Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

Τροφή για τα κουτάβια

Τα κουτάβια έχουν το ένστικτο να βυζαίνουν γάλα από το στήθος της μητέρας τους. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει από την πρώτη ημέρα της ζωής τους. αν δεν το κάνουν μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να τα βάλουμε πάνω στο στήθος της μητέρας τους. Η αδυναμία να τραφούν μόνα τους σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε εμείς κάτω από τις συμβουλές και τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι και μια ειδική συνταγή. Το μητριό γάλα είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε συνταγή επειδή περιέχει πρωτόγαλα, ένα είδος αντιβιοτικού γάλατος που προστατεύει τα κουτάβια κατά τις οκτώ με δέκα πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Τα μικρά σκυλιά πρέπει να τρέφονται από τη μητέρα τους επί έξι εβδομάδες, αλλά σιγά-σιγά τα απομακρύνουμε από αυτήν δίνοντας τους και μικρές μερίδες κονσερβοποιημένου κρέατος μόλις γίνουν ενός μηνός.
Όταν συμπληρώσουν τις οκτώ εβδομάδες πρέπει να αποκοπούν τελείως από τη μητέρα τους και να τρέφονται αποκλειστικά με στεγνές σκυλοτροφές. Σε αυτή την περίοδο η διατροφή τους είναι πολύ σημαντική επειδή μεγαλώνουν ταχύτατα στη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους. Ο γιατρός σας θα σας υποδείξει ειδικές τροφές, τις οποίες θα δίνετε στο κουταβάκι σας μέχρι να γίνει 18 μηνών.
Γενικά, η τροφή των μικρών σκυλιών πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς να χρειάζονται απαραιτήτως συμπληρώματα από βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое