Τα σκυλιά είναι αλλεργικά σε πολλές αγαπητές τροφές, τις οποίες συνιστούν οι εκτροφείς και οι κτηνίατροι. Η αλλαγή όμως του είδους της τροφής μπορεί να μη λύσει το πρόβλημα επειδή το στοιχείο που προκαλεί την αλλεργία ίσως να υπάρχει και στη νέα μάρκα που θα αγοράσετε.
Ο εντοπισμός μιας αλλεργίας από τρόφιμα είναι δύσκολος. Οι άνθρωποι κάνουν εμετό ή βγάζουν εξανθήματα όταν τρώνε κάτι στο οποίο είναι αλλεργικοί. Με χα σκυλιά όμως δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Αντιθέτως, ξύνονται και δαγκώνουν το σημείο που τα ενοχλεί, κάνοντας έτσι πολύ δύσκολη τη διάγνωση. Ενώ οι αλλεργίες της γύρης και τα δαγκώματα των παρασίτων είναι συνήθως εποχικά, οι τροφικές αλλεργίες αποτελούν μόνιμο πρόβλημα.Σημείωση:
Τροφική δυσανεξία είναι η ανικανότητα να χωνέψει πλήρως ο σκύλος ορισμένες τροφές. Τα κουταβάκια που τρέφονταν κανονικά με το γάλα της μητέρας τους μπορεί να έχουν πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα. Συνέπειες της τροφικής δυσανεξίας είναι χαλάρωση των εντέρων, αέρια και στομαχόπονοι. Αυτά είναι τα μοναδικά συμπτώματα του προβλήματος, κάτι που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση.

Διαιτητικές και διατροφικές φροντίδες

Θα έχετε ίσως ακούσει χίλιες φορές πως είμαστε ότι τρώμε. Το πιστεύετε ή όχι, είναι απολύτως αληθινό. Τα σκυλιά είναι ότι τα ταΐζουμε, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή σε αυτό το θέμα. Ακόμα κι εκείνοι που θέλουν να δίνουν την καλύτερη τροφή στα σκυλιά τους δεν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν ξέρουν ποια τρόφιμα είναι τα καλύτερα για τους τετράποδου φίλους τους.

Οι σκυλοτροφές διακρίνονται σε τρεις βασικούς τύπους: στεγνές, υγρές και κονσέρβες. Οι στεγνές τροφές είναι οι πιο συνηθισμένες επειδή κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες. Περιέχουν όμως ελάχιστο λίπος και πολλά συντηρητικά. Οι περισσότερες κονσέρβες έχουν 60-70% νερό, ενώ οι υγρές τροφές περιέχουν τόση πολλή ζάχαρη ώστε ελάχιστοι κάτοχοι σκύλων τις προτιμούν, αν και αρέσουν στα κατοικίδια τους (όπως ακριβώς αρέσουν στα παιδιά τα γλυκά).
Όταν επιλέγουμε το είδος της δίαιτας για το σκυλί μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τρία στάδια της ανάπτυξης του: την περίοδο που είναι κουτάβι, την ενηλικίωση του και την προχωρημένη ηλικία του.

Σημείωση:

Η επιλογή της καλύτερης στεγνής τροφής για το Πιτ Μπουλ οας είναι πολύ δύσκολη,
Υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους κτηνιάτρους σχετικά με την αξία των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, λίπος, ίνες, υγρά, τέφρα, χοληστερόλη, μέταλλα, κ.λπ.).
Όλοι συμφωνούν ότι σημασία έχει η τροφή αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την ατομικότητα, τις δραστηριότητες και την ηλικία κάθε Πιτ Μπουλ. Πρέπει λοιπόν να βασιστούμε στις συμβουλές του γιατρού σχετικά με τη διατροφή του σκύλου μας, τις οποίες θα αλλάξει στη συνέχεια αναλόγως των αναγκών του.
Αν το Πιτ Μπουλ σας καταναλώνει αρκετή στεγνή τροφή, δεν απαιτούνται συμπληρώματα από κρέας η λαχανικά. Αυτή η ράτσα δεν χρειάζεται μεγάλη ποικιλία φαγητού. Η ίδια στεγνή τροφή καθημερινά είναι θαυμάσια εφόσον παραμένει υγιές.

На нашем сайте собраны рингтоны разных жанров, Вы можете совершенно бесплатно скачать mp3 рингтоны. Поп музыка и многое другое