Ακολουθεί ένας πίνακας με τα κυριότερα φυτά που θεωρούνται δηλητηριώδη για τα σκυλιά. Μπορούν να προκαλέσουν δερματικά ή άλλα προβλήματα όπως, ασθένειες ή ακόμα και θάνατο.

Προσέξτε λοιπόν τα είδη των φυτών που υπάρχουν στον κήπο ή στο σπίτι σας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο καθάρισμα του κήπου από όσα είναι επικίνδυνα, αλλά και στην αποφυγή της επαφής του κουταβιού σας με όσα βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

 

Αγγλικόςκισσός

Νάρκισσος

Αγριοβατόμουρο

Νεραγκούλα

Αγριοκάοτανο

Νερόκρίνο

Αγριοςκρίνος

Οξαγκαθιά

Αγριοτριανταφυλλιά

Ορνιθόγαλο

Ακόνιτον

Παιωνία (Μάκος)

Αναρριχητικόλίλιο

Πελαργόνιο

Απρινιά

Περσικόςκισσός

Ασφόδελος

Πολϋγαλα

Γαλατσίδα

Πολυγόνατο

Γκι (καρποί)

Πουρνάρι

Γλυσίνα

Πύξος

Ελατο

Ραβέντι

Ελλέβορος

Ροδόδένδρο

Ηλίανθος

Σαμπούκο (καρποί}

Ηλιοτρόπιο

Σιβηριανηίρις

Ιαπωνικόέλατο

Στρύχνος

Ίρις (βολβοί)

Φλόμος

Κατιφές

Φτέρη

Κενταύριο

Φυτελέφας

Κληματαριά

Χελιδονόχορτο

Κρινάκιτουαγρού

Ψευδοακακία

 

 

Προληπτική ιατρική

Η προληπτική ιατρική είναι πολύ πιο εύκολη, λιγότερο δαπανηρή και περισσότερο αποτελεσματική από τη θεραπεία πιθανών ασθενειών ή παθήσεων. Τα πλέον κατάλληλα κουταβάκια προέρχονται από γονείς που έχουν επιλεγεί βάσει του υγιούς γενετικού παρελθόντος τους. Η μητέρα τους πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, να μην έχει εσωτερικά ή εξωτερικά παράσιτα και να διατρέφεται κατάλληλα. Για τους λόγους αυτούς, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο που είχε ασχοληθεί μαζί της είναι απαραίτητη. Η μητέρα παρέχει την ανοσία της στα μικρά της. Αυτή η ανοσία διατηρείται επί 8 ως 10 εβδομάδες. Μπορεί επίσης να μεταβιβάσει τα παράσιτα της και πολλές άλλες μολύνσεις. Είναι συνεπώς επιβεβλημένο να συμβουλευτούμε τον γιατρό που την είχε φροντίσει στο παρελθόν.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое