Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια και τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ολόκληρο τον τροπικό και μεσογειακό κόσμο. Δεν δαγκώνουν, όπως οι ψύλλοι, αλλά μάλλον καμακώνουν. Χώνουν την αιχμηρή προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα του σκύλου και του πίνουν το αίμα.
Μοναδικό φαγητό και ποτό τους είναι το αίμα των σκύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να πάθουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες, παράλυση και πολλές άλλες σημαντικές ζημιές από τα τσιμπούρια και τα ακάρεα. Τα παράσιτα αυτά ζουν συνήθως στα ίδια σημεία με τους ψύλλους αν και πολλές φορές κρύβονται σε ρωγμές ή σκασίματα των τοίχων, κοντά σε μέρη όπου υπάρχουν σκύλοι. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και τους ψύλλους.
Το dermacentor variabilis είναι το πιο κοινό τσιμπούρι σκύλων σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως εκεί όπου το κλίμα είναι θερμό και υγρό. Τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν ζωή που κυμαίνεται από μια εβδομάδα μέχρι έξι μήνες, αναλόγως με τις κλιματικές συνθήκες. Δεν μπορούν ούτε να πηδήσουν ούτε να πετάξουν, αλλά έχουν την ικανότητα να έρπουν αργά και πολλές φορές διασχίζουν απόσταση ακόμα και πέντε μέτρων για να φτάσουν σε ένα ανυποψίαστο ή κοιμισμένο σκυλί.


Σημείωση:
Υπάρχουν πολλά παρασιτοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και στον κήπο για την εξόντωση των ψύλλων. Μέσα στο σπίτι χρησιμοποιούνται κυρίως οι φυσικές πυρεθρίνες. Η αλεθρίνη, η βιοαλεθρίνη, η περμεθρίνη και η ρεσμεθρίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σπίτι, αλλά η περμεθρίνη είναι εξίσου αποτελεσματική και σε ανοιχτούς χώρους. Το καρμπαρίλ είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους.Το ίδιο ισχύει και για διάφορα άλλα παρασιτοκτόνα που είναι αρκετά γνωστά στους κατόχους σκύλων και χρησιμοποιούνται μέσα και έξω από το σπίτι.

Διαιτητικές και διατροφικές φροντίδες

Θα έχετε ίσως ακούσει χίλιες φορές πως είμαστε ότι τρώμε. Το πιστεύετε ή όχι, είναι απολύτως αληθινό. Τα σκυλιά είναι ότι τα ταΐζουμε, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα. Ακόμα κι εκείνοι που θέλουν να δίνουν την καλύτερη τροφή στα σκυλιά τους δεν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν ξέρουν ποια τρόφιμα είναι τα καλύτερα για τους τετράποδου φίλους τους.

Οι σκυλοτροφές διακρίνονται σε τρεις βασικούς τύπους: στεγνές, υγρές και κονσέρβες. Οι στεγνές τροφές είναι οι πιο συνηθισμένες επειδή κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες. Περιέχουν όμως ελάχιστο λίπος και πολλά συντηρητικά. Οι περισσότερες κονσέρβες έχουν 60-70% νερό, ενώ οι υγρές τροφές περιέχουν τόση πολλή ζάχαρη ώστε ελάχιστοι κάτοχοι σκύλων τις προτιμούν, αν και αρέσουν στα κατοικίδια τους (όπως ακριβώς αρέσουν στα παιδιά τα γλυκά).
Όταν επιλέγουμε το είδος της δίαιτας για το σκυλί μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τρία στάδια της ανάπτυξης του: την περίοδο που είναι κουτάβι, την ενηλικίωση του και την προχωρημένη ηλικία του.

Σημείωση:

Η επιλογή της καλύτερης στεγνής τροφής για το Πιτ Μπουλ οας είναι πολύ δύσκολη,
Υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους κτηνιάτρους σχετικά με την αξία των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, λίπος, ίνες, υγρά, τέφρα, χοληστερόλη, μέταλλα, κ.λπ.).
Όλοι συμφωνούν ότι σημασία έχει η τροφή αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την ατομικότητα, τις δραστηριότητες και την ηλικία κάθε Πιτ Μπουλ. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε στις συμβουλές του γιατρού σχετικά με τη διατροφή του σκύλου μας, τις οποίες θα αλλάξει στη συνέχεια αναλόγως των αναγκών του.
Αν το Πιτ Μπουλ σας καταναλώνει αρκετή στεγνή τροφή, δεν απαιτούνται συμπληρώματα από κρέας η λαχανικά. Αυτή η ράτσα δεν χρειάζεται μεγάλη ποικιλία φαγητού. Η ίδια στεγνή τροφή καθημερινά είναι θαυμάσια εφόσον παραμένει υγιές.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое