Το πρόγραμμα εμβολιασμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όταν το κουταβάκι σας γίνει πέντε μηνών. Στη διάρκεια των εξετάσεων απαιτείται έρευνα για πιθανή δυσπλασία των ισχίων ή άλλων παθήσεων των κλειδώσεων του. Υπάρχουν τεστ που διευκολύνουν την γνώση αυτών των προβλημάτων. Μπορούν επίσης να γίνουν και άλλες εξετάσεις, όπως αντιβιοτικά διαλύματα για παρβοϊώσεις, που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προγράμματος εμβολιασμών.
Η στείρωση του σκύλου σας πρέπει να γίνει σε ηλικία έξι μηνών, εκτός αν τον προορίζετε για αναπαραγωγή ή αγώνες επιδείξεων. Συζητήστε το θέμα με τον γιατρό σας.
Όταν το Πιτ Μπουλ γίνει επτά ή οκτώ μηνών, μπορεί πλέον να εκτιμηθεί η σχέση του με τα πρότυπα της ράτσας ώστε να κριθεί η ικανότητα του για συμμετοχή σε αγώνες επιδείξεων ή να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή. Αν δεν είναι πρώτης ποιότητας και συνεπώς δεν ενδείκνυται για ένα σοβαρό πρόγραμμα εκτροφής, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τη στείρωση του. Η στείρωση έχει αποδειχτεί απολύτως ευεργετική τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά κουταβάκια. Πέρα από την προφανή αδυναμία εγκυμοσύνης, περιορίζει (χωρίς όμως να εμποδίζει πλήρως) τον καρκίνο του στήθους στα θηλυκά και τον καρκίνο του προστάτη στα αρσενικά.
Οι εξετάσεις αίματος γίνονται για παρασιτικές μολύνσεις από φιλάρια και είναι πιθανόν να χρειαστεί κάποια προληπτική θεραπεία για το κουταβάκι σας, ώστε να αποφευχθεί τόσο μια παρόμοια μόλυνση όσο και για να εντοπιστούν άλλα πιθανά εσωτερικά παράσιτα.

Gambler’S Gr Ch Virgil

Οι Gambler αγόρασαν τον Virgil στο Valley Traders Market, ο οποίο είναι κάτι στο στυλ μιας υπαίθριας αγοράς, όπου όλοι μαζεύονται και πουλάνε διαφορετικά πράγματα, αρκετά από τα οποία δεν θα τα βρεις σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Ένας από τους έμπορους σε αυτή την αγορά είχε τέσσερα, τριών μηνών κουτάβια Pitbull. Αυτός ο άνθρωπος είχε αναθρέψει μερικά bulldog, κατά καιρούς, αλλά ποτέ δεν είχε δείξει κανένα σκυλί ή είχε εμπλακεί στο άθλημα με κάποιον τρόπο. Οι Gambler είχαν έναν συνέταιρο τότε και αγόρασαν από ένα κουτάβι ο καθένας, για 350,00$, 175,00$ το ένα. Ο συνέταιρος έχασε το ενδιαφέρον του για τα σκυλιά και όταν το κουτάβι ήταν περίπου 8 μηνών πούλησε το μερίδιο του στους Gambler.
Ο Virgil ήταν ένα αρκετά εύκολο κουτάβι, αλλά γινόταν ανεξέλεγκτός όταν ενθουσιάζονταν, και σε μια περίπτωση, το 10 μηνών κουτάβι ενώ ήταν νευριασμένο, προσπάθησε να δαγκώσει τον Gambler, και στην πραγματικότητα έσκισε το πουκάμισο του Gambler στην πλάτη καθώς αυτός προσπαθούσε να ξεφύγει από το αγριεμένο κουτάβι. Ο Gambler σκεπτόταν να βάλει το σκυλί κάτω, αλλά αντί για αυτό αποφάσισε να τον ρολάρει. Προφανώς του άρεσε αυτό που είδε και στην ηλικία τον 18 μηνών ο Virgil έγινε 1xW.

 


Gr Ch Virgil 47 λίβρες (23 κιλα)
1)NLK’s Corrupt σε 22λεπτά(BOS)
2)Tant’s Geronimo σε 36 λεπτά
3) HGK’s Big Al σε 55 λεπτά(BOS)
4)Falcon’s Ch Dingo σε 58 λεπτά στις 49 λίβρες(24 κιλά). Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα ο Virgil έπαθε σοβαρή ζημία στο μπροστά αριστερό του πόδι και κέρδισε πατώντας στα τρία πόδια.
5)Crunch’s Ch Miester(4x) σε 45 λεπτά

Είχα ρωτήσει ένα αυτόπτη μάρτυρα του τελευταίου αγώνα του Virgil σχετικά με το πώς τον είδε, και είπε δεν φαινόταν στην καλύτερη κατάσταση για αυτόν τον αγώνα και είπε φαίνονταν απλά μέτριος. Τότε τον ενημέρωσα για την ζημιά που είχε πάθει στο πόδι του και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να προετοιμαστεί σωστά λόγω του ποδιού του. Στη συνέχεια πήγε για να πει στον χειριστεί του Meister που ήταν εκφοβισμένος από έναν άλλο σκυλά, από το μέρος του Gambler, που του είπε να τραβήξει το σκύλο του, κάτι που έκανε. Στη συνέχεια ήρθα σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που τους είπε να τραβήξουν έξω το σκύλο και μου απάντησε πως τους είπε να τραβήξουν το σκύλο τους αν ήθελαν να τον σώσουν.

Ο Gambler’s Gr Ch Virgil ψηφίστηκε AGDT σκυλί της δεκαετίας, Sporting Dog Journal Dog Of The Year 1999, και Bulldog Revelation Dog Of The Year 1998 & 1999.

 


Pedigree Link

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое