Άρθρο1.

1.Όποιος βασανίζει ή κακοποιεί ή μεταχειρίζεται με σκληρότητα ή πέρα της φυσικής του αντοχής, ή χρησιμοποιεί προς εργασία ζώο ασθενές ή ανάπηρο, τιμωρείται με πρόστιμο ή κράτηση.
2.Βασανισμός ζώου θεωρείται:

Α) Η χρησιμοποίηση και ο εξαναγκασμός των σκύλων να σύρουν οποιοδήποτε φορτίο, ως και η πρόσδεση στην ουρά τους οποιουδήποτε αντικειμένου.

Β) Η μαστίγωση των ζώων στο κεφάλι ή στην κοιλιά, οι γροθιές, τα λακτίσματα και η χρησιμοποίηση ξύλων ή άλλων μέσων που μπορούν να τους προκαλέσουν πληγές ή πόνους, εκτός από ειδικό μαστίγιο από σχοινί.

Γ) Η χρησιμοποίηση θεραπευτικών μεθόδων από μη ειδικούς κτηνιάτρους που μπορούν να βλάψουν τα ζώα.

Δ) Η μη χορήγηση τροφής και νερού στα εργαζόμενα επί δωδεκάωρο ζώα και επί εικοσιτετράωρο στα μη εργαζόμενα.


Άρθρο 2.

1.Τα εισπραττόμενα πρόστιμα από την εφαρμογή του εν λόγω Νόμου θα διατίθενται για την ενίσχυση αναγνωρισμένων σωματείων για την προστασία των ζώων.
2.Με απόφαση του υπουργείου Υγείας μπορεί να ανατεθεί σε εταιρία προστασίας ζώων η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων, με την παροχή ετήσιας αποζημίωσης για τις δαπάνες και την αποσόβηση μολυσματικών ασθενειών.

Άρθρο 3.

Ζώο εργασίας, το οποίο καθίσταται άχρηστο λόγω ασθενείας, γήρατος, κατάγματος ή άλλης αιτίας, μπορεί να φονευθεί κατόπιν εκθέσεως του αρμοδίου κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος ορίζει και τον τρόπο θανάτωσης.


Άρθρο 4.

Οι περιπλανώμενοι στους δρόμους σκύλοι, που «συλλαμβάνονται» από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, θεωρούνται ως αδέσποτοι. (Σημειώνεται ότι με πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας προβλέπεται ότι η περισυλλογή και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων ανήκει στους Δήμους και στις Κοινότητες που υποχρεούνται να συλλέγουν, να στειρώνουν και να εμβολιάζουν, σε συνεργασία με κτηνίατρους, τα ζώα, τα οποία στη συνέχεια δίνονται για υιοθεσία ή επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Η θανάτωσή τους προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί ανίατη ασθένεια, επικίνδυνη για τον άνθρωπο.)


ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Δηλητηρίαση νομής ζώων (Άρθρο 282)

Όποιος με πρόθεση δηλητηριάσει βοσκοτόπια, λιβάδια, λίμνες ή άλλους τόπους ποτίσματος ζώων τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ αν από την πράξη του θανατώθηκαν ή δηλητηριάστηκαν ζώα αλλού, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από αμέλεια τελέσει κάποιος τα παραπάνω, τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή.

Πρόκληση κινδύνου (Άρθρο 255)

Όποιος αφήσει να περιφέρεται ελεύθερα ζώο άγριο ή επικίνδυνο, όποιος παραλείψει να πάρει τα προφυλακτικά μέτρα για αποτροπή βλαβών από τέτοια ζώα, όποιος διατηρεί επικίνδυνο ζώο χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής, τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.

 

Bass Tramp Red Boy Rom

Ο Red Boy ήταν ένα αποτέλεσμα από το ζευγάρωμα πατέρα/κόρης από Teal’s Jeff και Mc Leod’s Susie Q Gal. Ο Teal’s Jeff είχε βγει από το ζευγάρωμα Teal’s Sarge x Teal’s Lou. O Teal’s Sarge ήταν ένα καθαρό Colby σκυλί που είχε βγει από το ζευγάρωμα Colby’s Dime x Colby’s Margie. Αυτός ο συνδυασμός Red Boy/Cleo είχε παράγει υψηλής ποιότητας θύλακα για μάνες, που γύρισαν πίσω στον Red Boy για να ζευγαρώσουν ή σε άλλους καθαρούς Red Boy επιβήτορες για την ενίσχυση και βελτίωση της γραμμής. Το gameness αυτής της γραμμής είναι θρυλικό, και αυτό είναι που έκανε το γένος του Red Boy τόσο επιθυμητό. Είναι γρήγορα φλογερά σκυλιά με μεγάλο αέρα. Κάποιοι θα πούνε πως το μελανό στην Red Boy γραμμή είναι η έλλειψη στόματος, αυτό δεν είναι υπόθεση με όλα τα Red Boy σκυλιά, αλλά έχει γίνει αρκετά από δεχτώ σαν αλήθεια από σχεδόν όλους.

Ο κλασικός του αγώνας ενάντια του Cables Fang εξηγεί ότι:
1ος αγώνας: Mr Bass εναντίων William Cable- αρσενικά στις 52 λίβρες ( 25,5 κιλά). Διαιτητής J.Adams. Ο JC Vincent χειρίζονταν ένα κόκκινο red nose το οποίο είχε προετοιμαστεί για τον αγώνα από τον Howart T. Το φώναζαν Red Boy. William Cable είχε προετοιμάσει και χειρίζονταν τον δικό του 2 φορές νικητή Fang, ένα κόκκινο σκυλί με μαύρη μουσούδα. Ο Fang έκανε ένα καλό πιάσιμο στο στήθος του Red Boy και έμεινε εκεί. Ο Red Boy προσπαθούσε να τον βγάλει από εκεί με πιάσιμο στα αυτιά. Στα 9 λεπτά ήταν η σειρά του Fang, αλλά ήταν σε αναμονή με το πόδι του Red Boy στο στόμα. Χειριζόμενος σωστά ο Fang στα 17 λεπτά έκανε ένα καλό scratch. Ο Red Boy έκανε scratch στα 21 λεπτά και ανέβηκε στην κορηφή του αγώνα μαχόμενος στο κεφάλι. Ο Fang ισορρόπησε τα πράγματα δουλεύοντας την πλάτη στα 28 λεπτά. Ο Red Boy ήταν στην μύτη. Στα 30 λεπτά ο Fang έκανε scratch. Τα σκυλιά πήραν θέσεις ξανά στα 33 λεπτά και ο διαιτητής έκανε ένα λάθος και ο Fang έκανε πάλι scratch. Τρία ακόμα scratch από τον Red Boy και δύο από τον Fang και σε 1 ώρα και 2 λεπτά ο Fang ήταν να κάνει scratch. Περιπλανιόταν μακριά σε μια ουδέτερη γωνία και ο διαιτητής μετρούσε. O Bass Tramp Red Boy ήταν ο νικητής.

Τα σκυλιά Red Boy κέρδισαν την φήμη τους στην Carolina, αλλά κυρίως με την διασταύρωση τους με τον Ch Jocko. Ο Jocko, ένα σκυλί της Carolina, ήταν ένα έξυπνο σκυλί με καλές ικανότητες στο δάγκωμα, κάτι που έλειπε από τα σκυλιά Red Boy. Τα Red Boy σκυλιά ήταν εξαιρετικά game με μαλακό στόμα, με εξαίρεση τον Chavis Ch Yellow John. Ο Yellow John ήταν ο πρώτος σκύλος Red Boy που κέρδισε τον τίτλο Ch. Ήταν 43 λίβρες (21 κιλά) buckskin χρώματος σκύλος που κέρδισε 3 φορές στο Νότο το 1980-1981. Ο Yellow John παρήγαγε μερικά από τα καλύτερα μοντέρνα bulldog όπως Tant’s Gr Ch Yellow, STP’s Gr Ch John Boy, STP’s Ch Sassy, Super Gnat’s Boots (που κέρδισε το ρεκόρ του μεγαλύτερου αγώνα στην ιστορία, φτάνοντας 4:43 λεπτά για την νίκη), Melvin’s 5xW JR και άλλους.

Η Red Boy/Jocko διασταύρωση συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα και είναι εξαιρετική γραμμή. Κάποιες από τις πιο επιτυχημένες διασταυρώσεις με την γραμμή Red Boy που έχουν γίνει είναι: Red Boy/Jocko, Jeep/Red Boy, Jeep/Red Boy/Rascal και πιο πρόσφατη Red Boy/Patrick. Όλα αυτά είναι αποδεδειγμένες διασταυρώσεις που έφτασαν το game σε ένα νέο επίπεδο απόδοσης. Κάποια επιπλέον σκυλιά Red Boy που πρέπει να σημειώσουμε είναι Marlowe’s Ch Britches, Miller’s Red Man μεγάλος παραγωγός στις μέρες του και επιβήτορας του Hoffman’s Booger Rom. Marlowe’s Rattler πατέρας του Ch Britches, Marlowe’s Mr Bulldog πατέρας των δυο Peaches, Tabby Girl και Miret’s Bud, που ήταν γονιός του Ch Gambler, και ο O Steven’s Red Ape που παρήγαγε τους Ch Bear, Ch Irish και πολλούς ακόμα νικητές.

Pedigree Link

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое