσει ο γιατρός θα κάνουν τη ζωή πιο ευχάριστη τόσο για σας όσο και για το Πιτ Μπουλ σας που μεγαλώνει.

Σημείωση:
Η απαλλαγή των σκύλων από τα σκουλήκια είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επειδή ορισμένα από αυτά μπορούν να προσβάλουν ανθρώπους (η ταινία, τα νηματόζωο και τα αγκυλόστομα).
Δεδομένου ότι τα κουταβάκια δεν έχουν εξεταστεί μέχρι να γίνουν δύο ή τριών εβδομάδων, τα παράσιτα τους είναι εύκολο να μεταδοθούν στους ανθρώπους.
Οι εκτροφείς αρχίζουν ένα πρόγραμμα καθαρισμού παρασίτων δύο εβδομάδες μετά τον απογαλακτισμό. Η εργασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες μέχρι την ηλικία των τριών μηνών. Ο εκτροφέας από τον οποίο θα πάρετε το Πιτ Μπουλ σας θα σας εφοδιάσει με όλες τις λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος.
Ο κτηνίατρος θα ετοιμάσει και θα ελέγξει ένα ειδικό πρόγραμμα για λογαριασμό σας. Συνήθως απαιτούνται 15-20 ημέρες εφαρμογής του προγράμματος μέχρι την πλήρη απαλλαγή του κουταβιού σας.
Δεν σας συμβουλεύουμε πάντως να δώσετε στο σκύλο σας φάρμακα που δεν συνιστούν οι γιατροί.

Τσιμπούρια και ακαρεα

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое