Η Θανάτωση των ζώων με φόλες , θεωρείται έγκλημα και τιμωρείται με χρηματική ποινή ακόμη και με φυλάκιση,
σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981.

Το συγκεκριμένο έγκλημα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές .

-Αν δούμε ή μαθουμε ότι κάποια ζώα δηλητηριάστηκαν με φόλες , μπορούμε να υποβάλλουμε μήνυση.
-Μήνυση μπορούμε να υποβάλλουμε με 2 τρόπους,
είτε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας (όπου και καταγράφεται απο τον αστυνομικό)
είτε γραπτά (μέσω δικηγόρου) στην εισαγγελία της περιοχής μας.

Αν κατατεθεί γραπτή μήνυση στην εισαγγελία θα πρέπει να προσκομήσετε μαζί με την μήνυση και στοιχεία (φωτογραφίες των ζώων, τυχόν μάρτυρες με ονοματεπώνυμο , διεύθυνση οι οποίοι και θα επιβεβαιώνουν τα λεγομενά σας ) .

Αν δεν γνωρίζετε τον δράστη θα υποβάλετε μήνυση "κατ' αγνώστου".

Αν τον γνωρίζετε θα πρέπει να τον κατονομάσετε βάση αποδείξεων πάντα ότι είναι αυτός διότι υπάρχει κίνδυνος να σας κάνει ο κατονομαζόμενος δράστης μήνυση για "ψευδή καταμήνυση" (που επίσης θεωρείται ποινικό αδίκημα).

Κατα το νόμο δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη θανάτωση των ζώων με φόλες και την ποινική αντιμετώπισή της, ανάλογα με το εάν το ζώο είναι δικό μας ή ξένο.
Αν ωστόσο το ζώο είναι δικό μας και όχι αδέσποτο, ο υπεύθυνος μπορεί να κι άλλες συνέπειες .

Κατα το αστικό δίκαιο , τα δικά μας ζώα θεωρούνται πράγματα που μας ανήκουν .Εκεί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε μήνυση στον δράστη και για "φθορά ξένης ιδιοκτησίας " (ποινικό αδίκημα) ,
καθώς και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά (αστικά) δικαστήρια, διότι μας ζημίωσε παράνομα και υπαίτια (αδικοπραξία, άρθρο 914 Αστικού Κώδικα) και διότι μας προξένησε ηθική βλάβη (άρθρο 932 Αστικού Κώδικα).

Η διαδικασία αυτή απο την ημέρα υποβολής της μήνυσης μπορεί να διαρκέσει και 2 χρόνια για να εκδικασθεί η υπόθεση , απο τη στιγμη που η μήνυση θα έχει κριθεί βάσιμη.

Ταξίδι

Αποφασίζετε να πάτε διακοπές και θέλετε να πάρετε μαζί σας όλα τα μέλη της οικογένειας. Συνήθως τακτοποιείτε όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων, αλλά αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν έχετε ένα σκυλάκι.
Ασφαλώς δεν θέλετε να σταματήσετε νύχτα σε κάποιο μέρος όπου δεν δέχονται σκυλιά, οπότε μπορεί να ταξιδέψετε πολλά χιλιόμετρα ακόμα μέχρι να βρείτε διαμονή. Επίσης δεν πρέπει να κλείσετε δωμάτιο για την οικογένεια σας χωρίς να αναφέρετε ότι έχετε σκύλο επειδή, αν οι κανονισμοί το απαγορεύουν, δεν θα έχετε πού να μείνετε. Από την άλλη, αν θέλετε να ταξιδέψετε χωρίς το Πιτ Μπουλ σας, πρέπει να κανονίσετε πού θα μείνει όσο θα λείπετε.

Οι συνηθέστερες λύσεις είναι να το αφήσετε σε ένα γείτονα, να ζητήσετε από κάποιο φίλο που εμπιστεύεστε να μείνει ή να περνάει τακτικά από το σπίτι σας για να το προσέχει ακόμα και να το πάτε σε ειδικά ιδρύματα για σκύλους. Αν καταφύγετε στη τελευταία λύση, πρέπει προηγουμένως να διαπιστώσετε πού ακριβώς θα μείνει, ώστε να είστε βέβαιοι για τη φροντίδα και την καθαριότητα του. Μιλήστε με το προσωπικό και προσέξτε πως φέρονται στα ζώα: περνάνε αρκετή ώρα κοντά τους, παίζουν μαζί τους, κ.τ.λ Ξέρετε ότι το Πιτ Μπουλ σας δεν νιώθει καλά παρά μόνο αν κάνει ζωή στην οποία έχει συνηθίσει. Όλα αυτά έχουν σχέση με την ασφάλεια των σκυλιών επειδή υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ασθένειας όταν βρίσκονται πολλά μαζί. Υπάρχουν όμως και αρκετοί κτηνίατροι που διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις γι' αυτό το σκοπό και ίσως να αποτελούν την καλύτερη λύση.

Σημείωση:
Για ταξίδια στο εξωτερικό πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων (ίσως αρκετούς μήνες πιο πριν) επειδή οι κανονισμοί σχετικά με τη μεταφορά ζώων διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ίσως χρειαστούν ειδικά πιστοποιητικά υγείας ή/και εμβόλια που πρέπει να κάνει το Πιτ Μπουλ σας πριν από το ταξίδι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε χώρες όπου έχει εξαφανιστεί η λύσσα πρέπει να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό του σχετικού εμβολιασμού και ίσως να υπάρξει ένα διάστημα καραντίνας μόλις φτάσετε εκεί.
Αν χαθεί το σκυλί σας, δεν είναι ικανό να ρωτήσει πώς θα επιστρέψει στο σπίτι σας.
Για το λόγο αυτό, οι πληροφορίες που έχετε τοποθετήσει στο περιλαίμιο του -όνομα σκύλου και κατόχου, διεύθυνση και τηλέφωνο- είναι πολύ σημαντικές. Θα διευκολύνουν όποιον τον βρει να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας τον επιστρέψει. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι πιο εύκολα πλησιάζει κάποιος ένα χαμένο σκυλί που έχει ταυτότητα στο περιλαίμιο του, αφού έτσι ξέρει ότι δεν είναι αδέσποτο αλλά απλά έχει χαθεί. Αυτή είναι η ευκολότερη και ταχύτερη μέθοδος αναγνώρισης, με την προϋπόθεση ότι η ταυτότητα βρίσκεται πάντα στο περιλαίμιο και το περιλαίμιο στο λαιμό του σκύλου.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое