Πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων

 
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς και πότε ενηλικιώνεται ο σκύλος. Αν έχετε ένα κουταβάκι, συμβουλευτείτε το παρακάτω πρόγραμμα ανάπτυξης σκύλων για να αντιληφθείτε την πορεία της ανάπτυξης του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ σας. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει καθώς θα ασχολείστε μαζί του τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Περίοδος Ηλικία Χαρακτηριστικά
ΠΡΩΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΤΡΙΤΗ
ΜΕΧΡΙ
ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Το κουτάβι χρειάζεται τροφή, ύπνο και ζεστασιά, ενώ ανταποκρίνεται στο απαλό άγγιγμα. Χρειάζεται τη μητέρα του για ασφάλεια, καθώς και άλλα νεογέννητα για να μάθει στη συμβίωση με άλλα ζώα. Μαθαίνει να ζει στην αγέλη και αναγνωρίζει τον αρχηγό της. Αρχίζει να συναναστρέφεται με παιδιά και μεγάλους για μικρά χρονικά διαστήματα. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ
ΔΩΔΕΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Αναπτύσσεται πλήρως ο εγκέφαλος του. Χρειάζεται την επαφή με τον έξω κόσμο. Απομακρύνεται από τη μητέρα και τα αδέρφια του. Χρειάζεται να μεταβεί από την αγέλη των σκύλων στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κυριαρχία του ανθρώπου είναι αναγκαία, Η περίοδος του φόβου κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και δεκαέξι εβδομάδων. Αποφεύγουμε να το τρομάζουμε ή να το εκφοβίζουμε.
ΠΕΜΠΤΗ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση για υπακοή. Λιγότερη επαφή με άλλα σκυλιά, περισσότερη με ανθρώπους, μέρη και τοποθεσίες. Η περίοδος αυτή θα περάσει γρήγορα αν θυμάστε ότι το κουταβάκι περνάει στην εφηβεία. Να είστε σταθερός και προσεκτικός, διότι αναπτύσσεται το ένστικτο της απομάκρυνσης. Η επιμονή και η υπερπειθαρχία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Επαινέστε τη σωστή συμπεριφορά του.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΜΕΧΡΙ
ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Άλλη μια περίοδος φόβου μεταξύ έβδομου και όγδοου μήνα. Περνάει γρήγορα αλλά προκαλεί φόβο και πόνο. Πλησιάζει η σεξουαλική ωριμότητα. Δημιουργούνται σταθερές τάσεις. Το σκυλί πρέπει τώρα να καταλαβαίνει τις εντολές κάτσε, εκεί, κάτω και πάμε.Σημείωση:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ.

Διαιτητικές και διατροφικές φροντίδες

Θα έχετε ίσως ακούσει χίλιες φορές πως είμαστε ότι τρώμε. Το πιστεύετε ή όχι, είναι απολύτως αληθινό. Τα σκυλιά είναι ότι τα ταΐζουμε, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα. Ακόμα κι εκείνοι που θέλουν να δίνουν την καλύτερη τροφή στα σκυλιά τους δεν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν ξέρουν ποια τρόφιμα είναι τα καλύτερα για τους τετράποδου φίλους τους.

Οι σκυλοτροφές διακρίνονται σε τρεις βασικούς τύπους: στεγνές, υγρές και κονσέρβες. Οι στεγνές τροφές είναι οι πιο συνηθισμένες επειδή κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες. Περιέχουν όμως ελάχιστο λίπος και πολλά συντηρητικά. Οι περισσότερες κονσέρβες έχουν 60-70% νερό, ενώ οι υγρές τροφές περιέχουν τόση πολλή ζάχαρη ώστε ελάχιστοι κάτοχοι σκύλων τις προτιμούν, αν και αρέσουν στα κατοικίδια τους (όπως ακριβώς αρέσουν στα παιδιά τα γλυκά).
Όταν επιλέγουμε το είδος της δίαιτας για το σκυλί μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τρία στάδια της ανάπτυξης του: την περίοδο που είναι κουτάβι, την ενηλικίωση του και την προχωρημένη ηλικία του.

Σημείωση:

Η επιλογή της καλύτερης στεγνής τροφής για το Πιτ Μπουλ οας είναι πολύ δύσκολη,
Υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους κτηνιάτρους σχετικά με την αξία των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, λίπος, ίνες, υγρά, τέφρα, χοληστερόλη, μέταλλα, κ.λπ.).
Όλοι συμφωνούν ότι σημασία έχει η τροφή αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την ατομικότητα, τις δραστηριότητες και την ηλικία κάθε Πιτ Μπουλ. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε στις συμβουλές του γιατρού σχετικά με τη διατροφή του σκύλου μας, τις οποίες θα αλλάξει στη συνέχεια αναλόγως των αναγκών του.
Αν το Πιτ Μπουλ σας καταναλώνει αρκετή στεγνή τροφή, δεν απαιτούνται συμπληρώματα από κρέας η λαχανικά. Αυτή η ράτσα δεν χρειάζεται μεγάλη ποικιλία φαγητού. Η ίδια στεγνή τροφή καθημερινά είναι θαυμάσια εφόσον παραμένει υγιές.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое