Pedigree Link

Αυτό το σκυλί ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος τις ιστορίας των Μπουλντόκ. Αυτό το σκυλί ήρθε στην επιφάνια περίπου την στιγμή που η μετριότητα σε αυτά τα σκυλιά έφτανε στο τέλος της. Ο Stinson και ο Glover, που αρχικά κατείχαν και αγωνίστηκαν με τον Art, ήταν ανάμεσα στους καλύτερους σκυλάδες εκείνης της εποχής και είχαν εξίσου καλά σταθερά των μεγάλων σκύλων που υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Ο Art ήταν ένα προϊόν του B Clayton που ζευγάρωσε τον Eli Jr στην σκύλα του την Java. Από αυτή την γέννα επίσης βγήκαν οι Double oo, Catfish, Patty, Little Java, και Ch Hurt, γνωστά για τις ικανότητες τους και το στόμα τους. Παρά τις ικανότητες του υπήρχαν πολύ τριγύρω που πίστευαν πως δεν θα μπορούσε να κερδίσει καθώς δεν ήταν καθαρής εκτροφής ( Πιθανός θέλει να πει πως δεν προέρχονταν από μια συγκεκριμένη γραμμή αλλά ήταν μίξη γραμμών ). Αλλά το ρεκόρ τον νικών του διέλυσε αυτές τις πεποιθήσεις.

Ο πρώτος αγώνας του Art ήταν μια νίκη ενάντια σε σκύλο του Balke σε 1:20, την δεύτερη φορά αγωνίστηκε ενάντια σε ένα σκύλο του Jobe για 39 λεπτά. Η τρίτη φορά ήταν ενάντια στον Burton & Plumber’s Jade. Εδώ είναι η περιγραφή του συγκεκριμένου αγώνα:

«Η πιο αξέχαστη εμπειρία μου έχει να κάνει με αυτό το παγκοσμίου φήμης σκυλί έλαβε χώρα μια όμορφη μέρα στο κεντρικό North Texas όταν ο συνδυασμός αύξησε τον πρόκληση και τον έφερε αντιμέτωπο με τον Big Plumber’s Jade. Ο Jade ήταν από τον Hammond’s Zeke και την Rasmusson’s Ginger και ένα από τα πιο βαριά σκυλιά Dibo εκείνη την εποχή. Θεωρούταν από πολλούς πως δεν μπορούσε να νικηθεί. Είχε σκληρό στόμα, επιθετικό σκυλί το οποίο μπορούσε να πάρει πολλά σκυλιά με μια εντολή. Ο Jade είχε ένα ελάττωμα που προήλθε από ιατρικό πρόβλημα που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει. Δεν έχασε ποτέ τον ρυθμό του, κυρίως γιατί ποτέ δεν είχε χρειαστεί, αλλά είχε ένα πρόβλημα και είχε μια αδυναμία στο να αναπνέει αν έπρεπε να αγωνίζεται για πολλή ώρα. Κοιτάτε την εικόνα, οι Plumbers στοιχημάτιζαν ότι θα ήταν σύντομος αγώνας έτσι δεν ανησυχούσαν για το πρόβλημα αναπνοής.

Τα σκυλιά πήραν θέση και ο Jade είχε καρφώσει τα μάτια του στο στήθος του Art και ήταν έτοιμος να χτυπήσει ο Art τον πείρε πρώτος. Ο Jade οδηγούσε τον αγώνα και είχε γρήγορο και σκληρό ρυθμό για σκύλους του μεγέθους τους, αλλά όταν έπιανε τον ώμο αντί για την καταστροφή που ήταν η ειδικότητα του, μεταφέρονταν αλλού. Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν σαν παρτίδα σκάκι με τον Art να μην κάνει πολλά, απλά να μένει μακριά από προβλήματα και την ευθύνη ταυτόχρονα. Κοντά στην μισή ώρα, ο Jade άρχισε να ιδρώνει και να λαχανιάζει σε αυτό το σημείο. Ο Art εξακολουθούσε να είναι σχετικά φρέσκος πήγαινε να δουλέψει και αυτό έδειχνε πως ο Jade θα έβρισκε τον δάσκαλο του, και οι Plumbers θα τον τράβαγαν στα 37 λεπτά. Ήταν φανερό πως ο Jade δεν πήγαινε πουθενά και οι Plumbers δείχνοντας ευ αγωνίζεσθε αποφάσισαν να παραχωρήσουν τον αγώνα. Όλοι έσφιξαν τα χέρια και πήραν τον δρόμο τους»

Για τον τέταρτο αγώνα ο Ch Art πήγε στον Chicken Sam.

Ο Chicken Sam χρησιμοποίησε τον 2 φορές νικητή του Gator ενάντια στον Ch Art. Και τα δύο σκυλιά είχαν προετοιμαστεί για άλλους αγώνες που ματαιώθηκαν και έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους.

Με το σήμα της εκείνησης, ο Gator έπιασε την μύτη του Art και τον περπατούσε γύρω στην αρένα. Ο Art πίεζε για τους ώμους. Σε περίπου 8-10 λεπτά. Ο Art έπιασε τους ώμους και έδειξε το σκληρό δάγκωμα για το οποίο ήταν γνωστός.

Ο αγώνας συνεχίζονταν με τον Art να δουλεύει το σώμα και προσπαθούσε να πνίξει και ο Gator προσπαθούσε να κρατήσει τον Art. Στα 30 λεπτά ο Gator είχε νικηθεί και έπαιρνε την καταμέτρηση κάνοντας τον Art ένα τέσσερις φορές νικητή.

Για την πέμπτη φορά, θα αγωνίζονταν ενάντιο τον B Crutchfield και D Adams και κέρδισε τον εκπρόσωπο τους σε 20 λεπτά.

Μετά από τον χαμό ενός από τα καλύτερα σκυλιά τους από τον Art οι Adams και Crytchfield τον αγόρασαν από τον Stinson για το ποσό τον 2.500$, το οποίο ήταν κλεψιά για ένα σκυλί με τέτοιες δυνατότητες και ρεκόρ.

Τώρα στα χέρια των Adams και Crutchfield ο Art θα αγωνίζονταν εναντίον των Cumpers & Razmus οι οποίοι έφεραν ένα λευκό σκυλί με το όνομα Polar. Και τα δυο σκυλιά ζύγιζαν πάνω από 46 λίβρες (22,5 κιλά). Ο Polar πήγαινε στα αυτιά. 23 λεπτά και ο Art είχε ολοκληρωτικά τον έλεγχο, τώρα ο Polar έδειχνε αδυναμία από τους ώμους και το πνίξιμο. 35 λεπτά και ο Polar ήταν αβοήθητος. Στην μια ώρα, ο Art ελευθέρωσε τον κράτημα του, ο Adams προσπαθούσε να τον ηρεμίσει στην γωνία του αλλά δεν μπορούσε. 1:11 ο Art αναζητούσε, ο Adams έδωσε την εντολή, μια γρήγορη κίνηση και ο Art έκανε ένα γρήγορο scratch. Ο Cumper παράτησε τον αγώνα σε 1:12.

Αγωνίστηκε ενάντια ενός σκύλου του B Hall και από φάουλ του χειριστή, ήρθε στην κορυφή. Είχε κανονιστεί ενάντια του Holit’s Jeremiah, δυστυχώς ακυρώθηκε από τον Crytchfield. Από όλους του αγώνες του Art μόνο ένα σκυλί έκανε πίσω scratch σε αυτόν.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε μια φορά κερδίζοντας την έβδομή νίκη του και προσφέρθηκε σαν επιβήτορας, στην ηλικία των τριών ετών, οι αγγελίες για αυτόν εγραφάν « Art The dog with the Heart». Λίγο καιρό μετά αυτό το φανταστικό 7 φορές νικητής σκυλί κλάπηκε ακριβός όπως ο πατέρας του, Clayton’s Eli Jr, καθώς κάποιος σκέφτηκε ότι τα 300$ stud fee ήταν τόσο πολλά.

Παρήγαγε τους Gr Ch Mike, Ch Strike, Ch Luke, Ch Bumper, Ch Leila, Ch Queenie και πολλά ακόμα μεγάλα σκυλιά.

Ο Art θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους.

 

Ασθένειες

Ασθένεια
Τι είναι;
Τι την προκαλεί
Συμπτώματα
Λεπτοσπείρωση
Άσχημη ασθένεια που προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα. Μεταδίδεται και σε ανθρώπους. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και απλώνεται σε όλο το σώμα. Πυρετός, εμετοί και απώλεια όρεξης στις ελαφρότερες περιπτώσεις, μέχρι πλήρης καταστροφή των νεφρών και πιθανόν θάνατος στις πιο σοβαρές.
Λύσσα
Ισχυρός θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα θερμόαιμα θηλαστικά. Ένα βακτηρίδιο που βρίσκεται στα τρωκτικά, το οποίο περνάει από τις βλεννώδεις μεμβράνες και και απλώνεται σε όλο το σώμα. 1ο στάδιο: φόβος και αλλαγή συμπεριφοράς.
2ο στάδιο: επιθετικότερη στάση του σκύλου.
3ο στάδιο: απώλεια συντονισμού και πρόβλημα κινητικής λειτουργίας.
Παραβοϊωση
Πολύ μεταδοτικός και θανατηφόρος ιός. Μόλυνση από τον ιό που συνήθως υπάρχει στα περιττώματα των μολυσμένων σκύλων. Συνήθως έντονη διάρροια.
Επίσης εμετοί, κόπωση και έλλειψη όρεξης,
Βήχας
Μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος. Συνδυασμός ιών και βακτηριδίων. Χρόνιος βήχας.
Ζωονόσος
Ασθένεια που μόλυνε το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα. Ιός που σχετίζεται με τον ιό της ιλαράς. Είναι ήπια, όπως πυρετός, έλλειψη όρεξης και βλεννώδη περιττώματα, που εξελίσσονται σε εγκεφαλική βλάβη.
Ηπατίτιδα
Ιός που προσβάλλει κυρίως το συκώτι. Αδενοϊός σκύλων τύπου Ι (0ΑΝ/-1). Μπαίνει στο σώμα με την οσμή. Στα ήπια περιλαμβάνονται νωθρότητα, διάρροια και εμετοί. Στα σοβαρά μαύρισμα των ματιών από θύλακες του ιού.
Στεφανιαία
Ιός που προκαλεί προβλήματα πέψης. Μεταδίδεται από τα μολυσμένα κόπρανα. Στομαχικές διαταραχές με συνέπεια απώλεια όρεξης, εμετούς και διάρροια.

 

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое