Ο Tombstone εκτράφηκε από τον μεγάλο εκτροφέα Don Maloney. Ο Maloney τον πούλησε στον R Petronelli σαν μικρό κουτάβι, ο οποίος μετά τον πούλησε ή τον αντάλλαξε με τον Don Mayfield, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Maloney’s Toot, που ήταν γιός του Tudor’s Spike από την Carver’s Black Widow. Ο Toot είχε συντριπτικά σκληρό δάγκωμα και παρήγαγε σκυλιά που πέρασαν αυτό το χαρακτηριστικό στους απογόνους τους, ένας άλλος γιός του Toot που ήταν ένα καλός παραγογός σκύλων με σκληρό στόμα ήταν ο Maloney’s Davis, ο οποίος ήταν πατέρας των Ch Our Gal Sunday, Ch Cobra και Ch Black Sabbath. Η μητέρα του Tombstone Speedy Alan Jena, ήταν μιας διάσταρτης εκτροφής σκύλα που προέρχονταν από σκυλιά από τους P Sparks, H Heinzl, J Corvino και E Tudor.Ο Tombstone έδωσε έναν αγώνα και μετά από αυτή την μια νίκη αποσύρθηκε σαν επιβήτορας, μετά ήταν διαθέσιμος για δεύτερο αγώνα αλλά δεν βρέθηκε αντίπαλος. Ο αγώνας του ήταν ενάντια στον Bobby Hall και έναν 2 φορές νικητή γιό του Bullyson, που ονομάζονταν Bullyson Jr. Ο Ed Weaver ήταν να βάλει ένα show και κοινοποίησε στον Bobby Hall ότι είχε ένα 55 λίβρες (26,9 κιλά), και ο Bobby Hall δέχτηκε την πρόκληση. Κατά ειρωνεία ο κύριος Hall προετοίμαζε τον Bullyson Jr στο σπίτι του Mayfield, την ίδια στιγμή που ο Don ετοίμαζε τον Tombstone για τον αγώνα. Ο αγώνας είχε ταχθεί από τον πρώτη ώρα με το πλευρό του Tombstone και τον Bullyson Jr να αμύνεται, στην επίθεση. Στο σήμα της ώρας φάνηκε ακόμα, στις 1:09 τα δύο σκυλιά ήταν κάτω και στις 1:14 ο Tombsone καλείτε να κάνει ένα σκληρό scratch. Ο Bobby Hall παραδέχτηκε τον αγώνα στις 1:25 κάνοντας τον Tombstone νικητή στο παιχνίδι.

Λίγο μετά από αυτόν τον αγώνα ο Pat Patrick έκανε μια επίσκεψη στον Mayfield, με την ελπίδα να αγοράσει μερικά καλά σκυλιά, αυτός του πρόσφερε τον Tombstone. Ο Pat αγόρασε τον Tombstone, αλλά τον άφησε εκεί γιατί ήταν κανονισμένο να αγωνιστεί, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Μετά από 14 μήνες που παρέμεινε στου Mayfield με την ελπίδα να αγωνιστεί ο Patrick ζήτησε από τον Mayfield να του στείλει τον σκύλο. Κατά την άφιξη του στην αυλή του Pat, ο Tombstone είχε τότε εκτραφεί με 15 σκύλες. Λόγο του γεγονότος του ότι είχε μακριά πόδια, ήταν ψιλός και σκύλος διασποράς, δεν είχε μεγάλη ζήτηση σαν επιβήτορας. Από τα λίγα ζευγαρώματα του, ένα στην κόρη του Indian Bolio που ονομάζονταν Red Baby, παρήγαγε τους πρωταθλητές Tonka, Crash και Uptown’s Snubby. Ακόμη παρήγαγε τους Ch Renzo Dozer και Gr Ch Hope για να αναφέρουμε απλά μερικούς από τους απογόνους.

Ο Tombstone απεβίωσε μερικά χρόνια μετά από το σκουλήκι της καρδιάς, όμως η θεραπεία ήταν μερικές φορές χειρότερη από την ασθένεια.

Pedigree Link

 

Τσιμπούρια και ακαρεα

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое