Ο Chinaman γεννήθηκε στο εκτροφείο του R. Abernathy στις 29 Νοεμβρίου 1979. Ήταν ενα απο τα τρια κουταβια που γεννήθηκαν απο το ζευγάρωμα του Wood's Trouble και της Abernathy's Molly, που σχεδον πάντα γεννούσε τρία κουτάβια. Απο αυτή τη γέννα προέκυψαν ο Chinaman, o Boy που στα χέρια του G. Wright θα κέρδιζε σε τρεις αγώνες και η Onyx που κατέληξε στον Dr. Wood ιδιοκτήτη του πατέρα της. Ο Chinaman ανετράφει απο τον Abernathy και όταν ωρίμασε δόθηκε στον Wood προκειμένου να εξακριβωθεί η ποιότητά του.


Μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα, ο Wood έστειλε τον Chinaman στην Καλιφορνια, στους Vince και Bob, για να τους αποζημειώσει για ένα άλλο ανερχόμενο σκυλί που τους είχε πουλήσει αλλά αποδείχθηκε χαμηλής ποιότητας. Έφτασε γεμάτος παράσιτα και σκουλήκια σε βάρος 42 λιβρών, 4 λίβρες χαμηλότερα απο τις 46 που αποδείχθηκε αργότερα το ιδανικό του βάρος αγώνων. Ο Bob τον κράτησε υπό ευνοικές συνθήκες και προσπάθησε να τον συνεφέρει και ο Chinaman τον ευχαρίστησε δαγκώνοντάς τον, οπότε και τον έστειλε στον Vince. Ταίριαξαν αμέσως μεταξύ τους, ο Vince τον αποπαρασίτωσε και κανονισε έναν αγώνα.

Μετά απο οδήγηση 3 ωρών το σκυλί έπαθε αφυδάτωση και ναυτία. Αγωνίσθηκε εναντίον ενός δυνατού σκυλιού 10 λίβρες βαρύτερο με το όνομα Ch. Caesar που "σκούπισε" το δάπεδο με τον Chinaman. Όταν κουράστηκε, ο Chinaman πήρε τα πάνω του και αντέδρασε σκληρά. Αν και αφυδατωμένος και με ναυτία, επανήλθε στον αγώνα και με δυνατά δαγκώματα σταμάτησε τον αντίπαλό του στα 28 λεπτά.
Ο επόμενος αγώνας του ήταν ενάντια στον Doc, σκυλί άξιο σεβασμού και γνωστός καταστροφέας. Εάν θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του έστω και για δέκα λεπτά θα ήταν άξιος για περαιτέρω. Ο Doc ξεκίνησε σκληρά και στρίμωξε τον Chinaman στη γωνία όπου προσπάθησε να τον κραττήσει εκεί με σπρωξίματα. Μέγα λάθος καθώς ο Chinaman τον άρπαξε στην κοιλιακή χώρα και τον σκότωσε εντός έδρας μέσα σε 18 λεπτά. Ήταν ξεκάθαρο πλέον πως ο Chinaman ήταν κάτι ξεχωριστό.

Για τους δύο πρώτους επίσημους αγώνες του ο Chinaman κλείσθηκε με σκυλιά γνωστά γαι τις επιθέσεις τους στο κεφάλι του αντιπάλου. Αναμένονταν να αποτελέσουν πρόκληση για τον Chinaman που προτιμούσε γόνατα και κοιλιά. Κανένα εκ των δύο δεν άντεξε πάνω απο μισή ώρα. Ο τρίτος αγώνας ήταν εναντίον του Gray's Hubcap, φημισμένο σκυλί που είχε ξαποστείλει τον Red Danger σε ένα επικό ματς διάρκειας τριών ωρών. Οι Vince και Bob ταξίδεψαν 7 ώρες και όταν έφτασαν οι πιθανότητες στα στοιχήματα ήταν 5-1 εναντίον του Chinaman. Άλλαξαν αμέσως μόλις τα σκυλιά αφέθηκαν στην αρένα. Ο Chinaman οδήγησε τον Hubcap στη γωνία και εκεί και τελείωσε ο αγώνας 18 λεπτά αργότερα. Ο Hubcap ήταν πλέον ανάμνηση και ο Chinaman ανακυρήχθηκε Champion ( 3 φορες νικητής).

Ξαφνικά κανένας δεν είχε σκυλί αγώνων στις 45-46 λίβρες βάρους. Σεβαστοί σκυλάδες απέφευγαν τον Chinaman σαν την πανούκλα. Τελικά, ενω ήταν πλέον 7 ετών, κάποιοι αποφασισμένοι τύποι αγόρασαν ενα σκυλί "κεφαλής" απο τον R. Jackson, μόνο και μόνο για να το κατεβάσουν εναντίον του "γερασμένου" πια Chinaman. Το σκυλί έδειξε υψηλη ικανότητα αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για τον Chinaman που ξεπέρασε τις άμυνές του και το εξανάγκασε να παραιτηθεί στα 38 λεπτά. Αυτό ήταν και το πιο χρονοβόρο ματς του Chinaman αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο όπως πάντα, κατέστρεψε τα πάντα μπροστά στο δρόμο του.

Για όλους όσους είδαν τους αγώνες του, ο Chinaman έγινε γνωστός ως ένα απο τα σκληρότερα σκυλιά και με ικανότητα να τελειώνει τον αγώνα. Είχε τον αέρα (αερόβια ικανότητα και αντοχές) κυνηγόσκυλου. Σύμφωνα με όσους τον είδαν είχε το στόμα αλλιγάτορα. Ήταν έξυπνος και θα σκεπτόταν πονηρότερα απο σκυλιά αυτιού και μύτης όπου τα εξανάγκαζε σε παραίτηση. "Τελείωνε" αυστηρά σκυλιά κεφαλής. Ήταν μυώδης και καλαίσθητος όπως τα πραγματικά καθαρόαιμα.

Το όνομα του Chinaman εμφανίζεται σε πολλά πεντιγκρί σήμερα. Η ικανότητα του ως γεννήτορας ισοδυναμεί ή και ξεπερνά την αγωνιστική του. Απο τους πλέον γνωστούς απογόνους του είναι οι : Ch. Eightball, Ch. Cotton, Ch. Chinabuck, Ch. Chinagirl, Ch. Stormy, Ch. Missy, Ch. Chinarose, Ch. Ninja και Ch. Crock. Είχε τρείς υιούς (Brodt's Boar, Cottingham's Cotton, and Shockley's Header) που αγωνίσθηκαν για πάνω απο τρείς ώρες το ίδιο Σαββατοκυριακο. Ίσως τελικά η μεγαλύτερη συνεισφορά του να είναι σα γεννήτορας καλών γεννητόρων, καθώς ο γιός του Frisco ROM εχει βγάλει τους περισσότερους Champions και Grand Champions απο οποιοδήποτε άλλο σκυλί στην ιστορία.

Πηγη: Sporting Dog OnLine

 

Αλλεργίες του αέρα

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αλλεργία προέρχεσαι από τη γύρη των λουλουδιών. Οι άνθρωποι πάσχουν από καταρροή, καλοκαιρινά κρυολογήματα και διάφορα άλλα είδη πυρετού από τα οποία ταλαιπωρούνται στη διάρκεια της άνοιξης εξαιτίας της γύρης.
Τις ίδιες αλλεργίες παθαίνουν και πολλά σκυλιά. Όταν λοιπόν υπάρχει πολλή γύρη στην ατμόσφαιρα, ο σκύλος σας πιθανόν να έχει πρόβλημα. Μην περιμένετε να τον δείτε να φταρνίζεται ή να τρέχει η μύτη του όπως γίνεται με εμάς. Τα σκυλιά αντιδρούν στη γύρη όπως ακριβώς κάνουν και με τους ψύλλους -ξύνονται και δαγκώνουν τα μέλη που τα ενοχλούν. Τα Πιτ Μπουλ είναι πολύ ευαίσθητα σε αλλεργίες του αέρα. Τα σκυλιά, όπως οι άνθρωποι, μπορούν να υποστούν εξετάσεις για τη διαπίστωση αλλεργιών. Αυτό, φυσικά, πρέπει να γίνει από τον ειδικό δερματολόγο κτηνίατρο.

Σημείωση:
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε κι εσείς τις ίδιες αλλεργίες με το σκύλο σας. Αναγνωρίζονται όμως αμέσως και συνήθως αντιμετωπίζονται εύκολα. Αντιθέτως, οι αλλεργίες του σκύλου σας δεν διαπιστώνονται εύκολα.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое