Τα περισσότερα ζώα -ψάρια, πουλιά και θηλαστικά, περιλαμβανομένων των σκύλων και των ανθρώπων- ταλαιπωρούνται από σκουλήκια και άλλα παράσιτα τα οποία ζουν μέσα στο σώμα τους.
Σύμφωνα με τον ιχθυοπαθολόγο Χέρμπερτ Άξελροντ υπάρχουν δύο είδη παρασίτων: ανόητα και έξυπνα. Τα έξυπνα ζουν σε ειρηνική συνεργασία με τους ξενιστές τους (συμβίωση), ενώ τα ανόητα τους σκοτώνουν. Οι περισσότερες μολύνσεις από σκουλήκια είναι εύκολο να τεθούν υπό έλεγχο. Αν όμως δεν θεραπευθούν, αδυνατίζουν τελικά τον ξενιστή σκύλο μέχρι σημείου ώστε να εμφανιστούν άλλα προβλήματα υγείας, δεν πρόκειται όμως για ανόητα παράσιτα.

Σημείωση:
Οι άνθρωποι, τα ποντίκια, οι σκίουροι, οι αλεπούδες, τα κογιότ, οι λύκοι, οι διάφορες μικτές ράτσες σκύλων αλλά και οι καθαρόαιμοι σκύλοι μπορούν να πάθουν ταινία. Εκτός από τους ανθρώπους, η ταινία συνήθως δεν αποτελεί θανατηφόρο μόλυνση. Τα μολυσμένα άτομα έχουν στον οργανισμό τους χιλιάδες παράσιτα. Οι ταινίες έχουν δύο φύλα αρσενικό και θηλυκό (πολλά άλλα σκουλήκια έχουν μόνο ένα φύλο και είναι ερμαφρόδιτα). Αν ο σκύλος φάει μολυσμένους αρουραίους ή ποντίκια παθαίνει ταινία. Ένα μήνα μετά την είσοδο του παρασίτου στα έντερα του σκύλου, το σκουλήκι αρχίζει να γεννά αβγά που είναι αμέσως μεταδοτικά και μπορούν να ζήσουν αρκετούς μήνες χωρίς τη βοήθεια ενός ζώου-ξενιστή.

Τροφή για τα κουτάβια

Τα κουτάβια έχουν το ένστικτο να βυζαίνουν γάλα από το στήθος της μητέρας τους. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει από την πρώτη ημέρα της ζωής τους. αν δεν το κάνουν μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να τα βάλουμε πάνω στο στήθος της μητέρας τους. Η αδυναμία να τραφούν μόνα τους σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε εμείς κάτω από τις συμβουλές και τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι και μια ειδική συνταγή. Το μητριό γάλα είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε συνταγή επειδή περιέχει πρωτόγαλα, ένα είδος αντιβιοτικού γάλατος που προστατεύει τα κουτάβια κατά τις οκτώ με δέκα πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Τα μικρά σκυλιά πρέπει να τρέφονται από τη μητέρα τους επί έξι εβδομάδες, αλλά σιγά-σιγά τα απομακρύνουμε από αυτήν δίνοντας τους και μικρές μερίδες κονσερβοποιημένου κρέατος μόλις γίνουν ενός μηνός.
Όταν συμπληρώσουν τις οκτώ εβδομάδες πρέπει να αποκοπούν τελείως από τη μητέρα τους και να τρέφονται αποκλειστικά με στεγνές σκυλοτροφές. Σε αυτή την περίοδο η διατροφή τους είναι πολύ σημαντική επειδή μεγαλώνουν ταχύτατα στη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους. Ο γιατρός σας θα σας υποδείξει ειδικές τροφές, τις οποίες θα δίνετε στο κουταβάκι σας μέχρι να γίνει 18 μηνών.
Γενικά, η τροφή των μικρών σκυλιών πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες τους, χωρίς να χρειάζονται απαραιτήτως συμπληρώματα από βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое