Τόσο τα Πιτ Μπουλ όσο και άλλα σκυλιά ίδιου μεγέθους (όπως τα Λαμπραντόρ) πάσχουν από ένα σχεδόν άγνωστο σύνδρομο που ονομάζεται ακρολειχία. Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος είναι η ακατάσχετη προσπάθεια του σκύλου να γλείφει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος του και σχεδόν πάντα τα πόδια του. Γλείφει με τόση μανία ώστε βγάζει το τρίχωμα και το δέρμα του, αφήνοντας μια μεγάλη άσχημη πληγή. Δεν υπάρχει ριζική θεραπεία, αλλά τα κορτικοειδή προσφέρουν σημαντική ανακούφιση.

Προληπτική ιατρική

Η προληπτική ιατρική είναι πολύ πιο εύκολη, λιγότερο δαπανηρή και περισσότερο αποτελεσματική από τη θεραπεία πιθανών ασθενειών ή παθήσεων. Τα πλέον κατάλληλα κουταβάκια προέρχονται από γονείς που έχουν επιλεγεί βάσει του υγιούς γενετικού παρελθόντος τους. Η μητέρα τους πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, να μην έχει εσωτερικά ή εξωτερικά παράσιτα και να διατρέφεται κατάλληλα. Για τους λόγους αυτούς, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο που είχε ασχοληθεί μαζί της είναι απαραίτητη. Η μητέρα παρέχει την ανοσία της στα μικρά της. Αυτή η ανοσία διατηρείται επί 8 ως 10 εβδομάδες. Μπορεί επίσης να μεταβιβάσει τα παράσιτα της και πολλές άλλες μολύνσεις. Είναι συνεπώς επιβεβλημένο να συμβουλευτούμε τον γιατρό που την είχε φροντίσει στο παρελθόν.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое